11 redenen waarom Koningsdag zo handig is

koningsdag_pwVandaag is het Koningsdag, een lekker dagje vrij waarop we ons allemaal uitdossen in oranje shirts. Deze keer niet om een voetbalteam aan te moedigen, maar om de verjaardag van onze vorst te vieren. Tenminste, dat is wat we ons allemaal graag voorhouden, maar eigenlijk is het gewoon een heel handige dag. Waarom? Ik geef je 11 redenen.

 1. Het is een verplichte vrije dag, dus we kunnen dit jaar ergens midden in de week een dagje feest vieren. (Ja sorry, ik weet dat er mensen zijn die toch moeten werken)
 2. Het is de perfecte dag om met een kleedje op de grond van je oude troep af te komen. Er is altijd wel iemand die jouw strijkbout die je toch nooit gebruikt (behalve voor de strijkkralen) van je wil overnemen. Nog handiger, al die oude kinderkleren die niet meer passen voor een paar centen kwijt te raken, beter er iets voor terug dan in de kledingbak.
 3. Het moment dat je op de kleedjesmarkt net dat ene verzamelobject vindt waar je al zo lang naar zocht. En dat voor een duppie.
 4. Samen met de kids naar het spelletjesplein waar springkussens klaar staan waar vaak gratis op gesprongen mag worden. Blik gooien, zaklopen en vele andere spelletjes bieden (goedkoop) gezinsvermaak.
 5. Je treft elkaar allemaal op het dorpsplein, een gezellig sociaal gebeuren. Een pilsje, een dansje en de kids die met elkaar spelen.
 6. Jezelf ongegeneerd uitdossen in de meest gekke knaloranje outfits zonder dat het carnaval is of er gevoetbald wordt (of jezelf zo bar slecht te Photoshoppen).
 7. Een leerzaam moment voor je kinderen, want tijdens het verkopen van hun oude spulletjes leren ze met geld omgaan. Geldt overigens ook voor hun eigen portemonneetje waarin je een x-bedrag kunt doen wat ze mogen besteden. En tja, op is op.
 8. Als verkoper ook eens een schreeuwende groenteboer of krijsend viswijf uithangen.
 9. Je muzikaal kunnen uiten, hoewel de meeste personen bij mij eerder geld in de hoed zouden gooien om me te laten stoppen.
 10. Kans om je favoriete artiest ergens live te zien optreden (gratis, want we blijven Hollanders).
 11. Kans om het koninklijk huis eens een keer in het echt te zien. Tenminste als je het waard vind om uren achter een hekje te wachten totdat ze binnen een paar seconden langs lopen en toevallig net de andere kant op kijken.

Ga ik het dus vieren morgen? Wij gaan met de kids richting het Oranjeplein (je het heet hier echt altijd zo) om te kijken wat er te doen valt. De kids een spelletje laten spelen en kijken of we nog oude troep kunnen vinden die we eigenlijk niet nodig hebben.

En jij? Wat ga jij doen en waarom vind jij Koningsdag zo handig?

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *