Zo meet je de juiste maten voor nieuwe shutters

shutters, ramen

Wil je graag shutters plaatsen voor de ramen in jouw woning? Dan is het fijn om te bepalen hoeveel oppervlakte je nodig hebt en wat de kosten worden. Om dit te bepalen moet je goed de maten opnemen van de ramen. Bedenk eerst welke ramen je wil voorzien van shutters en pak dan het meetlint erbij. Er zijn veel verschillende manieren waar op je de shutters kunt opmeten. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het opmeten van de juiste maten? Lees dan verder en kom erachter!

Kozijn

Wil je graag shutters plaatsen op het kozijn? Hierbij vallen de shutters diep weg en worden de shutters bevestigd op het kozijn. Om hiervoor de juiste maten van op te meten dien je de maten te nemen van het kozijn. Meet eerst de breedte en dan de hoogte van het kozijn. Houd er rekening mee dat de shutters ook open kunnen slaan. Dus meet de shutters niet te strak in.

Op de muur

Is het niet mogelijk om de shutters te monteren op het kozijn? Dan kan je ervoor kiezen om de shutters te laten plaatsen op de muur. Met deze techniek worden de shutters gemonteerd aan de muur. Dit zorgt net zoals bij het kozijn voor een mooi resultaat. Neem de maten van de muur om het raam heen, zodat je zeker weet dat de shutters het raam bedekken.

Professioneel

Deze meettechnieken kun je gebruiken om globaal de maten op te nemen. Als je shutters wilt plaatsen, kun je het van tevoren het beste laten inmeten door een professional. Een professional weet precies waar hij rekening mee moet houden en zorgt ervoor dat het precies past. Het zou zonde zijn om zo’n grote investering te doen, als je het niet goed hebt opgemeten.

Nu je weet hoe je de maten op moet nemen, is het tijd om aan de slag te gaan. Als je de maten hebt opgenomen kun je gemakkelijk berekenen hoeveel het gaat kosten. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters en ontdek het assortiment. Ze hebben een breed aanbod aan shutters hout in allerlei kleuren. Daarnaast kunnen ze de shutters op maat maken. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de klantenservice en laat je adviseren over de verschillende mogelijkheden.


Copyright afbeelding: Van Eyck shutters

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *