Veilig rijden met een goede motorjas

veilig rijden, motorjas, motor, beschermende kleding

Als motorrijder weet je ongetwijfeld al dat motorkleding belangrijk is. Het dient als een laag bescherming voor als je bijvoorbeeld onderuit gaat tijdens het rijden. Dat moet wel, want je hebt niet een hele auto om je heen om je te beschermen. Wat dat betreft is motorrijden soms gevaarlijk. Dat neemt niet weg dat mensen het graag doen en dat het een hoop vrijheid biedt. Wel blijft het belangrijk om jezelf te beschermen met voldoende goede motorkleding en ook een goede motorjas is daar onderdeel van.

Leren motorjassen

Leren motorjassen zijn een goede keuze voor je motorjas. Het is een materiaal met een hoog smeltpunt en het leer vormt zich naar je lichaam. Daardoor gaat de jas vanzelf als gegoten zitten. Natuurlijk is een leren motorjas ook de klassieke look. Dat is niet voor niets. Leer is namelijk een zeer veilig materiaal. Niet alleen door het hoge smeltpunt, maar ook omdat het niet snel slijt en omdat het geen glijdend materiaal is.

Textiele motorjassen

Wie dagelijks rijdt, kan ook goed kiezen voor een textiele motorjas. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijk over je gewone outfit draagt. Meestal zit er in zo’n motorjas ook een waterdicht membraan. Dat betekent dat je met zo’n motorjas ook met slecht weer kunt rijden. Leren jassen zijn bijvoorbeeld minder goed bestand tegen regen. Veel textiele motorjassen hebben ook een thermovoering die je uit kunt nemen afhankelijk van het weer.

Motorkleding en weer

Dagelijkse rijders hebben met alle soorten weer te maken en dan is het fijn dat je motorkleding hebt die voor alle weersomstandigheden gemakken biedt. Dat kan dus met een textiele motorjas, maar je kunt ook voor warmere dagen kijken naar een doorwaaijas. Er zijn ook doorwaai motorpakken. Doordat de wind door het pak of de jas waait, wordt het minder warm op de motor tijdens het rijden.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *