Kinderboekenweek: De 6 favoriete kinderboeken van Kyran (5 jaar)

kinderboekenweek, kinderboek, favorieten kyran

Na drukke momenten op de dag vinden onze jongens het fijn om even op de bank te kruipen onder een dekentje met een filmpje of een boek. Het liefst hebben we natuurlijk dat laatste en daarom hebben we ook aardig wat boeken in huis voor verschillende leeftijden. We vroegen de mannen wat hun favoriete kinderboeken zijn. Deze keer vertelt Kyran (5 jaar) welke boeken hij er graag bij pakt.

Plaatjes kijken en voorgelezen worden

Echt lezen kan Kyran nog niet, dat heeft hij nog niet geleerd op school. Wel herkent hij al enkele letters en weet bij welke woorden ze horen. Boekjes lezen is dan ook vooral de plaatjes kijken en voorgelezen worden. Wat leuk is om te zien is dat hij bij boeken die rijk geïllustreerd zijn zelf de verhalen maakt of dat hij enorm goed onthoudt wat hem is voorgelezen. Regelmatig horen we hem dan ook zachtjes het verhaal tegen zichzelf vertellen.

Benieuwd naar de favoriete kinderboeken van Liam (8 jaar)?

De zes favoriete kinderboeken

kinderboekenweek, kinderboek, dinosaurus

ZigZag – Dinosaurussen

Heel lang geleden leefden er reusachtige dino’s op onze aardbol. Sommige waren zo groot als een huis, anderen zo snel als een jachtluipaard!
Vind je alle dino’s en …

  • help je de brachiosaurus met het bouwen van een boomhut?
  • herken je de vliegensvlugge coelophysis?
  • kun je net zo brullen als een tyrannosaurus rex?

Deze en nog véél meer leuke zoekopdrachten vind je in dit twee meter brede kijk- en zoekboek met héél veel dinosaurussen: van de Velociraptor tot de lange Diplodocus. En van de stekelige Triceratops tot de enorme Quetzalcoatlus.

Kijk hier voor meer informatie.

kinderboekenweek, kinderboek, alfabet, charlotte dematons

Alfabet

B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt.
T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt.
Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest.
Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat!
Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?
Illustraties zijn van Charlotte Dematons.

Nog een aanrader is het Groot Biegel Sprookjesboek.

Bekijk dit boek op KiDDoWz.
Kijk hier voor meer informatie.

kinderboekenweek, kinderboek

Het boek zonder tekeningen

Uniek, eigenzinnig en hilarisch: het eerste prentenboek zonder prenten. Dacht je dat een boek saai is als er geen tekeningen in staan? Dan heb je dat mis. Want dit boek met niks dan woorden is NIET saai. Vraag maar of iemand dit voorleest. Pas op: elk woord moet luidop gelezen worden. Ook een woord als BLORK of BLURF. Zelfs als er staat: ‘Ik ben een aap.’ Wie dit boek voorleest, wordt op slag een KOMIEK. Je publiek komt niet meer bij van het lachen. Wees dus gewaarschuwd!

Kijk hier voor meer informatie.

kinderboekenweek, kinderboek

Een boek

Dit is een boek. Doe wat het vraagt en kijk wat er gebeurt…
Het boek staat boordevol met gekleurde stippen. Telkens een ander aantal of op een andere plek. Die wat het boek vraagt en sla de bladzijde om.

Kijk hier voor meer informatie.

kinderboekenweek, kinderboek, kikker, max velthuijs

Vrolijke voorleesboek van Kikker

De avonturen van de vrolijke Kikker met zijn gestreepte zwembroek vallen allemaal in de smaak. Een verzamelboek met meerdere verhaaltjes is extra leuk, want dat is extra lang doorlezen en bladeren. De kleurrijke illustraties van Max Velthuijs vertellen het verhaal al uit zichzelf.

De theatershows van Kikker zijn ook fantastisch om naartoe te gaan.

Kijk hier voor meer informatie.

kinderboekenweek, kinderboek, ninjago

LEGO Ninjago leesboeken

In de reeks Ninjago leesboeken zijn inmiddels al een heel stel verhalen uitgebracht die gebaseerd zijn op de animatiereeks. De boekjes op a5 formaat bevatten naast het verhaal en kleine weetjes tussendoor, genoeg afbeeldingen die stoer genoeg zijn om te bekijken.

Lees meer over andere boekjes uit de Ninjago reeks.

Kijk hier voor meer informatie.

Wat leest jouw kind graag?

Leest jouw kind ook zo graag? Wat is het favoriete boek van jouw kind en heb je al duizend keer voorgelezen of pakt hij/zij telkens zelf om te bekijken/lezen?


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *