Veilige behangtrends voor de woonkamer

behang, volwassenen, inrichting, muur

Ieder richt zijn huis in naar zijn eigen smaak. Voor iedereen is er wel een stijl te vinden die bij de persoonlijkheid past. Naast de meubels en de vloer, spelen ook de muren een rol bij het inrichten van de woning. Veel van de dagelijkse activiteiten in huis spelen zich af in de woonkamer, de ruimte die gedeeld wordt door het hele gezin. Juist doordat iedereen zich prettig moet voelen in deze kamer is het belangrijk om een goede stijl te vinden. Voor de muren zijn dit de meest veilige trends.

Het voordeel van behang

Zodra je met de aankleding van de muren begint, zul je eerst moeten kiezen of je wilt gaan schilderen of behangen. Er zijn uiteraard ook nog de opties betegelen of voorzien van een houten laag. Kies je voor behang, dan heb je als voordeel dat je kunt kiezen voor verschillende patronen. Ga je voor een strakke uitstraling, een grafische look of kies je toch voor fotobehang waarbij je je al snel in een andere wereld waant. Bij de keuze fotobehang is het slim om ook eens tussen het kinderbehang te kijken waar je de meest waanzinnige afbeeldingen kunt vinden.

Veilige decoratieve behangkeuze

Ben je niet van nature een echte stylist, maar wil je toch een gezellige sfeer in je woonkamer creëren? Dan is het slim om niet meteen heel uitbundig uit te pakken met wilde patronen en felle kleuren. Ik geef je drie verschillende stijlen waarmee je jouw woonkamer net dat stukje extra gezelligheid kan geven.

De natuurlijke look

behang, volwassenen, inrichting, muur, hout, houtprint

Steeds meer beseffen we dat de natuur steeds schaarser wordt en dat we goed voor onze leefomgeving moeten zorgen. Met steeds meer bebouwing is de roep om de natuur steeds groter. Daarom zien we steeds meer dat de natuur in huis wordt gehaald. Decoraties als drijfhout en het gebruik van robuustere houtsoorten in de inrichting, gecombineerd met een urban jungle geven het woonvertrek als snel een gevoel van buiten leven. Een behang met houtprint verstevigt dat idee. Een print met daarop lange houten planken geeft je al snel een idee dat je in een blokhut zit.

Bakstenen en tegels op een strakke muur

behang, volwassenen, inrichting, muur, tegels, stenen

Veel woningen worden opgeleverd met strak gestucte muren. Zijn gebouwd van beton en ademen als ze nog helemaal kaal zijn wat industrieels uit. Echter, kaal beton is ook maar zo kaal. Bakstenen op de muur met meubels gemaakt van robuust hout en staal levert een mooie combinatie op. Ditzelfde geldt voor een tegelmuurtje. Doordat zowel baksteenbehang als een tegelbehang best druk over kunnen komen, is het verstandig om niet de hele ruimte ermee te behangen, maar het te gebruiken als details op enkele wanden.

Een gewaagde muur

behang, volwassenen, inrichting, muur, decoratieve print, natuur

Vooruit, één stijl die wat minder veilig is, maar wel heel tof. Een print met natuurlijke decoratie. Plantmotieven en dieren zijn hierbij zeer gewild. Kies een prominente muur uit en geef deze een patroon die opvalt. De rest van de muren geef je een effen kleur die de drukte van de siermuur wat opheft. Net zoals bij de houtprint is deze stijl prima te combineren met sierlijke planten. Deze verstevigen de print van dit behang. Een wand bekleed met een motief als dit is eigenlijk al een schilderij op zichzelf.

Hoe behang je eigenlijk?

Je kunt ervoor kiezen om je kamer te laten behangen, maar zelf doen kan natuurlijk ook. Je hebt er de juiste materialen, techniek en een staaltje zenuwen voor nodig wil je jezelf niet achter het behang plakken. Ga je het zelf doen? Lees dan snel deze behangtips.

Voor welke stijl kies jij?

Ieder zijn eigen smaak, maar wat is de die van jouw? Zit jouw stijl er hierboven bij of kies je voor heel iets anders. Hoe je het ook gaat doen, laat je fantasie de vrije loop gaan.


Afbeeldingen in deze blog zijn afkomstig van Decorette.nl

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *