Uittip: Bezoek dinosaurussen van bouwsteentje in de Dino Fabriek

dinofabriek, van hoorne, lego, bouwsteentjes, professor driffeloor

Dinosaurussen, ze zijn terug in Nederland! Nou ja, professor Diffeloor probeert dit voor elkaar te krijgen. Met behulp van DNA en bekende bouwsteentjes wilt hij ervoor zorgen dat we de gevaarlijke reuzen uit het verleden weer kunnen bekijken en bestuderen. Of dit gaat lukken, kun je gaan ontdekken in de Dino Fabriek te Utrecht. Ga op bezoek bij 60 dinosaurussen, beleef het avontuur met professor Diffeloor zelf en doe allerlei activiteiten. Als dat geen leuke tip is voor de zomervakantie? Lees snel verder en ontdek meer.

Op een leuke manier leren

Wat weet jij al van dinosaurussen? Tijdens een bezoek aan de Dino Fabriek leer je bij elk gebouwde dino een heleboel over de soort zoals deze vroeger leefde. Net zoals in een dierentuin of museum staat er bij elke dinosaurus een bordje met achtergrondinformatie zodat je beter kennis maakt met het prehistorische dier. Deze keer geen dinoplaatje in een boek, maar oog in oog staan met het verleden op een leuke manier.

dinofabriek, van hoorne, lego, bouwsteentjes, professor driffeloor

Maak kennis met professor Diffeloor

De maker van alle dinosaurussen is professor Diffeloor. Hij wilt de dinosaurussen terug laten keren op aarde. Samen met zijn kleindochters heeft hij hard gewerkt en denkt met DNA en bouwsteentjes dé oplossing gevonden te hebben. Zal zijn harde werk in al die jaren uitkomen? Als bezoeker ontdek je het in een speciaal theaterstuk dat geproduceerd is door Van Hoorne Entertainment. De theatershow is onderdeel van de hele belevenis en is bij de toegangsprijs inbegrepen.

dinofabriek, van hoorne, lego, bouwsteentjes, professor driffeloor

Vet gave locatie

De dinosaurussen van professor Diffeloor vind je op een wel heel unieke locatie. DEFABRIQUE is een oud mengvoederfabriek waar het voedsel voor allerlei vee geproduceerd werd. In deze industriële hal, compleet met loodsen en silo’s voelen de dinosaurussen zich prima thuis. Dé plek om te experimenteren voor een ambitieuze professor.

Ruim 2 miljoen steentjes

Zelf mogen ze de merknaam niet gebruiken, maar voor het bouwen van 60 megagrote dinosaurussen zijn ruim 2 miljoen LEGO steentjes gebruikt. Zo kun je tijdens deze grootschalige dino-expositie oog in oog komen te staan met een 2 meter hoge Velociraptor van 46.284 steentjes of een 5 meter lange Triceratops van meer dan 157.549 steentjes. Moet je eens bedenken wat een tijd dat heeft gekost om te bouwen.

Bouwfilmpje

Bekijk hieronder één van de bouwfilmpjes die Dino Fabriek op hun Instagram-pagina geplaatst heeft.

Zelf je eigen dino bouwen

Naast het bekijken van de gigantische bouwwerken en het theaterstuk, kun je zelf ook aan de slag gaan met bouwstenen om je eigen dino’s te maken. Leef je uit met je eigen creativiteit en laat fantastische wezens tot leven komen.

dinofabriek, van hoorne, lego, bouwsteentjes, professor driffeloor

Bezoekersinformatie

Data: 12 juli tot en met 29 augustus 2021 
Locatie: DeFabrique, Westkanaaldijk 7, 3542 DA Utrecht 
Tickets, prijzen en COVID-maatregelen zijn te bekijken op de website van De Dino Fabriek

De Dinofabriek is een samenwerking tussen Kibeco en Van Hoorne Entertainment

Papa’s wereld gaat op bezoek

Binnenkort zal Papa’s wereld op uitnodiging deze expositie bezoeken. Houd daarom ons Instagram-account in de gaten. Na het bezoek kun je een verslag verwachten in de vorm van een nieuwe blog.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *