Op stap met vrienden? Bezoek deze 5 steden in Nederland

voordeeluitjes, maastricht, dagtrip, overnachten in maastricht

Er echt even tussenuit, loskomen van alle dagelijkse verplichtingen? Ga op stedentrip met vrienden! Nederland heeft tal van leuke steden die het ontdekken waard zijn, zoals onze Hanzesteden, de historische steden vol bezienswaardigheden en de bruisende steden in de Randstad. Ook mooi meegenomen: je hoeft er helemaal niet ver voor te reizen. Wat dacht je van onderstaande locaties?

1. Koninklijk Den Haag

Combineer stad en strand tijdens een stedentrip naar Den Haag. Hier valt altijd wat te beleven en te zien. De statige gebouwen, de brede lanen, de smeltkroes van mensen en de enorme hoeveelheid winkels in de koninklijke stad vormen al een attractie op zich. Overnacht in Den Haag en loop vanuit je hotel zo naar bezienswaardigheden als Paleis Noordeinde, het Binnenhof en het Mauritshuis. Drink een biertje aan het water bij bierbrouwerij Kompaan of pak de tram richting Scheveningen, die je in een kwartiertje naar de populaire badplaats brengt.

2. Hanzestad Deventer

Deventer behoort absoluut tot een van de mooiste Hanzesteden van Nederland. De Walstraat met unieke winkels, de gezellige Brink vol terrassen en biercafé DAVO zijn slechts enkele aanraders. Vaar ook zeker met de veerpont naar de overkant van de IJssel, waar een heus stadsstrand en het oudste stadswandelpark van Nederland op je wacht. Mocht je het zo naar je zin hebben op het water, dan is het ook een optie om een rondvaart over de IJssel te maken. Onderweg geniet je van de prachtige uiterwaarden en leer je alles over Deventer en omgeving.

3. Historisch Haarlem

Haarlem is mooi en lekker compact, ideaal dus voor een stedentrip in eigen land. De historische binnenstad is een bezienswaardigheid op zich, met de oude grachten, historische gevels en markante gebouwen. Bezoek Molen de Adriaan, loop over bekende graven in de Sint-Bavokerk en bewonder de historische hofjes in het centrum. Trek gekregen van al dat sightseeing? Genoeg lunchrooms, restaurants en bars te vinden. Even de stad uit en het strand op? Haarlem ligt dicht bij zowel Zandvoort aan Zee als Bloemendaal aan Zee. Boek een overnachting in Haarlem en laat dat vakantiegevoel maar komen!

4. Bourgondisch Maastricht

Bij een stedentrip hoort lekker eten en drinken, en daarvoor zit je in bourgondisch Maastricht helemaal goed. Koffie met echte Limburgse vlaai, Vlaamse friet, zuurkoolschotels, wildragout en natuurlijk een bekende Wieckse Witte of een Klinker Dubbel en Klinker Tripel. Diverse streekproducten, gemaakt op ambachtelijke wijze, proef je tijdens een proeverij bij delicatessenwinkel Adriaan de Smaakmaker. Naast al het culinaire genot, kun je ook je ogen goed de kost geven. Bezoek het schitterende Vrijthof met de historische gebouwen, de oude Sint Servaasbrug en de grotten van de Sint Pietersberg.

5. Verrassend Groningen

Groningen: misschien niet de eerste stad waar je aan denkt bij een stedentrip, maar wel een van de leukste! Kom je met de trein? Alleen al de stationshal, met een mix van laatgotische versieringen en renaissancistische topgevels, is verrassend mooi. In het centrum heb je de bekende Martinitoren, die te beklimmen is voor een schitterend uitzicht, de Prinsentuin en fotogenieke hofjes. In het Groninger Museum, gevestigd in een opvallend gebouw, kun je je onderdompelen in alles wat te maken heeft met kunst, design en kunstgeschiedenis. Winkelen, lekker eten en drinken of streetart bewonderen? In Groningen kan het allemaal. De beste plekken om streetart te spotten zijn het Ebbingekwartier, de Pelserstraat en het steegje bij Simplon.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • En wat dacht men van Nijmegen. De oudste stad van Nederland met schitterende gebouwen.
    De Belvedère, Besiendershuis, de Waalkade met zijn brug en vele terrassen, de binnenstad, St.Stevenstoren, Marieken van Nimwegen, Stadhuis,de Waagh en de parken. Teveel om op te noemen.

    In Nijmegen is het heerlijk genieten.