Dit zijn de WK voetbal spaaracties van 2022

wk voetbal spaaracties 2022

Nog even en we kunnen weer gaan zitten juichen voor Oranje zodra het WK voetbal (voor heren) begint. Onze Nederlandse leeuwen zullen hun uiterste best doen om onder leiding van Louis van Gaal de poulefase door te komen om daarna door te stomen richting de finale en eindelijk eens de beker te pakken. Wij als Oranjelegioen kunnen hun daarbij steunen door ze flink aan te moedigen. Haal de oranje hoedjes en capes maar van zolder en verkleed je zo gek mogelijk. Net zoals bij elk WK zijn er weer verschillende spaaracties op touw gezet door supermarkten. Lees snel verder welke acties er dit jaar zijn.

Minder spaaracties door boycot

Waar het normaalgesproken rond een WK voetbal stikt van de spaaracties, is het deze editie aardig stil bij de supermarkten. Reden hiervoor is een boycot die veel supermarkten houden vanwege de locatie waar het voetbaltoernooi gehouden wordt. Het WK wordt in 2022 gehouden in Qatar. De arbeidsomstandigheden bij de bouw van nieuwe stadions worden gezien als een moderne slavernij. Tijdens de bouw zijn er meerdere doden gevallen onder de arbeidsimmigranten en wordt er zeer weinig loon betaald. Veel supermarkten hebben daarom besloten niet hiermee geassocieerd te willen worden.

Supermarkten zonder spaaractie

Supermarkten Spar, Aldi, Dirk, Hoogvliet, en Lidl hebben aangegeven geen spaaracties voor allerlei oranje merchandise te organiseren. Ook de Albert Heijn heeft geen speciale spaaracties in de winkel, maar is wel één van de hoofdsponsors van Huis van Oranje. De Johan Cruijff ArenA wordt tijdens de wedstrijden van Nederland omgetoverd waarbij de bezoekers live mee kunnen kijken op het grote scherm en vermaakt worden met optredens van diverse artiesten. Waarom deze supermarkten niet meedoen aan spaaracties kun je lezen in hun statements.
(Edit 18-11: Albert Heijn heeft inmiddels in de winkel een spaaractie, zie verderop in deze blog)

Spaaracties WK 2022

Ondanks dat enkele supermarkten besloten hebben tot een boycot van het WK, zijn er bij enkele supermarkten toch leuke spaaracties te vinden:

Jumbo Oranje spencer spaaractie WK 2022 (stopgezet)

wk actie jumbo, spencer, hoofdspencer, oranje spencer

Van 2 november tot en met 6 december 2022 spaar je bij supermarkt Jumbo voor een originele Oranje spencer. Bij elke 10 euro aan boodschappen ontvang je een juichzegel. Voor een volle kaart (10 zegels) en een bijbetaling van € 5,99 ontvang je een Oranje spencer. Geen zin om te sparen? Geen probleem, want voor € 11,99 is hij los te koop. De spencer is verkrijgbaar in de maten S/M en L/XL. Extra grappig aan dit kledingstuk, als je het omdraait, dan kun je het gebruiken als boodschappentas.

wk actie jumbo, spencer, hoofdspencer, oranje spencer, polonaise, bekende nederlanders, Donny, Gerard Joling, Jan Smit, Rene Froger, Jeroen van de Boom, De Toppers

Update 12-11-2022: Inmiddels heeft Jumbo laten weten dat de spaaractie voorbij is, maar dat de Oranje artikelen nog wel te koop zijn zonder de actie.

Plus Oranje Plaids WK 2022

spaaractie plus, oranje plaid, wk 2022

Omdat het WK dit jaar in de winter gehouden wordt, zitten we er thuis graag warmpjes bij op de bank. Een extra trui en een warm dekentje maken het nog warmer en gezelliger. Van zondag 30 oktober t/m zaterdag 3 december 2022 spaar je daarom bij Plus voor de speciale Oranje plaids. Bij elke €10,- aan boodschappen ontvang je een speciale spaarzegel. Let op, je ontvangt bij geselecteerde producten extra spaarzegels. Spaar je spaarkaart van 15 zegels vol en met een bijbetaling van €0,99 ontvang je een Oranje Boven plaid of de Hollands Glorie variant. Elk met een eigen printje. Elk Oranje Plaid is gemaakt van 26 gerecyclede petflessen. De plaids zijn anti-pilling en hebben een afmeting van 120 x 150cm.

COOP PLAYMOBIL sets spaaractie met WK tintje.

wk spaaractie coop, playmobil, voetballer

Hoewel supermarkt COOP geen specifieke WK-actie heeft, maakt het in de reclamespotjes rond hun PLAYMOBIL spaaractie extra duidelijk dat er maar liefst drie sets zijn met daarin een WK voetbal poppetje. Spaarders kunnen naast andere PLAYMOBIL sets onder andere kiezen voor een voetballer van Nederland, Argentinië of Brazilië. Deze poppetjes kunnen daadwerkelijk een balletje schieten. Bij elke €10,- aan boodschappen ontvang je een actiezegel voor je spaarkaart. Een volle spaarkaart van 10 zegels en een bijbetaling (afhankelijk per set) levert een doosjes PLAYMOBIL op. Deze actie duurt van maandag 24 oktober t/m zondag 4 december.

Albert Heijn Oranje Patches

wk 2022 spaaracties, oranje patches, albert heijn

Van 14 november t/m 4 december 2022 spaar je bij Albert Heijn voor Oranje Patches. In totaal zijn er 15 verschillende patches te sparen die je op je kleding kunt plakken of naaien. Doordat de patches gemaakt zijn van gerecycled materiaal gaan ze extra lang mee. Je ontvangt een Oranje Patch bij elke €15,- aan boodschappen.

Spaaractie vergeten?

Ben jij nog ergens een spaaractie rond het WK tegengekomen die niet in dit rijtje staat? Laat het mij weten onder deze blog of stuur een mailtje. Dan regelen wij dat het er zo snel mogelijk bij komt te staan.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *