Wat je hoort op de Negenmaandenbeurs

Negenmaandenbeurs uitspraken

De Negenmaandenbeurs is weer aan de gang. Een paar dagen lang staan drie hallen in de RAI Amsterdam in het teken van baby’s en jonge kinderen. Zwangere vrouwen sjokken rond op zoek naar koopjes en hun partners zien het met lede ogen aan. Om de lange dag door te komen wordt er flink wat (onbedoelde) humor gebruikt. Ik legde tussen de persmomenten door mijn oor te luister en noteerde de leukste uitspraken op de beurs.

Horen en zien op de Negenmaandenbeurs

Als man op de Negenmaandenbeurs loop je misschien toch net iets anders rond. Je kijkt rond, keurt de producten, maar laat soms ook even de gedachten afdwalen. Je spanningsboog kan niet altijd even hoog zijn. Op die momenten hoor en zie ik altijd van alles wat niet bij hetgeen hoort waar ik eigenlijk mee bezig ben. Deze keer kon ik daar niet helemaal treurig over zijn, want ik hoorde en zag de leukste dingen.

Uitspraken op de Negenmaandenbeurs

 1. Twee vrouwen lopen langs een stand met babynestjes: “Kijk dat joh, lijkt net een hondenmand
 2. Ene zwangere vrouw tegen de andere: “Moet je die zien joh, hoever zal die al zijn?”
 3. Een vrouw koopt een heel stel knijpfruitzakjes in. Tegen haar vriendin zegt ze: “Dacht toch niet dat de kinderen die kregen, die zuig ik zelf leeg.”
 4. “Nee, ik stuur geen geboortekaartjes. Ik stuur iedereen wel een appje.”
 5. Zwangere vrouw tegen haar moeder: “Ben ik blij dat die vent van me niet mee is, die zal wel weer aan zijn Playstation hangen.”
 6. Een aanstaande vader staat een beetje te hangen met een zuur gezicht. Een andere papa-to-be loopt langs en geeft hem een schouderklopje: “Sterkte kerel, je hoeft nog maar tot 18:00 uur.” Het was toen rond 15:00 uur.
 7. Man loopt fluitend het toilet af, kijkt een aantal vrouwen in nood aan en zegt: “Tja dames, bij ons is er tenminste geen wachtrij.”
 8. “Jezus, dat kind is nog niet eens geboren en het kost me nu al klauwen vol met geld. Die krijgt de eerste jaren mooi geen zakgeld.”
 9. Een groepje vrouwen loopt langs een stand met babyfoons. Een stuk of twintig camera’s staan gericht op het langslopende publiek. Eén van de vrouwen zegt: “Zou der nou ergens in een hokkie zo’n gast zitten die de hele dag zit te loeren naar de schermpies?”
 10. Een overduidelijk zwangere vrouw heeft haar man meegenomen. De papa is niet zo heel blij met alle aankopen die al aan een karretje hangen. Waarschijnlijk was het budget al overschreden. Na een opmerking van hem dat het geld wel zo’n beetje op was reageert de vrouw woest: “Jij moest hem er in hangen, dan trek je nou je knip ook maar.”
 11. Een groepje van vier zwangere vrouwen loopt langs de stand van ‘WIJ’ als er eentje de opmerking maakt: “Als er straks ook maar iets niet blij is, dan is het mijn doos wel.”

Klapperende oren

Ja, de Negenmaandenbeurs is niet alleen een plek om je voorraad aan babyspullen aan te vullen, maar ook een heerlijke plek om mensen te spotten. Je ziet en hoort genoeg terwijl ze langs je lopen. Ik kan me zo voorstellen dat standhouders af en toe met hun oren staan te klapperen. Eerlijk gezegd ben ik best benieuwd wat die de hele dag zo horen. Je hebt nog tot aanstaande zondag de tijd om net als ik mensen af te luisteren.

En jij? Welke vreemde dingen heb jij op de Negenmaandenbeurs gehoord?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *