Waarom ik mijn vrouw op Instagram volg

SquareLite_201882215452872.jpgIk geef het toe, ik ben een voyeur. Meerdere keren per dag kijk ik of ze iets op haar profiel heeft geplaatst. Vaak druk ik meteen op het hartje en lees wat ze geschreven heeft. Eenieder zou kunnen denken dat ik haar controleer. Ik volg mijn vrouw dagelijks op Instagram.

Dagelijkse foto’s

Ze is behoorlijk actief met haar profiel en plaatst zo goed als elke dag wel foto’s van haarzelf, de kinderen, onze hond en ook ik kom nog wel eens voorbij. Dagelijks kijk ik dan ook of ze nog iets nieuws heeft geplaatst. Zie ik het niet meteen op mijn tijdlijn, dan ga ik wel even naar haar profiel toe. Van de dagelijkse posts wordt ongeveer zo’n 90% van een hartje voorzien.

Controleren?

Een man die zo vaak tussen de foto’s van zijn vrouw kijkt is vast een controlegek. Een jaloers type dat niet wil dat de verkeerde beelden online komen en die kijkt welke reacties ze krijgt. Nee, zo zit het bij mij niet. Voor mij is het een stukje informatievoorziening. Weten wat ze die dag voor leuke dingen gedaan heeft met onze kinderen. Zo kan ik als ik thuis kom van het werk al een leuke insteek hebben voor een gesprek. “Hoe was het bij de speeltuin?” “Had de dokter nog iets nieuws te melden over Kyran?” De bijhorende verhalen helpen mij ook enorm. Ze laten me een stukje in haar hoofd kijken. Zo rond een bepaalde tijd in het jaar wordt ze wat gevoeliger. Aangezien ze een tikkie binnenvetter is zal ze niet snel zeggen waarom. Die ene foto op Instagram vertelt me dan dat de sterfdag van haar vader dichtbij is. Dan weet ik meteen dat een klein bloemetje haar een beetje kan opvrolijken.

#broertjesfest

Die twee spoken van mij beleven heel wat avonturen als ik er niet bij ben. Ze maken bouwwerken van Lego, helpen met koken, bakken lekkere cakejes of smeren zich in met alle modder in de tuin. Allemaal dingen die ik negen van de tien keer mis doordat ik op het werk ben. Door de foto’s te bekijken heb ik toch een beetje het gevoel de dingen met ze mee te maken. Ik zie ze groeien, hun eerste keren beleven. Genieten van die uitjes waarbij ik niet mee kan, of de huilfoto’s na een flinke valpartij. Oh ja, en als ik thuis kom en een rotzooitje aantref, weet ik door de foto’s het vrolijke verhaal wat er aan vooraf ging.

Ik blijf haar volgen

Ik volg mijn vrouw op Instagram. Ik geef het helemaal toe. Genieten doe ik er van. En soms ben ik gewoon enkel en alleen maar jaloers omdat ze veel mooiere foto’s maak dan ik. Ik volg mijn vrouw op Instagram en ondertussen volg ik mijn kinderen.

En jij? Volg jij je partner? Hoe actief doe jij dat?

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *