Winactie: kaartjes voor Mevrouw Boob het Festival

mevrouw boob uitgelichtDe kleine man ligt aan de borst, niet de eerste keer vandaag. Ik kijk er een beetje naar en zie hoe tevreden hij drinkt. Gelukkig maar. Met gulzige slokken zuigt hij de melk naar binnen. Zijn oudere broertje, die tv kijkt, kijkt soms even met een schuin oog naar de andere borst. Graag zou hij nog een slokje willen, maar na drie jaar was het op de ochtend van zijn verjaardag de laatste keer geweest.
Hoeveel flesjes met afgekolfde melk heb ik Liam gegeven? Ik zou het totaal niet weten. De vrieskist lag destijds vol met ingevroren melkklontjes. Het ging zelfs zo hard dat de andere vriesproducten bij elkaar in de la gelegd werden zodat er extra ruimte was voor de witte voeding. Ik weet het nog goed van destijds. Na de voeding werd de kolf erbij gepakt om maar te blijven tappen en een voorraad aan te leggen. Een voorraad voor mijn flesjes ’s nachts en voor het drinken bij de gastouder.
Nu doen we dat heel anders. Nou ja, nu doet Chantal het heel anders moet ik zeggen. Aan ons bed is een co-sleeper geplaatst waardoor Kyran direct kan drinken als hij het wil. Sowieso voedt ze nu veel meer op aanvraag dan op gezette tijden. Wat dat betreft is ze enorm gegroeid in haar rol als voedster. De onzekerheid die ze in de begintijd van Liam had (hij hapte niet goed aan) is nu totaal niet aanwezig. Enkele minuten na de geboorte lag Kyran al te drinken en was hij zelf op zoek geweest naar de tepel. Heel af en toe geef ik nu een flesje, maar eigenlijk bijna niet. Lekker vers uit de borst is de melk toch echt op zijn best. Regelmatig wordt de kolf er nog bij gepakt. Ze is weer begonnen met werken, dus dat betekent dat Kyran straks naar de gastouder gaat, maar momenteel nog zijn flesjes krijgt bij mijn ouders.
Ik zie het aan haar, de vermoeidheid. Het wakker worden in de nacht voor nog een voeding, de kolfsessies als ze eigenlijk naar bed wil, de voedingen tussen het huishouden doen door. De voedingen als ze eigenlijk helemaal niet uitkomen. Hoe mooi het er ook allemaal uitziet. Ik zie in haar ogen ook de trots dat ze dit kan. Dat ze met haar lijf onze kinderen weet te voeden, toen en nu. De mooiste blik die ik in haar ogen zie, is het ultieme geluk als Kyran de tepel tussendoor los laat en een grote big smile op zet. En oh ja, deze blik: de blik als Kyran plotseling los laat en een straaltje melk weet te ontsnappen en witte druppels op zijn gezicht achterlaat.
Wat ik nu eigenlijk zeggen wil, met dit hele verhaal, is hoe ik Chantal bewonder. Ondanks dat het een onderdeel is van de mama-rol, is het wel een rol die ze goed speelt. Ik bewonder haar uithouding, ook op de momenten dat ze het even niet meer ziet zitten. Ik bewonder haar doordat ze met haar voeding onze kinderen het eerste deel van hun leven voedt/gevoed heeft.
mevrouwboob

Mevrouw Boob het Festival

Enkele maanden terug kreeg ik een mailtje van Chantala Blinker, blogster op Mevrouwboob.nl. Ze had mijn positieve teksten en tweets over borstvoeding gelezen en wilde mij graag uitnodigen voor een nieuw festival gericht op borstvoeding. Uhm oeps? Is dat wel iets voor mij? Waarom niet eigenlijk? Het voelde eigenlijk wel als een eer om als man zijnde uitgenodigd te worden voor een festival over dit onderwerp dat op een vreemde manier nog steeds een beetje in een taboe-sfeer hangt. Ik besloot op de uitnodiging in te gaan en ben inmiddels ook ingepland om op 28 augustus een korte lezing te geven over hoe het is om papa te zijn.

Mevrouw Boob omschrijft het festival als volgt:
Een feest met als centraal thema borstvoeding, naast voeding in de ruimste zin van het woord. Om met elkaar te vieren wat er is, te verbinden, kennis te delen en te genieten. Iedereen die borstvoeding en borstvoedsters een warm hart toedraagt is welkom; van de pré-ouders en hun op komst zijnde kleintje tot de gesettelde 24/7 ouders!

Rond de 30 stands staan deze dag klaar om informatie te geven, te verkopen, workshops en lezingen geven. Tussen al dit borstvoedingsgeweld hebben de mannen ook hun eigen plekje gekregen om zich even terug te trekken. Om elkaar ervaringen uit te wisselen. Patrick Timmermans van Vader Visie zal dit Vadercafé een gezicht geven. Op deze plek geef ik om 14:00 uur mijn lezing.

Win 2 kaartjes voor het Festival

Ben jij ook benieuwd naar dit nieuwe festival en wil je graag een kijkje komen nemen? Papa’s wereld mag twee kaartjes weggeven. Wil jij kans maken op deze kaartjes, vertel me dan via de blogsite, Facebook, Instagram, Twitter, mail waarom juist jij die kaartjes moet winnen. Je krijgt hiervoor t/m zondag 14 augustus. Aanstaande maandag wordt de uitslag bekend gemaakt.

Geen kaartjes gewonnen en toch gaan?

Entree
Kaarten verkrijgbaar aan de deur:

  • Volwassenen €10,- (vanaf 16 jaar)
  • Kinderen t/m 16 gratis
  • Kidskaart €6,50 voor deelname aan een workshop bio-pizza bakken en oppeuzelen, verrassende kidsactiviteit en een workshop kinderyoga van Angel Yoga Alkmaar

Datum
Zondag 28 augustus 2016
10:00-16:00 uur
(14:00 uur lezing Papa’s wereld)
Adres
HAL25
Pettemerstraatweg 15
1823 CW Alkmaar

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *