Papa’s wereld ontdekt volop inspiratie op de Negenmaandenbeurs (2)

negenmaandenbeurs 2022, opening, eerste dag, babybeurs

Ondanks dat de Negenmaandenbeurs dit jaar een stuk kleiner is, is het in die ene hal een drukte van belang. Vier dagen lang kunnen jonge ouders die in verwachting zijn van een kleintje zich helemaal suf laten inspireren op de leukste kinderkamers, geboortekaartjes, kleding, voeding en nog veel meer. In deel 1 vertelde ik al over een aantal standhouders en daar gaan we in deze blog gezellig mee door. Lees snel verder en kom erachter wat de Negenmaandenbeurs nog meer in petto heeft.

Deze serie bestaat uit 4 delen, lees ze allemaal om alle inspiratie op te kunnen doen:
Deel 1Deel 2Deel 3Deel 4

Bezoek ook deze exposanten eens

Mattie Café:

Het Mattie Café is er om te informeren. Heb jij als aanstaande ouder wel eens gedacht aan EHBO voor kinderen, weet jij hoe je voor een goede hechting kunt zorgen tussen jou en de kleine of weet je op wie je kunt terugvallen als je met een probleem komt te zitten? In het Mattie Café worden dagelijks meerdere masterclasses gegeven door experts in allerlei aspecten rond het gezin.

negenmaandenbeurs 2022, mattie cafe, mattie click, sociaal netwerk

Als bloggers kregen we een kleine kennismaking met Mattie Click. Deze online cursus geeft je inzicht in jouw sociale netwerk. Weet jij wie je kan inschakelen als je het even niet weet met de opvoeding of weet je er voor je klaar staat als je plotseling moet werken? Wie kan jou boodschappen brengen als je ziek thuis zit of als de auto het niet meer doet? Wie bel je als het even moeilijk wordt? Met de Mattie Click kom je er voor jezelf achter dat je sociale netwerk misschien wel groter is dan je dacht. Die ene buurman wil misschien best wel de boodschappen meenemen, maar een avondje oppassen is misschien niet aan hem besteed maar wel aan een vriendin. De Mattie Click geeft je inzicht waar en bij wie je de juiste support kunt vinden. Deze korte cursus is overigens ontwikkeld in samenwerking met jonge ouders die een kind hebben met een grotere hulpvraag.

Nappy’s: vuiniszakken vol luiers voorkomen

De discussie wie de luier verschoont wordt een stukje uitgebreid met “wat voor soort luier?” Ga je voor de bekende wegwerpluier of schakel je om naar de wasbare luier? Volgens Nappy’s is die discussie helemaal niet nodig, want zij vertegenwoordigen 40 verschillende merken wasbare luiers en geven er voorlichting in. Met een toren van 6 meter hoog aan vuilniszakken geven ze op de Negenmaandenbeurs aan hoeveel vuilniszakken vol je per jaar weggooit aan luiers voor één kind. Het voordeel van de wasbare luiers, het zegt het al, is dat je ze na wassen weer kunt hergebruiken. De inlegvelletjes zijn, mits er geen grote drollen op liggen, na wassen ook nog een aantal keer te gebruiken. In een speciale verzamelzak die luchtjes tegengaat, kun je meerdere luiers verzamelen en zo een wasmachine vol in één keer wassen. Overigens is het zo dat je met wasbare luiers ook water bespaart, want tijdens de productie van wegwerpluiers wordt meer water gebruikt dan dat je gebruikt bij meerdere wasbeurten. Extra leuk aan wasbare luiers is dat ze komen in heel veel verschillende printjes. Meteen een mode-artikel dus. Helemaal overstappen op wasbare luiers hoeft niet, want elke weggooiluier die je erdoor minder gebruikt is er weer eentje die niet de vuilnisbak in gaat.

Pampers: nummer 1 op de kraamafdeling

Negenmaandenbeurs 2022, wegwerpluier, pampers

Pampers is al jaren een van de koplopers als het gaat om wegwerpluiers. Door jarenlange ontwikkeling en onderzoek zorgen ze voor de juiste luiers in allerlei maten. Van newborn tot peuter zorgen zij ervoor dat broeken droog blijven. Door een speciale doorlatende laag (dermacomfort toplaag) in de newbornluiers wordt ontlasting nog sneller opgenomen waardoor de gevoelige babyhuid droog blijft. Op kraamafdelingen is deze luier dan ook de meest gebruikte. Op de Negenmaandenbeurs kun je een account afsluiten om met korting luiers te kopen en je krijgt er meteen een nieuwsbrief bij die aansluit op de ontwikkelingsfase van je kindje. Van de eerste weken van de zwangerschap tot groeischema.

De Kleine Keuken: 10 jaar gezonde voeding

De Kleine Keuken staat voor goede voeding met biologische ingrediënten die voedzaam zijn voor kinderen. De producten zijn zo laag mogelijk in suikers en er wordt gekeken naar alternatieven voor ecologisch schadelijke ingrediënten. Zo bevat de chocopasta geen palmvet, maar is deze op basis van kikkererwten. Voor kinderen met een glutenprobleem zijn er crackers op basis van peulvruchten. De koekjes bevatten volkorenmeel dat een stuk gezonder is dan tarwe. De producten van De Kleine Keuken zijn verkrijgbaar in hun eigen webshop, maar ook in de meeste supermarkten.

Negenmaandenbeurs 2022, de kleine keuken

Mama Deli: vriesverse kant-en-klare babyvoeding en tussendoortjes

Hoofdsponsor van de Negenmaandenbeurs Mama Deli staat dit jaar voor het eerst op deze bijzonder beurs. Als producent van babyvoeding zorgen zij ervoor dat alle producten verse biologische groenten en fruit bevatten. Makkelijke fruithapjes in een knijpzakje, complete maaltijdboxen en lekkere hapjes. Voordeel van de vriezer is dat je alles lekker lang houdbaar hebt. De knijpzakjes zijn snel op te warmen, maar kun je ook ontdooit eten. De porties zijn geschikt voor jonge kinderen, maar heb je zelf trek in de auto, dan is een knijpzakje lekker makkelijk weggeslurpt. Je vind Mama Deli in de vriesvakken van de supermarkt, maar het is ook mogelijk om een bestelling te plaatsen op hun eigen website. Makkelijk, want dan kun je kiezen uit het hele assortiment en profiteer je van diverse aanbiedingen.

Vini Mini: help pinda-allergie voorkomen

Vanaf dag een wordt je kleintje gevoed met moedermelk of flesvoeding. Vast voedsel komt pas later. Om deze reden weet je nog niet of er voedselallergieën aanwezig zijn in het lijfje. Daar kom je pas later achter en dat kan al te laat zijn. Vini Mini ontwikkelt testkits om achter een voedselallergie te komen. Op dit moment hebben ze een testkit voor pinda-allergie waarbij je een aantal dagen een kleine oplopende dosis geeft. Consultatiebureaus geven vaak het advies om een lepeltje pindakaas te geven, maar dit gaat vaak moeilijk weg. Doordat je een speciaal poeder door het fruithapje of eten mengt kun je het toedienen zonder dat dit extra moeite kost. Geeft de test al een reactie aan, dan weet je dat er een allergie aanwezig is. Door nog een half jaar ermee door te gaan kun je de weerstand verhogen. Kinderen zonder reactie wordt ook geadviseerd door te gaan zodat er later minder kans is op ontwikkeling van de allergie aangezien deze vaak naar buiten komen na opstapeling.
Momenteel wordt een testkit voor ei-allergie ontwikkelt. Dit vergt nog wel wat tijd aangezien de enzymverbindingen een stuk ingewikkelder zijn.

Negenmaandenbeurs 2022, veni mini, pinda allergie

Bella’s kruidentuintje: je eten kruiden zonder zout en suiker

Om eten voor kleintjes lekkerder te maken wordt er vaak veel zout en suiker toegevoegd. Het nadeel hiervan is dat kinderen aan deze smaken wennen en later moeite hebben om voedsel te eten waar het niet in zit. Het smaakt dan snel te flauw. Bella’s kruidentuintje heeft diverse mixen met kruiden samengesteld waar geen suiker, zout of e-nummers toegevoegd zijn. Met heerlijk geurende kruiden in de juiste samenstelling is het eten snel op smaak. Door deze kruiden te gebruiken in de dagelijkse pot kan de kleine mee-eten met iedereen. Zo voorkom je dat de kleine een uitzondering vormt aan tafel en gelijkwaardig eet.

Negenmaandenbeurs 2022, maaltijdkruiden, bella's kruidentuintje

Yummy gums: het dagelijkse vitaminesnoepje

Dagelijks je extra portie vitamines binnenkrijgen op een smakelijke manier is met Yummy gums een makkie. Deze dagelijkse ‘snoepjes’ vergeet je namelijk niet in te nemen omdat ze zo lekker zijn. Vooral kinderen zullen elke dag om een Yummy gum vragen. Met één snoepje kun je de halve vitaminenpillenkast weggooien. Omdat ze zowel vegan, halal, suikervrij en glutenvrij zijn, kan iedereen ze eten. Er zijn gums die geschikt zijn voor iedereen, speciaal voor de zwangere mama en voor de kleintjes. Voor zwangere mama’s is er ook een gum die het haar ondersteund, want dat heeft tijdens de zwangerschap veel te lijden.
Yummy gums koop je hier

Mepal: Van kinderservies tot broodtrommel

Negenmaandenbeurs 2022, mepal, kinderservies

Het servies van Mepal wordt ontwikkelt met het gedachtengoed dat kinderen aan tafel zelfstandig mee willen eten. Zo ontstaan er bordjes met een antisliprand zodat het op tafel niet wegschuift en een extra handvat zodat papa of mama het bordje beter kan vasthouden tijdens het voeren. Alle producten van Mepal zijn BPA-vrij. Mepal heeft een hele range aan producten om voedsel in te bewaren of vervoeren. Denk maar eens aan drinkbekers en broodtrommels met de leukste prints van favoriete tekenfilmfiguren die mee gaan in de schooltas of drinkflesjes met rietje voor de wat jongere kinderen. Mepal richt zich niet alleen op de allerjongsten, maar ook papa’s en mama’s kunnen naar hun werk gaan met een eigen broodtrommel.
Het assortiment van Mepal koop je hier.

Negenmaandenbeurs 2022, mepal, schoolspullen

Nog lang niet uitverteld

Er was nog veel meer te zien en beleven op de beurs. Er komen dus nog heel veel inspirerende stukjes aan. Deze verhalen ga ik met je delen in enkele volgende blogs. Stay tuned!


Afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig vanuit de genoemde bedrijven, Papa’s wereld en diverse andere bloggers die deelnamen aan de Negenmaandenbeurs Bloggerstour 2022.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *