5 leuke uitjes in het noorden van Nederland

dagje uit, noorden van nederland, pretpark, attractiepark, speeltuin

Nederland bevat een heleboel attractieparken, grote speeltuinen, speelboerderijen en allerlei andere mogelijkheden om een dagje uit te gaan. De meeste Nederlanders weten de grootste dagjes uit wel te vinden en bezoeken deze gemiddeld een aantal keer in hun leven. Wil je eens een keer ergens anders heen en de wat kleinere parken ontdekken? Jasmina verzamelde een aantal leuke dagjes uit in het noorden van Nederland en vertelt erover uit eigen ervaring.

Zelf er op uit in het noorden

Jarenlang heb ik in het noorden van het land gewoond, ik ben er geboren en getogen. Inmiddels woon ik al meer dan 12 jaar in Zuid Holland. Mijn ouders woonden voorheen nog wel in het noorden des lands en daarom probeerde ik daar toch nog leuke dingen te doen met Farah, want opa en oma genoten daar altijd het meeste van. Helaas overleed vorig jaar mijn vader en kwam mijn moeder dichterbij wonen. We zullen dus niet meer heel veel uitstapjes in het noorden maken. In deze blog deel ik graag de 5 leukste hotspots in het noorden van het land.

Leuke uitstapjes in het noorden van Nederland

Drouwenerzand

Ik kwam als kind al in Drouwenerzand. Toen was het nog geen attractiepark, maar nog gewoon een grote speeltuin. Je kon deze gratis bezoeken en een patatje kostte een gulden. Lekker lowbudget dus. Inmiddels kun je nog steeds voor een lage prijs Drouwenerzand bezoeken, maar is het hele concept veranderd. Het is geen speeltuin meer maar een attractiepark met een all inclusive principe. Je kunt er dus de hele dag door frietjes, snacks, broodjes en ijsjes eten voor een vaste prijs. Tevens kun je onbeperkt limonade, thee en koffie drinken. Frisdrank betaal je apart. Drouwenerzand is niet mega groot en je hebt er ongeveer 20 attracties. Tevens kun je er pony rijden, volgens mij had je dat in mijn kindertijd ook al. In de bijbehorende speeltuin heb je verschillende klim en klauter attributen.  Doordat een gedeelte van de speelplek verhard is, kunnen kinderen in een rolstoel ook lekker met modder spelen. Ook kun je kiezen voor een originele overnachting in Drouwenerzand. Je kan overnachten in een boomhut, op de glamping maar ook in een echte kasteel- of saloon lodge. Dit park is leuk voor kinderen tot een jaar of 10.

Adres:
Drouwenerzand
Gasselterstraat 7
9533 PC Drouwen

drouwenerzand

Duinen Zathe

Ook Duinen Zathe maakt gebruik van een all inclusive principe. Lekker handig vind ik dit, want je weet vooraf ongeveer wat je dagje uit gaat kosten. Vaak kost je dagje uit meer doordat je het eten en drinken niet hebt ingecalculeerd en vaak is dit de kostenpost van de dag. In de tijd dat ik nog een kind was, heet Duinen Zathe “Verkeerspark”. Ik ben hier ook een aantal keer naar toe geweest op schoolreisje. Maar het verkeerspark is veranderd en inmiddels een echt attractiepark. Je hebt ook speciaal een gedeelte voor de allerkleinsten; Kinderland, lekker overdekt dus handig als het regent. Parkeren is hier gratis dus ook dat scheelt weer. Je hebt er niet alleen achtbanen en draaimolens maar ook een echt piratenschip.

Adres:
Duinen Zathe
Noorder Es 1
8426 GW Appelscha

Landgoed Tenaxx

Via Actie van de dag hadden we goedkope kaartjes gescoord voor het Dinopark. Dit park is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Sommige dino’s in het park maken zelfs echte geluiden. Je kunt er tevens bootje varen of een survival run doen. Voor de kleinsten is de survival run op een opblaasbaar springkussen. Je kunt alleen mee doen aan de normale survival als je 7 jaar en ouder bent en een zwemdiploma hebt. In het dinopark vind je ook het grootste miniatuurpark in het noorden. Het park omvat bijna 80 miniaturen van gebouwen uit de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Adres:
Landgoed Tenaxx
Borgesiusweg 1
9698 XS Wedde

Landgoed Nienoord

Landgoed Nienoord is een echt familiepark.  Je hebt er diverse attracties en speeltuinen maar ook een kinderboerderij en een miniatuurpark met modeltreintjes. Tevens kun je een plons nemen in het zwemkasteel om lekker af te koelen. Op de kinderboerderij mag je zelf de dieren voeren, voor 50 cent koop je een bakje voer bij de kassa.

Adres:
Landgoed Nienoord
Nienoord 20
9351 AC Leek

Sprookjeshof

Mijn vader was nog nooit met ons naar Sprookjeshof geweest en hij wilde hier al heel lang met zijn kleindochter naar toe. Ik vond het alleen een beetje eng met Corona en zijn gesteldheid. Toen we hoorden dat zijn tijd naderde, hadden we weinig te verliezen en hebben we toch nog 1 van zijn laatste wensen in vervulling laten gaan. Je hebt hier natuurlijk alle sprookjes maar ook een leuke speeltuin en kinderboerderij. Bij slecht weer kun je lekker binnenspelen want er is ook een indoor speeltuin. Het park is wel een beetje verouderd, maar desondanks nog steeds ontzettend leuk.

Adres:
Sprookjeshof
Groningerstraat 10
9471 AR Zuidlaren

Inspireer jij mee?

Ken jij nog andere leuke uitjes in het noorden? Zet jou leukste uitjes in het noorden in de reacties en verteld hoe je het daar vond/vind. Ben je in een of meerdere van bovenstaande parken geweest, laat gerust weten hoe jouw ervaringen daar zijn.

Goedkoper kaartjes scoren

Op zoek naar een leuke korting op toegangskaartjes? Kijk eens bij de volgende actiesites of er een korting of veiling gaande is om een leuk voordeel te pakken:
Sla je slag
Ticketveiling


Leuk dat je mijn gastblog hebt gelezen. Mijn naam is Jasmina en ik ben de moeder van Farah, een eigenwijze peuter van 3,5. Op mijn lifestyle mommy blog “Sparkles Inside” lees je alleen artikelen met een hoog “Me” gehalte. Mijn passies zijn reizen en ik laat mijn kleine meid graag iets van de wereld zien. Tevens ben ik gek op eten. Deze 2 opties heb ik gecombineerd in mijn nieuwe reisblog “Travelfoodie Inside”.  Tevens ben ik erg actief op instagram, vind jij het leuk om op de hoogte te blijven van wat ik allemaal meemaak? Volg me dan!

Foto’s: Jasmina
Uitgelichte afbeelding: stockfoto

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *