Vloerverwarming in de kinderkamer: wat zijn de voordelen?

vloerverwarming op een kinderkamer

Als je vloerverwarming hebt, dan snap je precies wat we bedoelen: het is geweldig! Het voelt zo lekker aan je voeten, vooral in de winter. Gewoon op je sokken of blote voeten door het huis lopen zonder het koud te krijgen en geen lelijke radiatoren die in de weg staan – dat klinkt als een droom. En als je kinderen hebt, dan is vloerverwarming helemaal ideaal. Waarom? Dat lees je hier!

Gezondheid en comfort

Vloerverwarming zorgt voor een gezellige en gezonde plek voor kids. Omdat de warmte overal hetzelfde is, zijn er geen koude hoekjes en blijft de vloer lekker warm. Dat is super voor kleine kinderen die veel op de grond spelen, zoals kruipende baby’s en spelende peuters. Je kunt dus gewoon vloerverwarming kopen en deze in de kinderkamer installeren.

Stofvrije omgeving

Nog een pluspunt van vloerverwarming is dat het de lucht rustig kan houden, zodat er minder stof rondvliegt. Dat maakt het thuis een stuk schoner en gezonder, vooral voor kinderen die snel last hebben van allergieën of een gevoelige ademhaling. En zonder radiatoren heb je ook minder last van stofhoekjes, dus is bijvoorbeeld de kinderkamer makkelijker schoon te maken.

Temperatuurregeling

Extra voordeel van vloerverwarming is dat je de temperatuur goed kunt aanpassen. Dat is echt handig voor in de kinderkamer, want daar wil je natuurlijk dat je kind lekker slaapt. Met vloerverwarming kunnen ouders de kamer precies goed warm houden, niet te heet en niet te koud, zodat de kids heerlijk kunnen slapen.

Meer ruimte en veiligheid

Omdat je voor vloerverwarming geen radiatoren nodig hebt, hou je meer plek over in de kinderkamer. Zo kun je makkelijker extra plek maken voor speelgoed, kleren, en wat je nog meer nodig hebt. Ook is er geen kans meer op verbranden of andere ongelukjes die kunnen gebeuren als kinderen tegen een hete radiator aan komen. Dat maakt de kamer een stuk veiliger voor de kids.

Overwegingen bij het installeren

Als je nadenkt over vloerverwarming voor de kinderkamer, zijn er een paar dingen waar je goed op moet letten. Kies voor materialen die de warmte goed doorlaten, zoals tegels, steen, of stevig hout. Ook is het slim om een bed met pootjes te nemen, zodat de warmte niet onder het bed blijft hangen maar lekker door de hele kamer kan verspreiden. Hebben jullie al vloerverwarming in huis?


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *