Vanuit huis een webshop runnen

verpakkingsdozen voor webshop bestellingen

Wanneer je een eigen webshop vanuit huis gaat runnen vraag je je misschien nog een aantal dingen af. Hoe ga je het bijvoorbeeld met de productvoorraad doen? Je kunt bestelde producten via zogenaamde drop shipping of fulfilment uitleveren. Maar wanneer je thuis de ruimte hebt om voorraad op te slaan of hiervoor een opslagruimte huurt kun je dit ook in eigen hand houden. Waar je misschien wel tegenaan loopt is het verpakkingsmateriaal. Een vervelende en tijdrovende klus is het in elkaar zetten van kartonnen dozen waarin je producten verzend. Om dit te vermijden kun je daarom beter sterke verzenddozen kopen. Deze zet je binnen een handomdraai in elkaar en ze zijn verkrijgbaar in vele afmetingen. Zo vind je altijd een doos waarin je het product veilig kunt versturen.

Ongestoord werken

Een webshop betekent dat je ook te maken hebt met een stukje klantenservice. Via de mail kun je natuurlijk heel veel vragen beantwoorden, maar telefonische bereikbaarheid is voor je webwinkel bezoekers ook prettig. Zorg daarom dat je een plek hebt waar je ongestoord kunt werken. Gebruik in ieder geval een headset tijdens het telefoneren. Hiermee worden de meeste geluiden, zoals je kinderen op de achtergrond, weg gefilterd. Dat jij de webshop vanuit huis runt hoeven je klanten natuurlijk niet te horen. Hanteer vaste dagen en tijden dat je aan het werk bent. Zo houd je werk en privé goed gescheiden en is het ook voor je gezinsleden duidelijk.

Maak van het uitpakken een feestje

Een bestelling verstuur je in een goede verpakking, zoals autolock dozen.  Behalve dat zo’n doos makkelijk dicht te plakken is met een handige plakstrip is het voor de klant ook eenvoudig om het open te maken. Geef er een persoonlijke touch aan door het bestelde product te verpakken in vloei-of cadeaupapier. Een geschreven kaartje erbij waarin je de klant bedankt voor de bestelling maakt het net wat persoonlijker. Een leuk relatiegeschenk, zoals een bedrukte pen of notitieboekje, doet het ook altijd goed. Voeg nog een kortingsbon toe voor een volgende bestelling en het uitpakt feest is compleet.

Reclame maken

Maak gebruik van social media om meer verkeer naar je webshop te genereren. Een leuk item is een like-deel-en-win-actie. Deze wordt gedeeld door je volgers waardoor het ook weer door anderen wordt gezien. Nieuwsgierig geworden klikken ze door naar je webshop waar ze kennis maken met alle leuke producten die je verkoopt. Promoot ook je webshop offline door deel te nemen aan beurzen en evenementen waar je jouw producten kunt presenteren. Deel goodiebags met kleinigheden en visitekaartjes uit. Gegarandeerd dat je webshop hierdoor beter wordt bezocht en je meer producten verkoopt.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *