Tuinieren met je kind

Tuinieren met je kind

Wat is er nou leuker dan samen met je kind(eren) heerlijk in de tuin bezig zijn? Al dat groen geeft inspiratie, je bent samen en kunt de meest prachtige gesprekken met je kind houden. Heb je nog wat tips nodig? Lees ze hier!

Het is een heerlijke zonnige weekenddag in het voorjaar. Wat kun je dan beter doen dan samen met je kind(eren) heerlijk in de tuin gaan werken. Ontspannen voor de plantjes en het gras zorgen. Dat is echte quality time! Hoe houd je je kind een tijdje enthousiast in de tuin?

Eigen stukje tuin

Heb je genoeg ruimte in de tuin? Maak dan een stukje vrij voor je kind. Hij of zij mag dat stuk helemaal zelf bewerken (met jouw hulp uiteraard…) en zelf bepalen welke plantjes er komen te staan. Help je kind keuzes maken: Worden het groene planten of kleurrijke bloemen, die misschien wel wat meer onderhoud nodig hebben? Ligt het stukje tuin van je kind in de volle zon? Dan kunnen jullie kiezen voor een Aster. Deze bloem staat namelijk graag in de zon. Een andere, hele leuke optie is ridderspoor. Deze kleurrijke plant houdt eveneens van zon. Plant er een behoorlijk aantal. Als ze bloeien kan je kind er een mooi boeket van maken en dit bijvoorbeeld aan mama of oma geven. Helemaal zelf gekweekt! Hoe gaaf is dat voor je kind?

Laat je kind vooral ook echt de bloemen zelf zaaien. Zo wordt dit stukje tuin echt van je kind en dat motiveert om het regelmatig, samen met jou, te gaan onderhouden. Dat onkruid moet er immers wel uit! De ook de volgende keer quality time gegarandeerd!

Een moestuintje

Een andere leuke bezigheid om samen met je kind in de tuin te doen is het aanleggen en onderhouden van een moestuin. Samen zorgen dat er straks lekkere groenten of fruit uit eigen tuin gegeten kan worden. Welk kind wil dat nou niet? Worden het tomaten? Of aardbeien? Of kolen? Weet je wat: Laat je kind lekker (mee)beslissen! Dan wordt het nog leuker.

Het leven in de tuin bestuderen

Nog een manier om je kind te enthousiasmeren om samen met jou te tuinieren is om samen op onderzoek uit te gaan wat voor (kleine) beestjes er allemaal voorkomen in jullie tuin. Pissebedden, duizendpoten, regenwormen zijn allemaal reuze interessant voor (kleine) kinderen. Zeker als jij er ook nog een leuk verhaal bij kunt vertellen. En misschien komen jullie wel sporen tegen van grotere dieren zoals dassen of egels. Hoe spannend is dat? Vergeet ook niet de tuinvogels te bestuderen!

Met deze tips wordt tuinieren met je kind echt een geweldige bezigheid die voor veel plezier en heerlijke herinneringen zal zorgen!


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *