Zonnig buiten zwemmen in vernieuwd Tikibad Duinrell

Als klein jongetje kampeerde ik met mijn broer en ouders op de Duinrell camping. Hoe we het ook probeerden, het stoplicht van het Tikibad stond telkens op rood. Er mocht niemand meer bij, het bad was vol. Vandaag, woensdag 17 juli 2019, ging ik voor de herkansing. Deze keer met mijn vrouw en kinderen. We waren uitgenodigd voor de opening van het nieuwe buitenzwembad tijdens een speciaal Fan Event.

Poedelen poedelen poedelen, lekker in het water

Duinrell is niet alleen maar een zwembad, maar is ook een attractiepark. Waarschijnlijk had ik dat niet eens hoeven schrijven, want ik denk dat iedereen wel eens van het familiebedrijf heeft gehoord. We gingen extra vroeg naar het park toe om ook nog wat attracties te kunnen doen. Met speciale rode polsbandjes mochten we de toegangspoort zo door. Eén van de eerste dingen die we deden was het bezoeken van de Kwakus Kwebbel show. Een poppen/animatronic show die ik als klein jongetje al helemaal geweldig vond. Naast me zag ik mijn eigen jongens net zo verwonderd kijken als ik die eerste keer. Chantal heeft in deze show een echte oorwurm. Het liedje van Kwakus blijft bij haar hangen. Laat dat nu net het liedje zijn waar ik haar regelmatig mee plaag, en vanaf nu doet Kyran dat ook.

3-jarige voor het eerst in de achtbaan

We hadden nog eventjes tijd over voordat het Fan Event begon. Tijd voor nog één attractie. We besloten onze kinderen uit te dagen met een ritje Kikkerachtbaan. Liam, precies vandaag 6 geworden, daagden we wat extra uit. Ouder geworden dus meer durven? Kyran wilde ook. Daar twijfelde ik toch wel even over, maar hij was stellig. Met mijn been wat extra over hem heen geklemd reed hij zijn allereerste achtbaanritje ooit. Meteen erachteraan kwam de tweede, deze keer naast zijn mama. Onze grote man wilde van te voren al de achtbaan in, ondanks dat hij het stiekem wel spannend vond. Oh ja qua achtbanen, ik kon er weer eentje in mijn lijstje schrijven, de Dragonfly.

Bloemenketting en Rick de Kikker

Chantal en de kids speelden nog even in de speeltuin terwijl ik heen en weer naar de auto liep. Even een stempeltje bij de kassa zodat ik weer naar binnen mocht. Uit de achterbak haalde ik de zwemkleding voor vier personen. Een belletje en we vonden elkaar weer in het park. Bij de aparte ingang voor het buitenbad stond het animatieteam klaar in vrolijke Hawaii-blouses. Een vette high-five van Rick de Kikker en een bloemenkrans zorgden ervoor dat we welkom geheten werden op dit speciale feestje. Aangezien het 12:30 uur was en we al honger hadden van de attracties, besloten we om direct naar de frietwagen te gaan. Lekkere patatjes en snacks eten met uitzicht op de zwembaden en speeltoestellen. Met een drankje erbij namen we even rust voordat het spektakel zou beginnen.

Bloggers, vloggers en fans

Speciaal voor de opening van het geheel vernieuwde buitenbad waren er zo’n 250 gasten uitgenodigd. Naast de fans van het park waren er een heel stel bloggers en vloggers met hun gezin aanwezig. Het leuke is dat er genoeg bekende bloggers aanwezig waren waar ik al vaker mee samengewerkt heb of ben tegengekomen tijdens andere evenementen. Lekker bijkletsen dus en bij sommigen zag ik nu voor het eerst ook het kroost rondlopen. Voor Chantal was het helemaal nieuw om de andere bloggers te ontmoeten. Naast deze blog zijn er dus ook genoeg geschreven door de anderen. Lees je daar ook?
Mamaliefde.nl
Lisetteschrijft.nl
Mamasliefste.nl
Mamakletst.nl
Olivette.nl

Laat de waterpret beginnen

Het buitenbad kon natuurlijk niet zomaar in gebruik worden genomen, daar hoorde toch echt wel een officiële opening bij. Presentator Ed en de directeur van Duinrell verrichtten samen het feestelijke moment. Leuk detail is dat de ‘eerste steen’ die de directeur als klein jongetje had geplaatst nu een nieuw plekje had gekregen. Zo blijft een stukje historie in ere. Stiekem vertelde de eigenaar van het park nog een geheimpje wat we absoluut niet door mogen vertellen. Het binnenbad gaat uitgebreid worden met een nieuwe glijbaan die precies tussen de andere waterbanen door gaat kronkelen. Dit geheimpje heb je dus niet van mij gehoord. Als laatste werd er door het animatieteam samen met de kinderen in het grote bad een heuse golfdans gedaan. Vanaf dat moment werd het bad officieel in gebruik genomen. De waterpret kon beginnen. 35 jaar na de opening van het originele Tikibad is het nu uitgebreid met een geheel nieuw buitenbad.

Van kinderbad tot ligweide

Het buitenbad biedt voor het hele gezin wat wils. Een groot zwembad met een ondiep en diep gedeelte. Het fijnste is dat dit bad ook nog eens verwarmd is. Verder is er een apart speelbad met glijbanen en de allergrootste tipping bucket van Nederland. Deze geeft echt een enorme splash. Een gaaf schouwspel met een stukje leedvermaak als je in de gaten hebt dat het slachtoffer de stortvloed aan water niet verwacht had. Voor de allerkleinsten is er een peuterbad met een kleine glijbaan en een speeltoestel waarbij je de waterloop kunt aanpassen. Wil je tussendoor even rusten, dan kun je lekker liggen op de ligstoelen of schommelen in de hangmatten.

Hoe wij het vonden?

Wauw wat een gaaf zwembad is dit zeg. Zelf ben ik niet zo dol op buitenbaden door de temperatuur van het water, maar hier was het goed te doen. Dat het buiten een heel lekkere temperatuur was, zodanig dat ik zelfs een beetje verbrande, maakte het een mooie dag. Ik zag de kids genieten en zorgeloos plonsen in het water. Een grote broer die zijn kleine broertje mee de glijbaan af nam en ons uitdaagde om mee te glijden op de grotere banen. We hebben heerlijk gekletst met bevriende bloggers en onze kids aten een uitgedeeld ijsje met die van hen. Een heerlijke plek om te vertoeven. Om 16:00 uur ging het bad ook open voor de ‘gewone’ parkgasten. Het moment voor ons om weg te vluchten. Het nieuwe van het bad trok iedereen uit het park aan. Voor ons een goed moment om nog even een paar attracties te doen in het attractiepark.
De organisatie was helemaal in orde, tot zelfs een gekregen Euro voor het kledingkluisje. Kortom, er was overal aan gedacht. Zelfs aan een cadeautasje voor alle kinderen met daarin een knuffel, kleurplaat, sleutelhangers en een rubberen armbandje.

Zelf een duik nemen?

Het vernieuwde buitenbad is toegankelijk voor gasten met een Tikibadticket en verblijfsgasten die via Duinrell.nl hebben geboekt. Kijk voor de actuele openingstijden en prijzen op de website van Duinrell.

Oh ja

Weet je nog dat ik in het begin schreef dat ik nog nooit in het Tikibad gezwommen heb? Nu hebben we het binnenbad nog steeds niet bezocht…..

Deze blog is geschreven naar aanleiding van een uitnodiging.
Deze blog bevat affiliatelinks.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *