Voor de papa’s: LEGO Technic schaalmodel van Bugatti Chiron

SquareLite_20181012234713475.jpg

Elk jongetje is er groot mee geworden, spelen met autootjes en met LEGO. Sterker nog, het bouwen van autootjes van LEGO. Ik denk zelfs dat de meeste jongetjes nooit gestopt zijn met het bouwen van LEGO auto’s, zelfs niet toen ze ineens een baard op de kin kregen. Als ik naar mezelf kijk ben ik in ieder geval nooit gestopt. Het enige wat veranderde was de moeilijkheidsgraad van de dozen. Van een simpel LEGO City doosje naar LEGO Technic. Die laatste soort komt nu met een wel heel speciaal model.

Bugatti Chiron replica

Speciaal voor 16 jaar en ouder (maar jonger mag natuurlijk ook) komt LEGO Technic met een replica van de Bugatti Chiron. Deze sportieve Franse bolide is onder autoliefhebbers geen onbekende. Er hangt aan deze auto nogal een prijskaartje waardoor het niet bij veel mensen in de voortuin staat. Voor LEGO Technic was dit een goede reden om iedereen de kans te bieden om een Bugatti Chiron in huis te halen. Nou ja, een schaalmodel dan met een schaal van 1:8 die uit 3.599 onderdelen bestaat.

Details zoals je van LEGO gewend bent

Elke LEGO-set barst van de unieke details en creatieve elementen. De Bugatti Chiron-set heeft dit natuurlijk ook en dan niet de minste: een gedetailleerde cockpit, aerodynamische carrosserie, beweegbare achterspoiler, spaakvelgen met logo en laagprofielbanden, gedetailleerde remschijven, een W16-motor met bewegende zuigers tot zelfs een stijlvolle weekendtas in een klein opbergvak én een uniek serienummer. De LEGO Technic-set is verpakt in een luxueuze doos, inclusief een verzamelbrochure met uitgebreide bouwinstructies.

lego_bugatti

Waar te koop?

De LEGO Technic 42083 Bugatti Chiron (schaal 1:8) is nu onder andere bij Intertoys en Bol.com te koop. De adviesprijs is € 399,-.

Lifesize-model

LEGO Technic bouwde als experiment de Bugatti Chiron ook op werkelijk formaat na en zorgde ervoor dat het ook daadwerkelijk kan rijden. De allereerste grootschalige en beweegbare replica is ontwikkeld met behulp van meer dan een miljoen LEGO Technic-elementen. Verpakt met 2.304 motoren en 4.032 LEGO Technic-tandwielen genereert de motor van deze 1,5 ton-auto een 5.3 pk-vermogen en een geschat koppel van 92 Nm. Uitgerust met een achterspoiler, snelheidsmeter, voor- en achterlichten, afneembaar stuur en rempedaal, volledig functioneel en gebouwd met LEGOTechnic-elementen maakt het model een droom die uitkomt voor elke LEGO-fan. Voor de bouw zijn 339 soorten LEGO Technic-elementen gebruikt en meer dan 13.000 werkuren ingezet.

LEGO World 2018

Wil je deze auto van heel dichtbij bekijken? Dat kan, want tijdens LEGO World in Utrecht staat de wagen om te bezichtigen. LEGO World wordt gehouden in de Jaarbeurs van 18 tot en met 24 oktober.
Wil je aanwezig zijn op LEGO World 2018, dan kun je kaartjes winnen door wedstrijdformulieren in te vullen als de speciale LEGO Technic Bugatti-truck diverse filialen van Intertoys bezoekt:

  • zondag 14 oktober van 12.00 tot 17.00 uur bij de Intertoys in Venray
  • dinsdag 16 oktober 12.00 tot 18.00 uur bij Intertoys XL in Breda
  • woensdag 17 oktober van 12.00 tot 17.30 uur bij Intertoys Dordrecht
  • donderdag 18 oktober van 10.00 tot 17.00 uur bij LEGO World Utrecht

Meer informatie over deze actie? Houd dan zeker de Facebookpagina van Intertoys in de gaten.

Lees ook:

SquareLite_2018101213131552.jpg

Deze blog bevat affiliatelinks

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *