Zelf voeding doseren met de Difrax S-fles

Wat had die kleine jongen van ons het in het begin lastig. Zuigen ging niet zo best, dat kostte teveel kracht. We hebben toen van alles geprobeerd om hem fatsoenlijk aan het drinken te krijgen. Zowel aan de borst als aan de fles. Uiteindelijk hebben we zelfs zijn te korte tongriempje laten knippen om hem beter te laten drinken. We hebben daarna meerdere merken flesjes geprobeerd, maar deze was er toen nog niet.

Hoe hij ook zoog aan de flesjes, het duurde enorm lang voordat er een fatsoenlijke hoeveelheid naar binnen was gegaan. We testten meerdere soorten flessenspenen uit met verschillende formaten en openingen. Uiteindelijk vonden we een merk dat goed bij hem paste en zo kon hij in een normaal tempo zijn voeding binnen krijgen. Difrax stond hoog in ons succeslijstje. Met het flesje dat ze nu hebben hadden ze wellicht nog hoger kunnen scoren aangezien het nog veelzijdiger is.

S-Fles

Difrax staat bekend om haar unieke S-Fles. Je weet wel, die fles met die gekke vorm. Inderdaad, het lijkt op de letter ‘s’. Deze vorm heeft een groot voordeel, want op deze manier blijft de melk constant zonder lucht in de speen. Lucht blijft achterin/bovenin de fles achter, ook als je deze kantelt. Deze anti-colic zorgt ervoor dat je kleintje geen last krijgt van krampjes. Het ventiel in de bodem van deze fles zorgt ervoor dat in elke voedingshouding de fles geschikt blijft en het maakt ook niet uit of je vloeibare of dikkere voeding geeft. Het ventiel systeem blijft bij alle type voeding zijn werk doen. Ook is de s- vorm ergonomisch, dit zorgt er voor dat je de fles zelf ontspannen kunt geven en je kindje ook in een comfortabele houding blijft liggen gedurende de hele voeding. Doordat je deze fles helemaal, onderdeel voor onderdeel, uit elkaar kunt halen, is het flesje helemaal schoon te maken. Je geeft de kleine immers graag een schone fles om uit te drinken.

1-2-3 Doseer

De S-Fles heeft een ideale uitbreiding gekregen. Met een speciale doseerring kan de bijhorende flessenspeen in drie verschillende standen worden gedraaid. De 1-2-3 Doseer S-Fles Natural helpt je daardoor je bepalen wat de drinksnelheid van je kindje is. Door de opening groter te maken verhoog je de uitstroomsnelheid van de melk. De openingen zijn geschikt voor zowel dunne als dikke voeding. Het flesje is met deze doseerring nog multifunctioneler geworden. De 1-2-3 Doseerfles is te gebruiken bij kindjes vanaf 3 maanden oud.
De 1-2-3 Doseer S-Fles is verkrijgbaar in het grijs, in 250 ml en voorzien van een 1-2-3 Doseerspeen. Voor de S-Fles Wide 200 ml en 310 ml is afzonderlijk een 1-2-3 Doseerring Wide verkrijgbaar. Zo kun je jouw oude flesje die je al in bezit hebt een upgrade geven.

Een flesje door papa

Chantal heeft onze beide kinderen ruim voorzien van borstvoeding. Met de moedermelk heeft ze hen allebei zoveel mogelijk voedingsstoffen en antistoffen meegegeven tijdens de eerste jaartjes van hun leven. Ik ben enorm trots op haar dat dit is gelukt. Gelukkig kon ik tussendoor ook wel eens een flesje geven met de afgekolfde melk. Zo was ik ook betrokken bij de voeding. De flessenspeen van de 1-2-3 Doseerfles heeft een zachte ronde tepelvorm die lijkt op de van de moeder. Om deze reden zijn borstvoeding en flesvoeding goed te combineren, zeker als je de gekolfde melk gebruikt. Door de speciale soft coating op de flessenspeen heeft het kindje ook nog eens extra grip tijdens het drinken.

Meer weten over de S-Fles en de 1-2-3 Doseerfles of andere producten, bekijk dan alle informatie op de website van Difrax.

Deze blog bevat gesponsorde inhoud.
Afbeeldingen afkomstig van Difrax.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *