Waarom laminaat handig is als je kinderen hebt

waarom laminaat handig is als je kinderen hebt

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Dat weet jij als vader maar al te best. Er valt een beker drinken op de vloer of de vloer wordt als kladpapier gebruikt door je kroost. Dan ben je blij met een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, een laminaatvloer dus!

Met laminaat is een “oeps” niet zo vervelend!

Daar ging een beker limonade op de grond! De vlek verspreidt zich snel. Of: gisteren kwam je thuis van je werk en ontdekte je dat je kids de vloer als tekenpapier hadden gebruikt. Ken je die “oeps”-momenten? Vast wel! Dan ben je reuze blij als je een vloer hebt die gemakkelijk schoon te maken is en waar niet voor altijd aan dat oeps-momentje wordt herinnerd. Dan zijn dat soort momenten lang niet zo vervelend. Dat is de reden waarom veel gezinnen met kinderen vaak voor een laminaatvloer kiezen.

Onderhoudsarm

Wat laminaatvloeren zo populair maakt bij huishoudens met kinderen is het onderhoudsarme karakter van de vloeren. Niet alleen zijn ze dus gemakkelijk schoon te maken, meer dan een dweil of de stofzuiger heb je niet nodig om vlekken te bestrijden, je hoeft er ook weinig onderhoud aan te plegen. En dat is heel fijn als je toch al zo’n druk gezinsleven hebt. Een laminaatvloer is namelijk voorzien van een harde coating die er voor zorgt dat er geen krassen op komen en de vloer niet verkleurt door het daglicht waar het aan wordt blootgesteld. Zo heb je dus niet de tijdrovende klus om de vloer regelmatig te moeten impregneren, wat bij een houten vloer bijvoorbeeld wel belangrijk is.

Oneindige keuze in dessins en kleuren

Een ander groot voordeel van laminaat is de veelzijdigheid. Je kunt er echt alle kanten mee op en daarom passen laminaatvloeren in werkelijk alle woonstijlen en bij elke inrichting. Ook in kinderkamers. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit tegellaminaat (in de vorm van tegels) of laminaat in de vorm van een visgraat. Met hout nabootsing of juist met totaal andere prints. Zoveel smaken, zoveel mogelijkheden bij laminaat. Verder zijn er vele opties met watervast laminaat. Die zijn vooral geschikt om te leggen in vochtige ruimtes, zoals de keuken of de badkamer.

Een verstandige vader, die zijn pappenheimers kent, kiest dus voor een laminaatvloer!


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *