De voordelen van een beveiligingscamera thuis

de voordelen van een beveiligingscamera thuis

Deurbellen met kleine camera’s zodat we kunnen zien wie er aanbelt en beveiligingscamera’s aan het huis om te ontdekken wie er ’s nachts aan je deur heeft zitten rommelen. Het wordt steeds normaler om je woning te beschermen met een camerasysteem. Ontdek de voordelen van een camerasysteem bij jou thuis in dit artikel.

Grote run op camerasystemen voor de woning

De digitale technieken staan niet stil. Tegenwoordig zijn mobiele telefoons uitgerust met een camera waar professionele fotoshoots mee gedaan kunnen worden. Zelfs de deurbel met camera heeft beter beeld dan de videocamera’s die nog op VHS-banden werkten. Doordat de techniek steeds beter wordt en de concurrentie steeds groter, worden beveiligingscamera’s voor de woning steeds betaalbaarder. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer huizen bewaakt worden met een camera, gezien of ongezien. Bestel een beveiligingscamera voor jouw woning als je het nut inziet van onderstaande redenen.

Zien wie er aan de deur is

Als je niet thuis bent is het handig om te zien wie er aan de deur is geweest, bijvoorbeeld voor het overhandigen van een pakketje. Sterker nog, je hoeft je opnames niet eens terug te kijken, veel want bewakingscamera’s hebben tegenwoordig een liveview waardoor je via laptop of mobiel direct kunt bekijken wat de camera’s waarnemen. Met een bewegingsdetector kan er zelfs een seintje naar je app worden gestuurd dat er iets gaande is.

Hulp bij opsporing misdaad

De politie maakt steeds meer gebruik van videobeelden die gemaakt worden door burgers. Dit kunnen opnames in de openbare ruimte zijn via een telefoon, maar ook de opnames die je maakt met een beveiligingscamera. Dat hoeft nog niet eens om bewijs van een misdaad te gaan die begaan is bij jouw woning, maar ook al het voorbij rijden of lopen van een verdachte waardoor een vluchtweg bepaald kan worden. Met een camera aan je woning kun je dus meehelpen om misdaad te bestrijden. Doordat de filmkwaliteit in HD en geluidsopnamen mogelijk zijn geworden is dit een extra pakkans. Daarnaast schrikt het dieven ook af om bij jouw woning aan de slag te gaan.

De kinderen in de gaten houden

Al jaren kennen we het effect van de babyfoon met camerafunctie. Met een snelle blik op de monitor zien we dat de kleine nog rustig ligt te slapen. Met het plaatsen van enkele camera’s in de woning zelf kun je van afstand de kinderen in de gaten houden tijdens het spelen of als ze even alleen thuis zijn (als ze oud genoeg zijn). Met een beveiligingscamera buiten kun je tijdens het koken toch een oogje houden op de buiten spelende kinderen. Natuurlijk moet een camera geen vervanging worden voor het ouderlijk toezicht, maar het kan wel een prettig hulpmiddel zijn.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *