Wat zijn de verschillen tussen Link en Verge?

cryptocurrencie, Verge en Chainlink

Verge (XVG) en Chainlink (LINK) zijn twee populaire cryptocurrencies die veel aandacht hebben gekregen in de digitale valutaruimte. Zo houden veel mensen de koers van Link erg goed in de gaten op dit moment. Hoewel zowel Verge als Chainlink enkele overeenkomsten delen, hebben ze ook hun unieke kenmerken die hen van elkaar onderscheiden. In dit artikel nemen we Verge en Chainlink onder de loep en vergelijken we hun sterke en zwakke punten. Door dit goed door te lezen zal het ook voor jou een stuk makkelijker worden om de juiste keuze te maken voor je beleggingen!

Wat is Verge voor soort project?

Verge is een op privacy gerichte cryptocurrency die streeft naar veilige en anonieme transacties. Verge werd in 2014 gelanceerd als DogeCoinDark en werd in 2016 omgedoopt tot Verge. De blockchain van Verge is gebaseerd op Bitcoin en maakt gebruik van een combinatie van Tor- en I2P-netwerken om gebruikersidentiteiten te maskeren en verbeterde privacy te bieden. Een van de unieke kenmerken van Verge is het gebruik van vijf verschillende mijnbouwalgoritmen, waaronder Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Dit maakt het beter bestand tegen mijncentralisatie en 51%-aanvallen. Verge gebruikt het Proof-of-Work (PoW) consensus algoritme om het netwerk te beveiligen, en de bloktijd is 30 seconden. Dit maakt Verge sneller dan Bitcoin, dat een bloktijd van 10 minuten heeft.

En wat is Chainlink dan?

Chainlink is aan te merken als een gedecentraliseerd orakelnetwerk dat realistische gegevens levert aan slimme contracten op de blockchain. Het gedecentraliseerde orakelnetwerk van Chainlink werkt als brug tussen slimme contracten en real-world data, waardoor slimme contracten veilig en efficiënt kunnen interageren met externe databronnen. Chainlink’s blockchain is gebaseerd op Ethereum en gebruikt het Proof-of-Stake (PoS) consensus algoritme om zijn netwerk te beveiligen. Chainlink’s PoS model is ontworpen om 51% aanvallen te voorkomen en het energieverbruik te verminderen. De unieke kenmerken van Chainlink zijn het gedecentraliseerde orakelnetwerk, dat realistische gegevens levert aan slimme contracten, en de mogelijkheid om slimme contracten uit te voeren op meerdere blockchains, waardoor interoperabiliteit tussen verschillende blockchainplatforms mogelijk is.

Vergelijking van de twee munten

Door het bovenstaande weet je al wat meer wat ieder project inhoudt. Het is dus echt zo dat allebei de projecten voor- en nadelen hebben ten opzichte van elkaar. Nu weet je echter nog niet wat de grootste verschillen zijn tussen de projecten. Deze vergelijking hebben we op een rijtje gezet. Lees dit zeker ven door voordat je besluit om voor een van de twee munten te kiezen om te kopen:

Privacy

Verge is een op privacy gerichte cryptocurrency die gebruik maakt van Tor- en I2P-netwerken om gebruikersidentiteiten te maskeren en verbeterde privacy te bieden. Chainlink, daarentegen, richt zich niet op privacy, maar eerder op het verstrekken van real-world data aan smart contracts op de blockchain. Hoewel privacy voor sommige gebruikers een essentieel kenmerk is, is het voor anderen misschien geen prioriteit.

Snelheid

Verge heeft een snellere bloktijd van 30 seconden, waardoor het sneller is dan Bitcoin, dat een bloktijd van 10 minuten heeft. Chainlink, aan de andere kant, is niet ontworpen voor snelheid maar eerder voor het leveren van veilige en efficiënte gegevens aan slimme contracten. De snelheid van transacties is wellicht geen belangrijke factor voor de use case van Chainlink, aangezien het primaire doel is om real-world data veilig aan smart contracts te leveren voor het project.

Mijnbouw

Verge gebruikt een combinatie van vijf verschillende mijnbouwalgoritmen om mijnbouwcentralisatie en 51%-aanvallen te voorkomen. Dit maakt Verge beter bestand tegen mijnbouwcentralisatie en veiliger dan andere cryptocurrencies die vertrouwen op één enkel mijnbouwalgoritme. Chainlink, aan de andere kant, gebruikt een PoS consensus algoritme om zijn netwerk te beveiligen, wat ontworpen is om 51% aanvallen te voorkomen en het energieverbruik te verminderen.

Toepassingen

Verge’s focus op privacy maakt het een aantrekkelijke optie voor gebruikers die waarde hechten aan anonimiteit en veiligheid. Verge kan worden gebruikt voor privétransacties en aankopen, waardoor het een populaire optie is voor gebruikers die hun financiële transacties vertrouwelijk willen houden. Chainlink’s focus op het leveren van real-world data aan smart contracts maakt het een aantrekkelijke optie voor ontwikkelaars en bedrijven die gedecentraliseerde applicaties en diensten willen maken die real-world data nodig hebben.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *