Winactie: Maar waar, beer? (winnaar bekend)

maarwaarbeer


Een jongen en een beer wonen samen in een gewoon huis. Geen knuffelbeer, maar een echte beer. De beer groeit en groeit en… wordt veel te groot om in een gewoon huis te blijven wonen. Samen gaan ze op pad om een nieuwe woonplek te vinden voor de beer, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Waar kan een beer nu eenmaal wonen? Samen met je kind ga je in dit boek op zoek naar de oplossing en kom je op allerlei plekken terecht. Zullen ze een nieuwe woning vinden?

Lekker voorlezen

’s Avonds als Liam naar bed gaat lezen wij hem altijd nog een verhaaltje voor. Het hoort bij onze vaste routine. Soms lezen we meerdere avonden hetzelfde verhaal voor, dan weer een keer een nieuwe. Net wat hij zelf wilt. Samen kijken naar de plaatjes en stemmetjes opzetten voor de verschillende personages. Liam doet daar gezellig aan mee: “Wraaaah, Liam beer!”

Het boek ‘Maar waar, beer?’ bevat tal van grote prenten om het verhaal te illustreren en geven je als voorlezer de kans om allerlei dingen te vragen die in de prenten voorkomen. Naast het gewone verhaal heb je dus kans om de woordenschat van je kind extra uit te breiden. Doordat de bladzijdes zo groot zijn kun je ook makkelijk meerdere kinderen tegelijk voorlezen die meteen mee kunnen kijken. De iets oudere kinderen kunnen het boek natuurlijk ook zelf lezen.

Technische gegevens

Where Bear? is geschreven door Sophie Henn en stond op de shortlist voor de Waterstones Children’s Book Prize 2015
In Nederland is het boek in september 2015 vertaald uitgegeven door Uitgeverij Van Goor. Volgens de uitgeverij valt het boek in de leeftijdscategorie 4-6 jaar. Dit gebonden boek met harde kaft heeft ISBN 9789000345885.
Best het boek nu.

Winactie

maarwaarbeer

Wil jij ook zo’n bereleuk boek in jouw boekenkast om voor te lezen? Papa’s wereld mag een exemplaar weggeven aan een creatieve inzending.

Wat moet je doen?
Bedenk een leuke plek waar jij met een beer heen zou gaan om te laten wonen, en waarom.

Prijswinnaar
Anja van der Hidde: Ik zou hem, als gastouder, graag samen met alle kinderen beleven. En dan kunnen we met zijn allen een heel groot duplohuis voor hem bouwen en dan mag hij in de tuin wonen. En steeds al hij er uitgroeit kunnen we het huis een stukje groter maken…

Deze actie wordt gesponsord door Unieboekspectrum.nl


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Ik win hem graag voor mijn dochtertje. Kan ik haar lekker voorlezen… 🙂
    Ik zou met de beer (en mn gezin natuurlijk) op Aruba gaan wonen.. Daar heb je eigenlijk amper een huis nodig.. De beer kan dan lekker in de buitenlucht blijven..

  • Ik zou hem, als gastouder, graag samen met alle kinderen beleven.
    En dan kunnen we met zijn allen een heel groot duplohuis voor hem bouwen en dan mag hij in de tuin wonen. En steeds al hij er uitgroeit kunnen we het huis een stukje groter maken…

  • Ik doe graag mee en zou dan met mijn neefje en de beer naar Neverland (van Peter Pan) gaan om te wonen. Dan worden we niet ouder en kan ik elke avond de beer en mijn neefje voorlezen.