We hadden bijna een schrikkelkindje

net geen schrikkelbaby

Bijna hadden we vandaag zijn verjaardag gevierd. Morgen is hij echt jarig, maar vandaag vierde hij zijn eerste kinderfeestje. Vandaag, op schrikkeldag. Het is dat we vier jaar geleden de artsen hebben gevraag nog even te wachten, want anders hadden we slechts één keer in de vier jaar daadwerkelijk zijn verjaardag kunnen vieren.

Wat is een schrikkeldag

Volgens onze kalender heeft elk jaar 365 dagen, maar dat is niet helemaal waar. Eigenlijk heeft elk jaar er een kwart dag bij. Iets met de baan van de zon om de aarde of zoiets. In een schrikkeljaar, om de vier jaar, worden deze kwart dagen bij elkaar opgeteld en krijgt februari een 29e dag. Dit wordt ook wel de schrikkeldag genoemd.

Geboren op een schrikkeldag

Je zult maar geboren zijn op een schrikkeldag. Officieel gezien kun je dan slechts één maal in de vier jaar je verjaardag vieren. Ben je qua aantal leefjaren eindelijk zestien, ben je eigenlijk pas vier. Oeps. Maar ja, dat wordt dus telkens je verjaardag een dagje eerder of later vieren. Voordeel is wel dat je regelmatig een leuk verhaal kunt vertellen.

Kyran was bijna een schrikkelbaby

Na de gebeurtenissen tijdens de zwangerschap van Liam werd Chantal extra in de gaten gehouden bij ons tweede kindje. Na een aantal ziekenhuisopnames werd besloten om over te gaan op een inleiding. Hiermee wilden ze de bevalling eerder opwekken zodat er geen verdere lichamelijke ongemakken zouden zijn. We kregen te horen dat ze de inleiding op 29 februari 2016 wilden doen. Zelf had ik het even niet door, maar Chantal gaf al snel te kennen dat ze dit niet wilde. Kort erna kreeg ook ik door dat het ging om een schrikkeldag. De datum werd verzet met een dag. Op 1 maart 2016 werd er een inleiding gedaan en nog diezelfde dag beviel Chantal van ons tweede kindje: Kyran.

Vraagje

Zou jij dat ook doen? Een geplande dag aanpassen zodat je kindje op een bewuste datum wel/niet geboren wordt.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *