Wat betaal je voor je eerste klassieke gitaar?

klassieke gitaar, akoestische gitaar, prijs gitaar

De beginnende gitarist kan goed beet genomen in de prijs die zij betalen voor een nieuwe gitaar. Het komt vaak voor dat zij teveel betalen voor wat ze krijgen. Dat komt omdat de beginnende gitarist vaak weinig afweet van de prijzen van gitaren. We helpen je in deze blog graag verder aan wat kennis over wat een gitaar ongeveer hoort te kosten. Zo voorkom je bij aankoop van je nieuwe gitaar dat je veel te veel betaald. Ben jij benieuwd geworden? Lees dan maar snel verder!

Prijzen voor een gitaar zoeken op internet?

Als je op zoekt bent naar een akoestische gitaar, dan zal je eerste reflex zijn om op het internet te kijken om een idee te krijgen van de prijs van een klassieke gitaar. Of je daar nu wijzer van wordt? Je kunt qua gitaren heel wat soorten en merken vinden op het internet. Het is dus goed mogelijk dat je door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer ziet. Een zoekopdracht “klassieke gitaar” op Google geeft je veel hits op. Je krijgt dan al snel gitaren waarvan de goedkoopste prijs rond de 40 euro ligt en dit kan oplopen tot meer dan 500 euro.

Ga niet voor het goedkoopste model

Een klassieke gitaar voor beginners hoeft niet meteen heel duur te zijn. Zo rond de 130 euro zijn er heel wat prima klassieke gitaren te vinden. Ondanks dat je pas een beginner bent, is het niet verstandig om voor de goedkoopste modellen te gaan, zeker niet op internet. Je kunt immers de kwaliteit en het geluid van de gitaar niet online controleren. Goedkoop is ook wel duurkoop zoals ze zeggen, zeker als de kwaliteit niet goed genoeg is voor een fijn stukje muziek.

Vraag het de expert

De keuze voor je eerste gitaar is geen makkelijke. Vraag dus gerust hulp van iemand die er meer verstand van heeft. Bijvoorbeeld bij MaxiAxi waar je al snel een leuke gitaar vindt. De medewerkers van deze shop helpen je graag een handje verder en zijn telefonisch bereikbaar voor advies. Kun je meteen vragen naar hun andere instrumenten en muziekspelers. Misschien ontdek je zo wel een platenspeler of DAB radio waarvan je de liedjes mee kunt spelen met je nieuwe gitaar. Best handig zo’n site van MaxiAxi waar je alles kunt vinden rondom geluid.


Deze blog bevat een aangeleverde tekst die door Papa’s wereld redactioneel is aangepast.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *