Wat koop je voor je 18 jarige kind?

18e verjaardag, 18, verjaardag, jarig, cadeau, verjaardagscadeau

Het is toch altijd wel een bijzonder moment. Je kind wordt 18 en is dus nu officieel een volwassen man of vrouw. Het is een speciale leeftijd die je maar eens in je leven zult bereiken. Het lijkt allemaal nog als gisteren, dat je jouw kindje in je armen mocht nemen toen hij of zij net geboren was. Maar kleintjes worden groot. Nu dat je kind 18 is hoort daar natuurlijk een speciaal cadeau bij. In dit artikel nemen we een aantal leuke cadeau ideetjes door voor een kind dat net 18 is geworden. Want hoe vind je dat cadeautips voor hem of een kado voor haar?

De beste ideeën voor de 18-jarige!

Een kado voor hem of een kado voor haar op de 18de verjaardag. Het lijkt wat lastig, maar een cadeau vinden voor iemand die net 18 is geworden is makkelijker dan je denkt. Er zijn namelijk een hoop gelegenheden die bij een 18 jarige verjaardag komen kijken. Keus genoeg dus!

Een sprong uit een vliegtuig

Een beetje een apart cadeau is het wel, maar het is zeker een leuk cadeau! Het maken van een parachutesprong staat bij velen op de bucketlist, waarom zou je dit niet cadeau doen voor de 18de verjaardag? Dan kun je dat weer afstrepen. Dit is een ongekend mooie ervaring die je jouw zoon of dochter cadeau kunt doen.

Een weekend samen

Je kunt een weekendje weg boeken naar een leuke plek in Nederland of zoek eens op citytrips Europa. Een reisje naar een verder land waar je zoon of dochter altijd al naar toe wilde dat is altijd een goed idee. Een ervaring cadeau doen op de 18de verjaardag is helemaal bijpassend. 18 worden is immers een compleet andere ervaring dan bijvoorbeeld 17 worden.

Cadeau met een lach

Een cadeau met humor is ook altijd een goed idee. Bij een 18de verjaardag kan dat er prima in. Zo kun je bijvoorbeeld een mok of een t-shirt cadeau doen met een tekst er op voor de gelegenheid.

Geld in een speciaal jasje

Soms dan geef je voor de verjaardag gewoon geld. Dit wordt heel vaak gedaan, maar is het niet leuker om daar nog een effect aan toe te voegen? Je kunt bijvoorbeeld een 18 jaar cheque cadeau doen aan je zoon of dochter. Dit geeft toch een iets leukere sfeer dan een envelop met geld. Dan kan de jarige deze cheque ook bewaren als herinnering aan zijn of haar 18de verjaardag.

Rijden zonder snelheidslimiet

Wanneer je 18 bent dan mag je zonder begeleiding autorijden. Wanneer jouw zoon of dochter zijn of haar rijbewijs al heeft gehaald, dan is het helemaal geen gek idee om een race ervaring cadeau te doen op circuit Zandvoort of Assen! Je kunt racen in allerlei soorten auto’s en je krijgt een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Wellicht kun je samen met een aantal familieleden gaan, dan maak je er op die manier een dagje uit van. Een ervaring om nooit te vergeten.

Een poging om te ontsnappen

Deze doet het ook altijd goed, de bloedstollende escape room! Een escape room is een leuke ervaring die eigenlijk altijd wel kan met de verjaardag, maar er zijn ook speciale escape rooms die een 18 jaar thema hebben. Dit is natuurlijk het ultieme cadeau voor een 18 jarige! Je kunt dit bekend maken door bijvoorbeeld het ticket van de escape room te geven. Op die manier kun je toch nog een soort van cadeau fysiek overhandigen.

Meer inspiratie nodig voor iemand die net geslaagd is? Lees dan deze 7 cadeautips.
Meiden van 16 hebben qua cadeaus weer heel andere wensen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *