Waarom moet je kiezen voor kunstgrassen?

kunstgras in de tuin, redenen waarom je kunstgras in de tuin moet leggen

De meeste mensen willen graag groen in de tuin, maar worden niet enthousiast van het idee hoeveel onderhoud het kan vergen. Als je voor echt gras kiest, moet je rekening houden met zaaien, water geven, maaien en bemesten. Niet iedereen heeft hier groene vingers voor en er wordt dan ook al snel voor tegels in de tuin gekozen. Dit hoeft tegenwoordig niet altijd, want er zijn ook genoeg mooie kunstgrassen te vinden!

Wat is kunstgras precies?

Kunstgras is nep gras wat je in de tuin kunt neerleggen. Voorheen leek kunstgras meer op een groen tapijt en het viel dan ook erg op dat het nep gras was. Het kunstgras van tegenwoordig ziet er een stuk beter uit. Kunstgras wordt gemaakt van een bepaalde soort kunststof. Door het materiaal kunnen ze veel kanten op qua kunstgras. Zo zijn er ook veel verschillende soorten. Ze worden op zo’n manier gemaakt dat mooi kunstgras bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras.

Verschillende soorten kunstgrassen

Er zijn veel verschillende soorten kunstgrassen waar je uit kunt kiezen. Elk soort kunstgras heeft weer zijn eigen voordelen en toepassingen. Zo is er bijvoorbeeld kunstgras dat specifiek gemaakt is voor buitensporten. Dit is duurzaam, sterk en kort kunstgras, zodat het geen effect op de bal heeft. Voor thuis is dit juist weer hard en niet comfortabel om op te spelen. Zo is er bijvoorbeeld ook kunstgras dat wat langer is en daardoor een stuk zachter. Een kindje kan hier zonder problemen op spelen, kruipen of vallen zonder dat meteen de handen of knieën open zullen liggen. Voor een openbare tuin of kantoortuin heeft die vaak weer geen toegevoegde waarde en is kort kunstgras ook al voldoende.

Welk kunstgras voor jou?

Het grootste voordeel van kunstgras is dus dat je er geen onderhoud aan hebt. Zodra het goed gelegd is, zul je altijd een prachtig groen gazon hebben en hoef je hem niet te maaien of water te geven.  Welk gras het beste in jouw tuin past is maar net afhankelijk van je wensen en de situatie. Als het gazon er vooral is om op te spelen, is zacht kunstgras een betere optie. Is het juist voor een kantoortuin, dan is een basis kunstgras ook genoeg, aangezien hier in dat geval vaak alleen op gelopen zal worden. Ook kan er onderling verschil zitten tussen de lengte en kleur van het kunstgras. Zo kan het helemaal aangepast worden aan jouw wensen.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *