Winactie: Mijn eerste atlas (winnaar bekend)

mijneersteatlas
Hoe goed ken jij de wereld? En wat kun je ervan vertellen aan jouw kind? Met Mijn eerste atlas kun je samen op ontdekking gaan. Telkens als je een bladzijde omslaat kom je in een nieuw werelddeel en herken je verschillende bezienswaardigheden, diersoorten en nog veel meer. Door samen door het boek te bladeren verrijk je de woordenschat en begrip van de wereld om ons heen voor je kind.

Leerzaam samen lezen
In de boekwinkels ligt het vol met allerlei boekjes voor de allerkleinsten. Een groot deel ervan probeert de eerste kennis bij te brengen aan onze kinderen. Hoe ziet iets er uit, hoe voelt het of welk geluid maakt het. Mijn eerste atlas past helemaal in dit rijtje. Met vrolijke tekeningen bestaande uit simpele kleurrijke vormen wordt onze wereld op een basale manier weergegeven.Met één woord worden de verschillende onderdelen omschreven. Door het boek er regelmatig bij te pakken en samen te ‘lezen’, blijven de verschillende woorden met hun betekenissen hangen. De wereld is één grote ontdekkingstocht, ook in een boek.
Technische gegevens
Mijn eerste atlas is geillustreerd door Stephen Barker en werd in 2013 in Engeland uitgegeven als my first Atlas.
In Nederland is het boek in oktober 2015 vertaald uitgegeven door Van Holkema & Warendorf Uitgeverij Unieboek. Volgens de uitgeverij valt het boek in de leeftijgedscategorie 0-3 jaar. Dit gebonden boek met harde kaft heeft ISBN 9789000346820. Meer informatie over dit boek of gewoon meteen bestellen? Kijk dan op de website van Unieboek uitgeverij Het Spectrum, of meteen hier.


 Winactie

mijneersteatlas
Wil jij ook samen op verkenning gaan door de wereld? Papa’s wereld mag een exemplaar weggeven aan een creatieve inzending.
Wat moet je doen?

  • Vertel waar op de wereld jij op verkenning wil gaan met je kind en wat je daar dan wilt doen.

Prijswinnaar

  • sheilabeineffable:  Natuurlijk wil ik mee doen!! Ik ben gek op boeken én reizen. En ik hoop zeker mijn liefde voor allebei door te geven aan Oz. We zijn net terug van een maand uit Amerika en toen ik zwanger was reisde ik door Indonesië.Ik zou hem echter ‘nog’ een keer mee nemen naar Azië; Indonesië. Uitleggen dat daar zijn opa en oma zijn geboren en dat hij zijn roots dus ook gedeeltelijk daar heeft liggen. Ik zal hem uiteindelijk laten zien wat mijn favo plekjes zijn in Indonesië, maar ook uitleggen wat de verschillen zijn tussen daar en thuis. Daarnaast laat ik hem lekker ontdekken en spelen. En als voorbereiding kan ik natuurlijk dat boek gebruiken om te laten zien waar we heen gaan.
Deze actie wordt gesponsord door Unieboekspectrum.nl

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Onze oudste begrijpt nu net waar de opa’s en oma’s wonen in Nederland en dat we daar altijd met de auto heen rijden. Dat papa uit Suriname komt en mama uit een klein land in Azie lijkt me dan ook een nieuwe uitdaging om uit te leggen.

  • Natuurlijk wil ik mee doen!! Ik ben gek op boeken én reizen. En ik hoop zeker mijn liefde voor allebei door te geven aan Oz. We zijn net terug van een maand uit Amerika en toen ik zwanger was reisde ik door Indonesië.
    Ik zou hem echter ‘nog’ een keer mee nemen naar Azië; Indonesië. Uitleggen dat daar zijn opa en oma zijn geboren en dat hij zijn roots dus ook gedeeltelijk daar heeft liggen. Ik zal hem uiteindelijk laten zien wat mijn favo plekjes zijn in Indonesië, maar ook uitleggen wat de verschillen zijn tussen daar en thuis. Daarnaast laat ik hem lekker ontdekken en spelen. En als voorbereiding kan ik natuurlijk dat boek gebruiken om te laten zien waar we heen gaan.

  • Ik doe graag mee voor mijn neefje! Wil hem meenemen naar Indonesië want daar komen zijn grootouders vandaan. Wil hem daar laten zien hoe ze zijn opgegroeid en cultuur laten snuiven. Zijn papa de docent zal dan meegaan om het op een begrijpelijke manier uit te kunnen leggen.