Speelplezier op de grond door vrolijke vloerkleden op de kinderkamer

vrolijke vloerkleden op de kinderkamer

Elk kind heeft graag zijn eigen plekje om zich terug te kunnen trekken. Het liefst in de eigen slaapkamer waar het zich veilig voelt. Een kamer die helemaal ingericht is voor kinderen met fijn speelgoed, vrolijke kleuren en speelse elementen. Wat vaak over het hoofd wordt gezien tijdens de inrichting, maar een enorme impact kan hebben, is het vloerkleed. Vrolijke vloerkleden kunnen een kinderkamer compleet maken en een wereld van speelplezier op de grond creëren. In dit artikel vertellen we hoe vrolijke vloerkleden de kinderkamer extra tot leven kunnen brengen.

Het nut van een kleed op de kinderkamer

Een kindervloerkleed is niet alleen een vrolijke bedekking van de grond, het biedt ook praktische voordelen. Het zorgt voor extra comfort en warmte, vooral als je een koude vloer hebt. Daarnaast biedt het een zachte ondergrond voor kinderen om op te spelen, te kruipen en te rollen. Vloerkleden kunnen ook geluid dempen, wat handig is als je de kinderkamer boven of naast een andere leefruimte hebt.

Kindervloerkleden met kleurrijke en speelse ontwerpen

Vrolijke vloerkleden zijn er in allerlei kleuren en patronen, van felgekleurde strepen en stippen tot thema’s zoals jungledieren, ruimtewezens of sprookjesfiguren. Deze ontwerpen spreken tot de verbeelding van kinderen en kunnen hun fantasie prikkelen. Een kleed met een wegenkaart bijvoorbeeld, kan uren speelplezier bieden met autootjes, terwijl een kleed met een dierenthema kinderen kan aanmoedigen om hun favoriete dieren te imiteren. Als een vloerkleed zacht aanvoelt onder kindervoeten geeft dat extra geborgenheid en kan het ook een fijn plekje zijn om liggend een boekje te lezen.

Educatieve speelkleden

Sommige vloerkleden hebben ook educatieve elementen. Denk aan kleden met het alfabet, cijfers of wereldkaarten. Deze kleden kunnen leren leuk maken door kinderen te stimuleren om spelenderwijs nieuwe dingen te ontdekken. Een kleed met letters kan bijvoorbeeld helpen bij het leren van het alfabet, terwijl een wereldkaartkleed kinderen nieuwsgierig kan maken naar de namen van landen of waar je bepaalde dieren kunt tegenkomen.

Veiligheid en duurzaamheid

Bij de keuze van een vloerkleed voor de kinderkamer is veiligheid een belangrijke overweging. Zorg ervoor dat het kleed gemaakt is van kindvriendelijke materialen die vrij zijn van schadelijke stoffen. Antislip-onderkanten zijn ook belangrijk om uitglijden en vallen te voorkomen. Duurzaamheid is een andere factor om rekening mee te houden; kinderen kunnen ruw zijn op meubels en decoraties, dus een vloerkleed moet bestand zijn tegen intensief gebruik.

zacht vloerkleed in de woonkamer voor extra warmte
Ook de woonkamer maak je fijner voor kindervoeten met een zacht vloerkleed.

Samen een kindervloerkleed uitkiezen

Met een vrolijk en zacht vloerkleed in de kinderkamer kun je net die laatste finish in touch geven als het gaat om kleur en comfort. Als kersverse ouder kun je natuurlijk zelf een keuze maken, maar als de kinderen wat ouder zijn is het ook leuk om ze zelf mee te laten beslissen. Zo kunnen ze hun eigen kamer nog persoonlijker maken. Wie weet komen ze wel met een heel verrassende keuze.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *