Welk telefoonabonnement kies je als vader?

papa, telefoon, abonnement, vader

Als vader wil je altijd mobiel bereikbaar zijn voor je kinderen. Je wilt die superheld voor ze zijn die er altijd voor ze is. Soms is daar slechts één telefoontje of berichtje voor nodig. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een mobiele telefoon en een telefoonabonnement, maar welke kies je dan?

Een berichtje naar papa

Zodra de kinderen oud genoeg zijn om zelf met een telefoon om te gaan, kun je als vader verwachten dat ze je al snel een keer een berichtje sturen of bellen: “Waar ben je?” “Mag ik bij een vriendje spelen?” “Hoe laat ben je thuis van het werk?” of “Kun je wat geld overmaken?” Is het niet uit zichtzelf dat ze contact opnemen, dan wel in opdracht van de moeder. Het liefste wil je ze in een minuut kunnen antwoorden zodat ze weten dat ze belangrijk voor je zijn.

Telefoonabonnementen, keuze genoeg

Doordat je constant bereikbaar voor ze wilt zijn, kies je voor een goede telefoon met een voor jou passend abonnement. Gelukkig is er genoeg keuze en zijn er voor elk budget en gebruik meerdere telefoon abonnementen mogelijkheden. Voordat je daadwerkelijk gaat kiezen is het handig om te kijken op welke manier jij het meeste met je kinderen mobiel communiceert. Ben je meer het type dat een sms’je stuurt of doe je dat liever via WhatsApp. Bel je op de traditionele manier of ga je toch liever voor beeldbellen? De manier waarop jij jouw telefoon gebruikt bepaalt voor een deel wat voor type smartphone je aanschaft, maar ook welk telefoonabonnement je daarbij gebruikt.

Sim Only, voor als je oude telefoon nog goed genoeg is

Kinderen kosten geld, dat is een waarheid waar je niet omheen kan. Als vader probeer je zoveel mogelijk op de kosten te letten zodat er genoeg te besteden is voor het hele gezin. Dat betekent dat je probeert te besparen op onnodige uitgaves. Telefoonabonnementen waarbij je een nieuwe telefoon erbij krijgt zijn een stuk duurder dan een Sim Only abonnement. Je hoeft hierbij namelijk die nieuwe telefoon niet af te betalen in je maandelijkse kosten. Mocht je nou tussendoor een keer met een kapotte telefoon te komen zitten, dan kun je er altijd nog voor kiezen om een nieuwe of gebruikte telefoon te kopen.  Sim Only is ook handig als je jouw oude telefoon aan je kinderen wilt geven en ze de mogelijkheid wilt bieden om buiten de wifi berichten te sturen of bellen.

Onbeperkt bellen met je kinderen

Gebruik je jouw telefoon vooral om te bellen? Dan is een telefoonabonnement met onbeperkte minuten een handige optie. Een telefoontje naar je kinderen hoef je dan niet per se kort te houden. Een uurtje bijkletsen is dan totaal geen probleem. Aan mobiel toestel heb je dan al snel genoeg aan een simpel model.

Facetimen en WhatsAppen zonder datalimiet

Ben je meer het type dat zijn gezicht wilt laten zien tijdens het praten, dan heb je een smartphone nodig met een goede camera. Onbeperkte data in je telefoonabonnement is dan een absolute must. Kies je voor een onbeperkt internetbundel, dan kun je de hele dag door facetimen met je kinderen. Vooral handig voor vaders die voor het werk langer buiten de deur zijn of die ergens anders wonen en toch contact met de kinderen willen houden.

Telefoneren en internetten zoveel je maar wilt

Wil je écht continu bereikbaar zijn voor je kinderen, dan kun je voor het maximale telefoonabonnent gaan. Onbeperkte minuten en data in één bundel. Er zijn genoeg mobiele providers dit pakket aanbieden. Met deze optie hoef je nooit bang te zijn dat je niet te bereiken bent. Maak je een keer een stel leukte foto’s van je kinderen, dan kun je ze direct met de moeder delen zonder te hoeven wachten op een wifi-verbinding.

Providers vergelijken voor de beste prijs

Ben je er uit wat voor type vader jij bent als het gaat om telefoongedrag? Nu kun je een keuze gaan maken welk abonnementstype en welke provider bij jou passen. Gebruik jouw wensen bij de zoekopties en ontdek welke provider daarop aansluit. Wedden dat je al snel een telefoon en abonnement vindt waarmee jij contact kunt maken met je kinderen?


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *