Vaderdagactie: win kaartjes voor The Art Of The Brick

The art of the brick, winactie, lego

Nathan Sawaya, de LEGO-kunstenaar van The Art Of The Brick, zei ooit: “Dromen bouw je, blokje per blokje”. Ik geef hem daar groot gelijk in. Daaraan voeg ik toe: “Herinneringen maak je, belevenis per belevenis”. Vorige week mocht ik een voorproefje nemen op deze expositie samen met de deelnemers van RTL LEGO Masters. In samenwerking met de organisatie van de tentoonstelling mag ik enkele bezoekers gelukkig maken met toegangskaartjes. Zo helpt Papa’s wereld jou om een extra herinnering te maken.

Wij bezochten The Art Of The Brick voor jou

Samen met Bart vertrok ik vorige week richting Amsterdam om midden in de nacht een bezoek te brengen aan de expositie. Klokslag 0:00 uur mochten de Nederlandse musea weer open en dat was het startsein voor de heropening van deze tentoonstelling in de Kalverpassage. Bijna twee uur verbleven we tussen de kunstwerken van Sawaya en raakten we in gesprek met enkele LEGO Masters. Wat wij vonden van ons bezoek, welke bouwtips we kregen van de winnaars en divers beeldmateriaal vind je in ons uitgebreide verslag.

the art of the brick, nathan sawaya, amsterdam 2021, LEGO, kunstwerken van lego

Wat is The Art Of The Brick?

Meer dan 100 kunstwerken gemaakt van LEGO worden tentoongesteld in een voormalig warenhuis aan de Kalverstraat te Amsterdam. De kunstwerken komen uit handen van Nathan Sawaya, de enige persoon ter wereld die zowel de titel LEGO Certified Professional als de titel LEGO Master Builder draagt. Deze expositie was te zien in 84 steden op 6 continenten. Als bezoeker kom je in verschillende ruimtes die elk hun eigen thema hebben en je telkens opnieuw verbazen wat je allemaal met de bouwsteentjes kunt maken. Meer weten over de tentoonstelling en bezoekersinformatie, lees dan onze ervaringen.

Laat papa herinneringen maken bij The Art Of The Brick

Is jouw papa of man net als ik helemaal gek op LEGO, dan is dit echt een tentoonstelling waar hij heen moet. Een zeer aparte ervaring die ik zowel in 2014 als 2021 mocht beleven. Hij ziet dan de steentjes eens van een heel andere kant dan de bouwsets die je in de winkel koopt. Geen minifigs, maar enkel bouwen met de basisstenen. Overigens is dit niet alleen leuk voor papa, maar voor iedereen die van LEGO houdt of graag kunstwerken bekijkt.

The Art Of The Brick, Lego, wereldbol, papa's wereld

Winnen

Wil jij een leuk cadeautje voor Vaderdag winnen? Ik mag 2x een duoticket weggeven en kan daardoor twee papa’s richting Amsterdam sturen voor een bezoekje. Nog leuker, die papa mag iemand uitnodigen om mee te gaan.

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht welke papa echt naar The Art Of The Brick moet en wie er met hem mee mag.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans. Vrienden en kennissen taggen kan natuurlijk nooit kwaad.
 • Meedoen kan tot vrijdag 18 juni 2021 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
  De winnaars krijgen zaterdagavond een mailtje zodat de gelukkige papa’s de volgende ochtend een speciaal cadeautje krijgen bij het ontbijt op bed.
 • Bij deelname ga je akkoord dat wij jouw naam en adresgegevens ontvangen voor verzending van je gewonnen prijs.
  Winnaars krijgen een mailtje met een speciale code waarmee ze contact op kunnen nemen met de organisatie. Samen met de organisatie prik je een datum en tijdslot van bezoek.

Voordat je meedoet, lees even de voorwaarden van Papa’s wereld winacties. Bij het invullen van een deelname, ga je hiermee akkoord.

Winnaars

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaars.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Mijn man! Papa Bas zou ik een kijkje in deze wereld gunnen als mega fan van Lego!
  En ik mag natuurlijk met hem mee ook als groot Lego fan.

 • Jaaaa!!! Mijn zoontjes zijn helemaal gek op
  Lego en hebben Lego masters aan de buis gekluisterd gezeten, helemaal omdat ik vroeger de oppas was van deelnemer Marco. Nu heb ik zelf een heel leuke buurjongen, Thom, die regelmatig op mijn zoontje past en ook enkele keren met hen Lego masters heeft gekeken. Het zou dus super tof zijn om mijn zoontje en buurjongen samen hier naartoe te kunnen sturen! Ik weet zeker dat ze een geweldige middag zullen hebben.

 • Wow, dit zou voor de pappa van mijn 2 kanjers een top prijs zijn. Hij heeft nooit wensen, maar als de bakken lego van zolder komen omdat de zoon een kasteel wil bouwen of de dochter een speeltuin, dan zit hij op de knieën en bouwt mee. Enthousiast als een kind. Het zal nog een gevecht worden wie mee mag.

 • Voor mijn partner Peter we zijn 23 jaar samen,hij is afgelopen januari voor de tweede x vader geworden dit was spannend omdat de eerste 28 weken prematuur was geboren..
  En zijn eigen vader pas heeft verloren

 • Mijn man Andre houdt erg van Bouwen en zou ik dit uitje gunnen, en ook onze jongste zoon is helemaal weg van Lego. Een leuk vader-zoon uitje. 😊

 • Er is maar één papa die hier heen moet en dat is Barbapapa. Hij kan net als Lego alles worden wat hij wil. En mijn vader mag mee, want die heet Ricken noemt zich sinds Lego Masters The Rickmaster….

 • Deze kunst met lego zou ik niet willen missen. Jeugdherrinneringen komen met deze prachtige the art of the brick tentoonstelling weer tot leven. Daar wil ik graag bij zijn.

 • Ik maak graag kans voor mezelf. Heb helaas een zoon die niets met Lego heeft. Heb recent dan maar de Lego Lamborgini voor mezelf gekocht…..

 • De papa van mijn neefje en nichtje zou graag naar de Art of Brick willen, heeft er al enthousiaste verhalen over gehoord,

 • Mijn zoontje Luuk bouwt prachtige dingen samen met zijn grote held papa. Hele avonturen en bouwwerken worden gebouwd van lego. Ik doe mee om kans te maken dat zij met z’n 2 naar the art of the brick kunnen/mogen. Ze zullen hun ogen uitkijken en veel ideeën samen opdoen.

 • Onze opa en papa mag van ons allemaal want hij is de allerbeste en hij neemt zijn derde en meest fanatieke kleinzoon mee want die is dol op Lego samen met zijn opa!

 • Nou dit is echt iets voor mijn man en zoon, te schuw om zich aan te melden voor Brick masters maar naar lego bouwwerken kijken is andere koek

 • Mijn vriend en zijn 2 zonen zijn dol op lego. Abonnement op de Legotheek hebben we al jaren. Zodat we soms ook sets thuis kunnen bouwen die onze portemonnee helaas niet toelaat. Dus ik weet zeker dat hij hier heel enthousiast van wordt.

 • Superleuke prijsvraag……..Robert, een maatje van me, is een groot fan van LEGO en bouwt als dertiger menig LEGO-kunstwerk, zou hem graag meenemen hierheen.

 • Mijn man en zoon zouden dit fantastisch vinden! Onze zoon van 10 jaar is helemaal fan van Lego en wordt letterlijk ziek als hij geen Lego mee heeft op vakantie. Hij mocht wel altijd de legocatalogus mee in de auto, maar geen bak met Lego in de tent. Hij werd er dus echt ziek van, nu mag hij wel wat meenemen, Lego is echt een basis levensbehoefte voor hem. Hij zou het fantastisch vinden om met zijn vader naar The Art Of The Brick te mogen. Lego Masters was echt zijn favoriete programma! Hij raakte enorm geïnspireerd en is heel creatief in zijn ontwerpen! Dat is ook wel handig als je Lego-ontwerper wilt worden. Dit zou echt een enorm leuk vader-zoon uitje zijn.

 • Ik doe erg graag mee voor mijn vader, zou hij geweldig vinden om samen met kleinzoon Luc naar toe te gaan 😊😊, waag graag een kans 🥰🥰🥰 Groetjes Anneliese de Waal