Een urban jungle zonder groene vingers met kunstplanten

kunstplanten, kunstplant, urban jungle

Het afgelopen jaar is de urban jungle trend enorm opgekomen. Woonkamers staan vol met allerlei verschillende planten en stekjes ervan. Naast de minibibliotheken popten de plantenbiebs de grond uit. Het kost aardig wat tijd en aandacht om die plantjes te verzorgen. Groene vingers hebben is geen overbodige luxe. Heb je dat niet, groene vingers en tijd, dan is er altijd nog een simpele oplossing: kunstplanten. Een slimme manier om je leefruimte een stuk groener te maken.

Imago van slechte namaak is voorbij

Kunstplanten hebben heel lang het imago gehad van slechte namaakplanten. Van die stoffen blaadjes waarin de plastic naden overduidelijk te zien zijn. Die tijd is inmiddels wel een beetje voorbij. Steeds meer kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. Denk maar eens na, hoe vaak heb je in een restaurant al aan een plantenblaadje gevoeld om te controleren of het echt is of nep? Wat dat betreft is er een complete revolutie geweest in de kwaliteit van natuurgetrouw namaakgroen. Zet een echte en een namaak naast elkaar en doe de test.

Een huis vol levensecht groen

Van klein tot groot en van elke soort plant kun je wel een kunstmatige variant vinden. Wil je jouw woonkamer er helemaal groen uit laten zien, dan heb je dus een enorme keuze aan planten om neer te zetten. Een groene wand vol verschillende kunstplanten met wat gezellige kleurtonen is absoluut geen probleem. Een klein plantje naast de tv, een grote palm in de hoek van de kamer of een vensterbank vol met soorten en maten. Creëer jouw eigen urban jungle met een grote diversiteit aan niet van echt te onderscheiden planten.

kunstplanten, woonkamer

Kunstplanten in de badkamer

Wil je jouw badkamer een groene look meegeven, dan zijn kunstplanten helemaal ideaal. De meeste echte planten gedijen goed bij een stabiele atmosfeer. In de badkamer is de luchtvochtigheid en temperatuur heel erg wisselend. Hier moet je echt de juiste planten voor vinden. Door het plaatsen van kunstplanten voorkom je dit probleem en kun je elke gewenste plant gebruiken. Krijgt jouw badkamer een woestijnthema met cactussen of wordt het een palmenstrand? Krijg dat maar eens voor elkaar met echte planten.

Een groen balkon met kunstplanten

Een balkon is niet altijd de meest fijne plek om gewone planten te plaatsen. De stand van de wind, de inval van regen en de temperatuur is er anders dan in een reguliere tuin. Kunstplanten voor buiten zijn een handige manier om toch dat tuingevoel voor elkaar te krijgen. Zodra je op zoek gaat naar geschikte kunstplanten is het slim om te bekijken of het materiaal behandelt is met een Uv-protector zodat zonlicht het kunststof niet verkleurt.

kunstplanten, buiten planten kunst

Nooit meer vergeten planten water te geven

In de drukte van een gezin of een veeleisende baan, wil het water geven van de planten er nog wel eens bij inschieten. Dan kom je na een paar dagen er achter dat de blaadjes al aardig aan het hangen zijn en de bloemen niet uit de knop komen. Het voordeel van kunstplanten is dat ze geen drup water nodig hebben. Kun je het ook niet meer vergeten, dat bewateren van de planten. Extra voordeel is dat je buurvrouw tijdens jouw vakantie de planten niet meer kan vergeten.

Hoe maak je kunstplanten schoon?

Er is een misverstand bij het schoonmaken van kunstplanten. Er wordt vaak gezegd dat je ze met wat water of een sopje kunt afpoetsen. Helaas is het zo dat hiermee de kwaliteit van het materiaal achteruit gaat en de planten er een stuk minder mooi uit gaan zien. Wil je dat de planten een natuurgetrouwe look behouden, dan is enkel afstoffen voldoende. Je kunt hierbij een stofdoek gebruiken of een swiffer. Onderdompelen in een bak water en daarna de plant laten drogen is dus echt de verkeerde manier van kunstplanten schoonmaken.

kunstplanten, woonkamer

Niet zomaar een kunstplant

Een kunstplant aanschaffen kan overal. Van supermarkt tot eurowinkel worden de planten aangeboden. Zelfs tuincentrums hebben een complete afdeling met kunstplanten. Wil je echte kwaliteit in huis halen, dan is het verstandig om te shoppen bij een kunstplanten specialist zoals Maxifleur kunstplanten. Zij fabriceren al jarenlang hoogwaardig kunstgroen. Doordat zij zich gespecialiseerd hebben, weten zij exact hoe zij natuurgetrouwe en levensechte kunstplanten kunnen produceren. Op hun site kun je al een goede preview krijgen van het plantenaanbod in combinatie met verschillende potten. Met een speciale augmented reality app kun je de gekozen plant alvast bekijken in jouw eigen interieur. Niet tevreden, dan kies je gewoon verder en plaats je de volgende kunstplant in jouw eigen ruimte. Wedden dat je een geschikt model zult vinden?


* Afbeeldingen in dit artikel zijn afkomstig van Maxifleur

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *