Zo vind jij snel jouw ideale keepershandschoenen!

keeper, keepershandschoenen

Als je al een tijdje in de goal staat weet je hoe belangrijk het is dat je in het bezit bent van de juiste keepershandschoenen. Het zijn natuurlijk niet de keepershandschoenen die ervoor zorgen of je een bal wel of niet doorlaat, maar je handschoenen zijn toch wel enigszins een meespelende factor. Om ervoor te zorgen dat jij straks met de juiste handschoenen in de goal staat, hebben we dit blog voor je geschreven. We leggen je hier haarfijn uit welke stappen jij moet doorlopen om binnen no time online de ideale keepershandschoenen te vinden. Lees vooral snel verder!

Voor de training of de wedstrijd?

Het eerste wat je moet bepalen als je keepershandschoenen wilt aanschaffen is waar je ze voor wilt gaan gebruiken. De handschoenen die je tijdens een training gebruikt hoeven namelijk niet dezelfde kwaliteit te hebben als die voor een wedstrijd. Keepers wordt dan ook geadviseerd om minstens twee paar handschoenen in bezit te hebben. Bij keepershandschoenen voor de wedstrijd is het verstandig om voor een wat betere kwaliteit te gaan. Deze hebben een foamlaag die zorgt voor betere grip. Nadeel is dat deze handschoenen sneller slijten en eerder vervangen moeten worden. Maar ja, als je na deze blog toch al weet welke je moet hebben, bestel je daarna gewoon weer dezelfde.

Meerdere merken, meerdere maattabellen

Net zoals met alle kleding heeft elk merk zijn eigen manier van meten. Bij het ene merk keepershandschoen heb je daar om maar x nodig en bij de ander maat y. Meet je handen goed op en zoek op internet naar de maattabellen van de verschillende merken. Zo weet je dat je de juiste maat besteld en niet een bal door laat schieten doordat je vingers knellen.

Vingerbeschermers of niet?

Ben je een ervaren keeper, dan wil je waarschijnlijk geen fingersaves in je handschoen. Begin je pas met keepen of zijn jouw vingers extra blessuregevoelig, dan kan de fingerprotection slim zijn om te gebruiken. De vingerbescherming van een keepershandschoen bestaat uit een beweegbaar frame in de vingers die ervoor zorgen dat je vingers niet naar achter kunnen klappen of overstrekken. Nadeel bij het gebruik is dat zodra ze er niet in zitten je anders om moet gaan met het vangen van een bal omdat de support ontbreekt.

De juiste aanbieders kiezen

Naast dat er veel verschillende soorten handschoenen te koop zijn, vind je op het internet erg veel verschillende aanbieders. Als je jouw wensenlijstje opgesteld hebt, kun je al snel een heel stel aanbieders wegstrepen. Voor goede keepershandschoenen is het verstandig om te gaan shoppen bij gespecialiseerde winkels. Zo voorkom je dat je dertien in één dozijn handschoenen aanschaft zonder dat je dat doorhebt. Door je zoekgebied te specialiseren heb je in ieder geval al snel wat tijd gewonnen.

Keepershandschoenen van SKOR

Als je geen zin hebt om lang te zoeken en te kijken of die ene handschoen wel écht de ideale keepershandschoen voor je is, kun je ook meteen kijken bij de keepershandschoenen van SKOR. Bij SKOR weet je zeker dat het goed zit en dat jij straks iedere bal tegenhoudt die je tegen moet houden! Niet voor niets leveren zijn de keepershandschoenen bij verschillende grote voetbalclubs uit de Eredivisie en de KNVB.


Deze blog bevat aangeleverde teksten die redactioneel aangepast zijn door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *