Winactie: Met het hele gezin naar Kaboom Kids Animation Festival

Van 9 t/m 12 november 2019 vindt in Utrecht het Kaboom Kids Animation Festival plaats. Een festival dat helemaal in het tekenstaat van geanimeerde films. In vier dagen tijd staat Utrecht in het teken van zowel nieuwe als oude animatiefilms voor het hele gezin. Ik vertel je er graag iets meer over en mag ook nog eens een aantal vrijkaarten weggeven voor een heel gezin.

Oude bekenden en nieuwe kennismakingen

Het Kaboom Kids Animation Festival wil iedereen, jong en oud, kennis laten maken met de wereld van animaties. Old style handgetekende films, computeranimatie of stopmotion kleipoppetjes, alles is mogelijk. Tijdens dit meerdaagse evenement zul je bekende figuren als ‘Shaun het Schaap‘ tegenkomen of ‘Wallace and Gromit‘, maar je maakt ook kennis met allerlei onbekende (anti)helden. Je ontdekt er de nieuwste en beste geanimeerde shorts van over de hele wereld en kunt opnieuw kijken naar prijswinnende films uit eerdere jaren.

Kijken en workshops

Films en shorts kijken is al helemaal geweldig, maar ze zelf maken is nog veel leuker. Kaboom Kids is namelijk niet alleen maar een filmfestival, maar ook een belevenis. Middels allerlei workshops ontdek je hoe de films gemaakt worden en werk je aan je eigen filmpjes. Speel met verschillende apps, speel dansspelletjes of tekenen samen in het Exploration Station van Kinepolis Playground. Maak je eigen lampionnen voor Sint-Maarten of ontwerp de stad van de toekomst. Eén ding is zeker, je hoeft je absoluut niet te vervelen.

Op verschillende locaties in Utrecht

Dit festival vindt niet plaats op slechts één plek, maar is op verschillende plekken in Utrecht tegelijk gaande. Op deze manier kan er voor verschillende leeftijdscategorieën tegelijk iets aangeboden worden en is er een breed aanbod mogelijk. Dit zijn de deelnemende plaatsen.

 • Bibliotheek Utrecht
 • De Nieuwe Anita
 • HKU
 • Het Huis Utrecht
 • Het Utrechts Archief
 • Ketelhuis
 • Kinepolis
 • LHC
 • Machinegebouw
 • Muziekgebouw aan ’t IJ
 • Spoorwegmuseum
 • Stadhuisbrug Utrecht
 • Utrechtse Kinderboekhandel
 • Westerliefde
 • X11

Tickets en prijzen

Op de website van Kaboom vind je alle activiteiten en films die tijdens het vier dagen durende festival te bezoeken zijn. Aan een heel stel workshops is gratis deel te nemen, maar bestel wel even een ticket online. Voor je het weet zit het helemaal vol. Niet alles is gratis, dus check even goed bij de activiteiten en films of er een bijdrage gevraagd wordt. Helaas kan niet alles gratis aangeboden worden. Elke deelnemer hanteert zijn eigen prijzen die te vinden zijn als je klikt op ‘kaarten bestellen’.
Wil je meerdere dingen bezoeken, dan is de Multi-Pass is een prima alternatief. De vijf ‘strippen’ die daarop staan, kunnen namelijk ook verdeeld worden over het hele gezin. De multipass kan alleen op locatie gekocht worden.

Winactie

Op zondag 10 november zullen Bart en Maarten het Kaboom Kids Animation Festival bezoeken en zullen we verslag gaan doen. Misschien gaan we jou daar ook wel zien, want we mogen namelijk kaartjes weggeven.
Kaartjes? Yup! Maar liefst vijf kaartjes om tijdens het festival met je hele gezin één gratis (betaalde) voorstelling kan bezoeken. Je krijgt hiervoor van ons een speciale code toegestuurd waarbij je op de website van Kaboom Kids zelf een animatie kunt uitzoeken waar je heen wilt.

Laat ons vóór zondag 27 oktober 20:00 uur weten waarom jij met je gezin naar dit festival toe wilt en wat jullie favoriete onderdeel is van dit festival. Ben jij de gelukkige winnaar, dan ontvang je van ons de code.

Oh ja, laat al je vrienden en bekenden even weten dat je meedoet zodat je een extra kans krijgt.

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • De Sint Maarten Lampions maken en de premiere van Ella & Oscar zijn de favorieten van onze kinderen, omdat het een coole film lijkt en omdat Sint maarten hun favoriete feest is!