Winactie: Duurt het nog lang? (gesloten)

Je vrouw is zwanger en er loopt al een kleuter in huis. Het begrijpt totaal niet wat er allemaal gebeurt en waarom mama steeds dikker wordt. Ja, je hebt verteld dat er een broertje of zusje in groeit en dat er een baby in huis gaat komen. Nog even wachten. Maar hoe gaat dat dan allemaal in die buik? Floor Bal en Iris Deppe maakten er een mooi prentenboek over om uitleg te kunnen geven: Duurt het nog lang?

Week na week

Het boek gaat over de groei van de baby in de buik. Van week één tot week tweeënveertig. Groeien van een rijstkorreltje tot een klompje waar de eerste kenmerken aan komen tot aan compleet kindje met alles er op en er aan. Kleine korte verhaaltjes, geschreven door wetenschapsjournalist Floor Bal, vertellen telkens wat er in die week in de buik afspeelt. Op deze manier kun je met jouw kleine het boek er elke week even bij pakken en er een stukje verder in bladeren.

Prentenboek

Iris Deppe (We hebben er een geitje bij) zorgde voor de illustraties van dit zwangerschapsboek. Er is gekozen om op elke bladzijde een ander koppel als aanstaande ouders te kiezen. Verschillende huidskleuren, gezinssamenstellingen, twee vaders met een draagmoeder en twee mama’s. In dat opzicht sluit het boek geen gezinnen buiten en kan iedereen zich wel met een koppel vereenzelvigen. Een fijn kleurrijk boek zonder dat de kleuren van het papier afknallen. Je kunt er dus prettig naar kijken.

Gericht op de groei

‘Duurt het nog lang’ is gericht op de groei van de baby in de buik. Ben je op zoek naar seksuele voorlichting, dan zul je dat hierin niet vinden. De manier waarop een baby gemaakt wordt, wordt niet uitgelegd. De veranderingen in het lichaam van de moeder en de geboorte zelf komen niet aan bod. Het gaat echt alleen over het groeien van een bevrucht eitje tot een geboren baby. Moeilijke termen als embryo, foetus enzovoorts worden niet gebruikt. De taal is aangepast aan kleuters.

Over het boek

 • Auteur: Floor Bal & Iris Deppe (ill.)
 • ISBN: 9789025771942
 • Soort: Hardback
 • Pagina’s: 40 blz
 • Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Winnen

Papa’s wereld mag één exemplaar van dit boek weggeven. Verwachten jullie zelf een kindje of ken je iemand die je dit boek graag cadeau wilt doen? Vertel me jouw zwangerschapsverhaal.

 • Meedoen kan door een antwoord onder deze blog, een reactie op de Papa’s wereld Facebookpagina of het Instagram account.
 • Op meerdere plekken reageren is toegestaan.
 • Taggen en delen wordt gewaardeerd.
 • Meedoen kan tot vrijdag 17 januari 2020 – 20:00 uur.

Winnen
Voordat je mee doet, lees even de voorwaarden.

Deze blog bevat affiliatelinks.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Deze zou ik heel graag willen winnen! Ik ben zwanger van ons 2e kindje en we proberen onze oudste zoveel mogelijk te betrekken bij deze zwangerschap! Bovendien is hij gek op boekjes lezen! Ik zou dit boek ook gebruiken om voor te lezen aan de kinderen uit mijn klas (ik ben juf van groep 2). Die vinden het ook super interessant dat hun juf een baby krijgt! Duimen maar!

 • Hoera Fons krijgt een broertje of zusje.
  Maar dat wachten is best lastig.
  En die dikke buik van mama knap vervelend….
  Met dit boekje kunnen we Fons vast helpen hoe lang hij nog moet wachten en wat daar juist in die dikke buik van mama gaande is.

 • Wat een leuk boekje, daar maak ik mijn dochter vast heel blij mee.
  Kan ze haar kindjes uitleggen hoe dat gaat met het groeien van de baby in de buik.
  Ik heb geen zwangerschapsverhaal, want ik heb twee kindjes geadopteerd.
  Mijn zwangerschap heeft met elkaar bijna 5 jaar geduurd. Erg lang, met als resultaat een prachtige zoon en dochter. Nu heb ik al weer vier kleinkinderen waar ik heel gelukkig mee ben.
  Heel graag waag ik een kansje voor : Duurt het nog lang?

 • Ik doe graag mee voor mijn zwangere zusje. Dit kan ze dan mooi samen met haar zoontje lezen. Zelf heb ik de zwangerschappen achter de rug. Ik was niet zo goed in zwanger zijn…, maar ik heb er wel twee schatten (een koningskoppel) voor terug gekregen.