Zegeltjes sparen, sparen voor een date

Als jonge ouders ken je dat wel, het effect dat je niet vaak meer samen bent. Nou ja, samen wel, maar dan altijd nog met je kinderen erbij. Ben je een keertje met z’n tweeën, dan valt de een al snel in slaap op de bank en wordt de film op Netflix weer niet afgekeken. Om echt eens samen te zijn, zul je op date moeten gaan. Lekker er samen vandoor. De oppas of opa en oma inschakelen en eens lekker gaan genieten. Maar ja, dan moet die knip wel even open.

Rekeningen
Na alle maandelijkse rekeningen, boodschappen en diesel, blijft er meestal niet veel meer over. Tenminste, bij ons niet. Mocht je mijn blogs vaker gelezen hebben, dan heb je al in de gaten dat ik twee banen heb. Beide banen hebben een beperkt aantal uren, dus hard werken voor een niet heel uitgebreid loon. Als we een wat over hebben, kiezen we ervoor om als gezin samen iets te ondernemen. Een keertje richting Efteling of een speeltuin. Een keertje naar restaurant De Gouden Bogen, je weet wel, die met dat Happy Meal.

Sparen voor samen
We merkten dat we eigenlijk nooit meer iets samen deden en besloten dat dit anders moet worden. Het hoeven geen dure dingen te zijn, geen hele lange weekenden weg, gewoon al eventjes een avondje samen. Even lekker de deur uit. Om daar wat budget voor te reserveren, moesten we wat extra’s gaan doen. Een tijdje terug las ik deze blog van Moonoloog die mij een ideetje gaf. Jarenlang had ik een hekel aan koopzegels en die constante vraag van de kassière. Na het lezen van de tip besloot ik om toch maar eens een poging te gaan wagen. Bij de eerstvolgende keer dat ik boodschappen deed haalde ik een zegelboekje en kocht ik de eerste zegeltjes. Sindsdien doen we het eigenlijk elke keer. Stiekem gaat dat best hard op deze manier. We leggen zo elke keer een klein beetje geld apart en maken er een klein beetje winst op. Elke €3,- zijn er toch weer drie. Op de bankrekening lukt dat niet zo snel qua rente. Telkens als we een boekje vol hebben, mogen we op date. De eerste hebben we gehad, heerlijk gegeten in een wokrestaurant en komend weekend gaan we een hapje doen voordat we naar de verjaardag van een goede vriend gaan.

Zo werd zegeltjes sparen ineens toch best wel leuk en winstgevend. Elke keer een klein beetje winst en elke keer een date voor ons samen. Win-win situatie dus. En oh ja, de kids mogen dan ook nog eens gaan logeren. Extra winst voor hun en ons.

Meer lezen over sparen?
Vier manieren om een extra zakcentje te verdienen – Moonoloog
Koopzegels: Ultieme truttigheid of eigenlijk heel slim? – Alweer een nieuwe moeder blog
Makkelijke manieren om te sparen – Joy from Joyce
4 HANDIGE TIPS OM TE SPAREN VOOR JE KIND – Momambition
Sparen, sparen, sparen – Mama’s liefste

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *