Waar dient Franse boomschors voor in de tuin?

franse boomschors, bodembedekker, natuurlijke bodem

Je tuin op een natuurlijke manier decoreren en ook nog eens de voordelen ondervinden van een onkruidvrij bloemenperkje? Denk dan eens aan Franse boomschors voor een mooi uitziende bodem. Lees snel verder voor meer toepassingen en van deze natuurlijke bodembedekker.

Wat is Franse boomschors?

Franse boomschors is, zoals de naam al doet vermoeden, schors afkomstig van bomen in Frankrijk. Om precies te zijn komt deze schors van naald en pijnbomen. Deze schors heeft meer kwaliteiten dan je in eerste instantie zou denken. In deze blog zullen de belangrijkste eigenschappen worden besproken.

Waar gebruik je Franse boomschors voor?

Franse boomschors wordt vooral toegepast bij het decoreren van paden in tuinen en bij het creëren van veilige ondergronden rondom speeltoestellen. Let er bij deze laatste toepassing wel goed op dat je voldoende schors neerlegt. Franse boomschors beschikt over hele handige eigenschappen, zoals een hoog vochtregulerend vermogen, waardoor regenwater gemakkelijk weg kan lopen. Ook voorkomt Franse boomschors dat er onkruid in jouw tuin de kop op steekt. Dit scheelt jou onkruid wieden. Los van het feit dat het heel handig is, staat het ook nog eens heel leuk. Zo kan je hier bijvoorbeeld ook de bovenkant van potten decoreren. Je verdeelt de schors dan rondom de plant, voor een stijlvolle uitstraling.

Decor en classic Franse boomschors?

Bij 123natuurproducten verkopen ze Franse boomschors ‘classic’ en ‘decor’. Classic is vooral geschikt als praktische bedekking van paden en decor is geschikt voor mensen die de schors ook willen gebruiken voor een stijlvolle uitstraling van hun tuin.

Duurzaam

Franse boomschors is van zichzelf al een mooi natuurproduct, maar is daarnaast ook nog eens heel duurzaam. De schors snippers gaan namelijk heel lang mee en verkleuren bijna niet van kleur.

Je kunt dus lang genieten van de Franse boomschors in jouw tuin, terwijl deze ook nog eens zorgt dat jouw tuin vrij blijft van onkruid. Bovendien heb je geen last van vervelende plassen water in jouw tuin door de hoge vochtregulatie.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *