Wegkruipen in een game als ontspanning

Niet alleen kinderen spelen graag een spelletje op de computer, ook wij ouders weten daar wel raad mee. Van het verzorgen van een boerderij tot urenlang met een shotgun op anderen jagen. Als de kinderen naar school zijn of op bed liggen gaat de computer aan om even weg te duiken in een andere wereld.

Online spelen met wie dan ook

Online kunnen we iedereen zijn wie we maar willen. Even geen papa of mama, geen hardwerkende docent of magazijnmedewerker. We kruipen in de huid van een alterego. Van een ridder met zwaard of een boer met honderd kippen. Op het wereld wijde web speel je de karakters zoals jij ze wilt. Onverwachte digitale ontmoetingen in het spel met spelers aan de andere kant van de wereld of gewoon met Harry van drie huizen verder in de straat. Afhankelijk van welk spel je speelt kun je tijdens het spel met andere spelers communiceren. In het spel zelf, via een chatkanaal of pratend via je headset. Geef elkaar aanwijzingen, opdrachten of probeer de ander op een dwaalspoor te brengen.

De juiste apparatuur

Willen we een zo optimaal mogelijke spelervaring beleven, dan is een goede gaming pc een echte musthave. Flink wat geheugen, goede videokaart en een geluidskaart voor een realistische geluidsbeleving. Spellen worden steeds geavanceerder en stellen steeds meer eisen aan de pc om ze te kunnen spelen zoals ze bedoeld zijn. Een pc voor gamers is geen standaard laptopje, maar een goede kast die gebouwd is op spellen en niet op tekstverwerking. Aan de hand van de eisen die jij hebt, stel je al snel je eigen personal computer samen.

Vluchten in een andere wereld

Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal wel eens vluchten van onze dagelijkse sleur. Eventjes niet meer denken aan de zorgen van de dag of die van morgen. Na het zorgen voor de kinderen en het huishouden wegkruipen in een andere wereld. De vingers op het toetsenbord zetten, klikken met de muis en praten met een ander via een Logitech headset. Voor een tijdje ben je jouw eigen avatar in een online wereld naar keuze.

Een zakcentje verdienen met gamen

Het wordt steeds populairder om te kijken naar andere spelers. Niet eens zelf het toetsenbord te hand te nemen, maar kijken naar hoe anderen jouw favoriete spel spelen. Hierdoor zijn er al flink wat spelers groot geworden op YouTube waarbij ze reclame inkomsten krijgen en gesponsorde filmpjes maken. Twitch is hét kanaal voor spelers om volgers te vergaren. Spelen en direct live antwoord geven op vragen en comments. Via Patreon kan er gedoneerd worden aan gamers en kun je als kijker vaak extra filmpjes en foto’s bekijken. Je speelt op deze manier niet zelf, maar kunt toch extra plezier halen uit je favoriete spellen.


Uitgelichte foto via Pexels (uitsnede)

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *