Wat een jaar…

20161231_193338.jpgNog enkele uren en 2016 zit er weer op. Tijd om eens even terug te blikken wat er allemaal gebeurd is in ons gezin. Op een later moment zal ik nog terugblikken op het blogjaar.
Het jaar begon met een zwangere Chantal waarbij het niet allemaal vlekkeloos verliep. Veel vermoeidheid en longproblemen zorgden ervoor dat ze niet enorm veel kon. Thuis pakte ik dan ook de verzorging van Liam grotendeels op me en zorgde ik naast het werk voor het huishouden. Precies wat er als man van je verwacht wordt als het gewoon even niet anders gaat.
Iets eerder dan de uitgerekende datum werd Kyran geboren. Een lief klein mannetje wat dit jaar genoeg moeilijke momenten gehad heeft. Met drie ziekenhuisopnames voor longontsteking en luchtweginfectie was het hier regelmatig erg hectisch. Dank aan alle familieleden, vrienden en collega’s die in deze tijden op welke manier dan ook een helpende hand hebben geboden. Gelukkig hebben we het mannetje genoeg zien lachen en zien ontwikkelen tot een rauwdouwer. Een kleine draak.
Liam kan steeds meer. Het jaar dat hij zindelijk werd, vaker in zijn eigen bed ging slapen, met steeds meer kindjes gaat spelen en een ontzettend lieve, zorgzame (maar soms jaloerse) broer is. Wat een goede hulp is dit mannetje. Dagelijks blijft hij me verbazen wat hij allemaal begrijpt en al kan.
Het is ook het jaar waarin Chantal en ik maar weinig echte tijd voor elkaar hadden. Met constant de kids om ons heen, behalve als we moesten werken, zagen we elkaar bijna niet alleen. Het is ons gelukt om wat meer tegen het einde van dit jaar twee keer op date te gaan. Iets wat we komend jaar veel vaker moeten doen, want wat was dat heerlijk.
Het jaar had zijn ups en downs, maar dat ons gezinnetje groter is geworden kan niemand ons afpakken. Komend jaar willen we er een nog mooier jaar van maken met nog meer mooie momenten. Een jaar met meer gezondheid en liefde.
Wij wensen jullie allemaal een fijne jaarwisseling en een supergoed 2017!
 

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *