Een zomer lang sport op tv

Het is deze zomer weer flink tijd voor topsport op televisie. Dit jaar staan er een aantal grote evenementen op het programma, dus is er voor elke sportliefhebber wel iets te zien. Wat dacht je van het EK voetbal en de Olympische Spelen? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de jaarlijkse evenementen als Wimbledon, Tour de France en de Formule 1. Dat wordt languit op de bank met de afstandsbediening in de hand, biertje in de andere en ‘meesporten’. Oftewel, papa’s ultieme sportzomer. Had ik al gezegd dat ik liever kijk dan meedoe?

Sport kijken start met een goede tv

Wat ik nou zo’n geinig feitje vind van de grote sportevenementen, vooral als ze allemaal tegelijk plaatsvinden, is dat in die periode de meeste televisies worden gekocht. Zo rond de zomer zie je dan ook vaak grote dozen langs de kant van de weg staan als het oud papier wordt opgehaald. De meeste mannen die in deze periodes een tv kopen gaan voor groot, goed beeld en fantastisch geluid. Naast de gezelligheid van een drankje en bitterballen, moeten de wedstrijden wel goed gezien kunnen worden.

Goedkoper sport kijken door vergelijken

Dat er dit jaar zoveel sportevenementen zijn kan ook een nadeel zijn, want als de wedstrijden tegelijk gebeuren kan je niet twee dingen kijken. Zou dat de reden zijn waarom de sportfanaten een smart tv kopen? Bij de aanschaf van een nieuwe televisie is het handig om eens goed te gaan vergelijken. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen via Knibble waar je zelfs een wekker kunt instellen die aangeeft wanneer er ergens goede aanbiedingen zijn voor een specifiek toestel. Extra handig is het dat je daar zelfs de keuze hebt om te vergelijken met refurbished en zo-goed-als-nieuw-producten. Zo houd je nog wat centen over voor om je hele huis te versieren met oranje tinten en vlaggen.

Ik “sport” voor de buis

Sporten doe ik al jaren niet meer. Nadat ik met korfbal stopte was ik genezen van teamsport waarbij je verplichtingen aan gaat voor de wekelijkse trainingen en wedstrijden. Naast één of twee avonden in de week je in het zweet werken ook nog een dag in het weekend kwijt zijn aan de wedstrijd zelf, werd me een beetje te veel. Behalve rondjes lopen met een telefoon voor mijn neus en kinderen naar school brengen in de bakfiets (bij goed weer), is mijn sportleven gereduceerd tot een potje voetbal op televisie kijken. Nou vooruit, andere sporten kijken vind ik ook prima, vooral als er Nederlanders in het spel zijn.

Sportzomer boordevol evenementen

Je zou het niet verwachten in deze tijd, sportevenementen die door kunnen gaan. Alle sporters worden in een bubbel geplaatst en worden constant getest. Wat zouden we er graag langs de kant staan om onze favoriete helden aan te moedigen. Maar goed dat er zoveel sportzenders op televisie zijn. Welke sportevenementen kun je in 2021 verwachten:

EK Voetbal

De UEFA Euro 2020 is een jaartje verplaatst en vindt plaats op 11 juni tot 11 juli. Een maand lang voetbal verspreid over stadions in heel Europa. De Amsterdamse Johan Cruijff ArenA zal een paar keer de speelplek zijn van de Oranje mannen. Het Nederlands Elftal komt uit in poule C tegen Oekraïne, Noord-Macedonië en Oostenrijk. Mochten ze de poulefase voorbij komen, dan is het afwachten wie de tegenstander gaat worden. Meer informatie vind je op de site van de UEFA.

Tour de France

Van 26 juni tot 18 juli wordt heel Frankrijk weer gek van dit wielerspektakel. Welke wielrenner komt er na alle tijdsritten en etappes met de beste tijd over de finish en haalt de gele trui? Urenlange livebeelden van fietsende mannen die in een kluitje bij elkaar rijden, totdat iemand het waagt om weg te fietsen. Althans, een poging waagt.
Weten welke teams er meerijden en hoe de routes gaan? Dat vind je op de officiële site van de Tour de France.

Olympische Spelen

Van 23 juli tot 11 augustus kijk je niet naar één sport, maar een evenement vol sporten. Zo is er voor iedereen in het gezin wel iets om naar uit te kijken. Tijdens Tokyo 2020 (dit blijft de naam, ondanks dat het in 2021 plaats vindt) kun je onder andere kijken naar hockey, judo, rugby, tafeltennis en teakwondo. Van balsport tot contactsport. Met 33 sporten is dit het meest veelzijdige sportevenement ter wereld. TeamNL zal natuurlijk weer goed vertegenwoordigd zijn en gaat weer fanatiek strijden om die gouden medailles. Bekijk de officiële site voor al het laatste nieuws.

Formule 1 Zandvoort

Van 3 tot 5 september wordt de Formula One Heineken Dutch Grand Prix 2021 gereden. Eén van de vele races binnen de Formule 1. Voor het eerst sinds jaren wordt er weer een Grand Prix op Nederlandse bodem gereden. Met al enkele jaren een Nederlander tussen de topcoureurs werd het weer eens tijd dat er in ons kikkerlandje gereden werd. Max Verstappen zal op het Circuit Zandvoort flink wat rubber verslijten op het asfalt en is als echte Hollander de publiekslieveling. Zal hij zijn land trots gaan maken door voor Red Bull Racing de titel te pakken?

Waar kijk jij naar uit?

Op welk sportevenement kun jij niet wachten tot het begint? Uitgedost in het oranje op de bank? Hoe kijk jij naar de wedstrijden?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *