Winactie (Gesloten): Oog in oog met LEGO® Star Wars™ helden

winactielegoStar Wars™ en LEGO®, twee namen die de meeste papa’s als muziek in de oren klinken. Door onze kinderen hebben we weer een extra goede reden gekregen om de bakken LEGO® van zolder te halen en weer zelf te gaan bouwen. Met een nieuwe Star Wars film in de bioscoop maakt ook onze kroost kennis met de films uit onze jeugd. Al tijden liggen de dozen Lego Star Wars in de winkels en wordt het assortiment telkens uitgebreid. Binnenkort kunnen we compleet nagebouwde scènes gaan aanschouwen in Legoland Discovery Center Oberhausen (Dld).
LEGO Star Wars tentoonstelling
lego_starwarsVanaf 15 maart maakt Obi-Wan Kenobi de dienst uit in Star Wars MINILAND. Gedurende een maand is hier de wereld uit de film Star Wars™ Episode II: Attack of the Clones nagebouwd, compleet met de planeet Geonosis waar Anakin, Padme en Obi-Wan de strijd aangaan met de droids. Star Wars-fans zien met eigen ogen hoe de inwoners van de Galactische Republiek zich met hand en tand verzetten tegen de invasie van de voormalige Jedimeester Graaf Dooku. Met een druk op de knop wordt de buitenaardse wereld tot leven gewekt. De invasie begint op 15 maart met een levensgrote Yoda, die door de bezoekers met behulp van 50.000 LEGO®-steentjes wordt gebouwd. In het Jedi trainingskamp worden jonge avonturiers opgeleid tot een echte Jedi en op 19 en 20 maart kunnen Star Wars-fans hun grote helden zelfs in levenden lijve ontmoeten. Gedurende dit weekend zijn 30 leden van de bekende Star Wars fangroep de ‘501st German Garrison’ in vol ornaat aanwezig. Ook maakt de Britse acteur Berrie Holland, luitenant Renz uit Episode VI, zijn opwachting voor een meet & greet. Deze tentoonstelling is er tot en met 15 april 2016.
Over LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen
In de kleurrijke wereld van de LEGO®-steentjes kennen creativiteit en fantasie geen grenzen. Kleine bezoekers maken hun eigen LEGO® steen in de fabriek, ontdekken de wereld in miniatuurformaat in MINILAND, redden in het ‘Koninklijke avontuur’ de prinses en laten een kermisgondel op magische wijze zweven in ‘Merlijns tovenaarsleerlingen’. Daarnaast beschikt het Discovery Centre over verschillende speelhoeken, een 4D-bioscoop en kan de nieuwe MINILAND-expositie LEGO® Star Wars™ – Episode 2 Attack of the clones worden bewonderd.

Een kaartje voor het LEGOLAND Discovery Centre kost € 17,95 per persoon. De kleurrijkste binnenspeeltuin ter wereld is dagelijks vanaf 10 uur geopend. Meer informatie is te vinden op de website of op Facebook

 

Inktvissen op bezoek in Sea Life Oberhausen

sealifeOp 15 maart is ook de opening van een nieuwe tentoonstelling in het naastgelegen Sea Life. Hier komen bezoekers oog in oog te staan met koppotigen van diverse pluimage, zoals de reuzeninktvis, de rood-witte wunderpus, de nautilus en de gewone octopus. Deze intelligente en leergierige dieren kunnen hun kleur en huidstructuur aanpassen aan hun omgeving, waardoor ze zich goed kunnen verschuilen. Belagers schudden ze af door het uitstoten van inkt. Maar dit is nog niet alles: de weekdieren hebben drie harten en acht armen met zuignappen. De schuwe dieren houden zich in de vrije natuur goed verborgen voor de mens, maar kunnen nu een jaar lang van top tot tentakel worden bewonderd in Sea Life Oberhausen. Bezoekers leren daarbij nog allerlei leuke weetjes over deze unieke zeebewoners. Naast de inktvissen zijn er nog meer dan 5.000 andere zeedieren te zien in Sea Life, zoals kogelvissen, zeepaardjes, roggen en haaien. In februari 2016 werden vijf zwartpunthaaien geboren in de haaienkwekerij. In vergelijking met de zes haaienbabies die in mei 2015 werden geboren, zijn deze nog zeer klein. Bezoekers zijn van harte welkom om op kraamvisite te komen.

De entree voor het SEA LIFE Oberhausen bedraagt € 19,95 per persoon. De onderwaterwereld is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Meer informatie is te vinden op de website en op Facebook

 

Winactie

winactielegoIn mijn mailbox ontving ik een uitnodiging voor een persmoment tijdens de opening van de LEGO Star Wars tentoonstelling en de komst van inktvissen in Sea Life Oberhausen. Helaas kan ik de betreffende datum zelf niet gaan (een heleboel vloekwoorden op en rijtje). Maar in samenwerking met Mediamixx mag Papa’s wereld een gezin een leuke dag bezorgen in LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen. Wij verloten 4 kaartjes ( 2x volwassenen, 2x kinderen) die toegang geven tot deze belevenis.
Wat moet je doen?

 • Like Papa’s wereld op Facebook
 • Like het bericht over de winactie
 • Vertel waarom jij graag deze kaartjes wilt winnen, en voor wie.
 • Je maakt extra kans door de actie te delen op Facebook, Twitter en/of Instagram. Tag daarbij Papa’s wereld en zet het bericht openbaar zodat ik het kan zien.
 • Meedoen kan t/m zondag 13 maart 2016. De winnaar krijgt daarna zo snel mogelijk bericht.

Deze actie is afgelopen!

Voor de uitslag, kijk hier: Uitslag winactie: Oog in oog met LEGO® Star Wars™ helden

Deze blog bevat een gesponsord artikel.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Oooh… Jaaaah! Manlief is echt een die hard, old skool, Star Wars fan. Je hebt geen idee hoe fan. Zijn laatste tattoo is dan ook van de Jedi Order. En zelf vind ik het ook erg gaaf hoor.
  Ik heb echt genoten van de laatste film. Ik vond het een film als vanouds (wat betreft de eerste SW films die uit kwamen). We hebben hem twee keer in de buos gezien. De eerste keer natuurlijk tijdens de première in onze stad.
  Daarnaast heb ik al diverse unieke cadeaus kunnen scoren voor hem.
  Ik wil de prijs dolgraag, echt super graag, winnen voor manlief en Oz. Hij zou dit een fantastische verrassing vinden. En Oz houdt van vissen! Tadaaa…
  Ik ga gelijk je Facebook liken. Als ik dat nog niet eens gedaan had.