Geef je border een mooie uitstraling met borderranden

borderrand

Wil je graag een extra bijzondere uitstraling aan je tuin geven? Dan zijn de corten borderranden uitermate geschikt! Je kunt zo nieuwe elementen aan je tuin toevoegen door een border te maken en hier een mix van verschillende plantensoorten in te zetten, zoals borderplanten of kant en klare borderpakketten. De corten borderranden hebben dankzij de roestbruine kleur een warme en natuurlijke uitstraling. Je tuin krijgt hiermee net een extra sfeer. En dat wordt elk jaar alleen maar meer, doordat cortenstaal steeds donkerder kleurt. Een corten borderrand is dus bijna een levend onderdeel van je tuin!

Je ziet het steeds vaker: borderranden of bloembakken van cortenstaal. De platen cortenstaal zijn met een eenvoudig montagesysteem te installeren, zodat iedereen er direct mee aan de slag kan. Corten platen kunnen naast borderrand ook gebruikt worden als een lage tuinafscheiding of schutting. Het aanzien van uw huis knapt zo eenvoudig op, terwijl u uw tuin op een robuuste en functionele manier afbakent. Bovendien kunt u het cortenstaal, ook na jarenlang gebruik, gemakkelijk verwijderen en op een andere locatie opnieuw gebruiken. Een cortenstaal borderrand is dus zeer duurzaam!

Corten borders plaatsen

De cortenstalen borderranden zijn aan zowel de boven- als onderzijde dubbelgevouwen, waardoor aan de achterkant een soort rails ontstaat. In deze rails kan een fixatiebeugel naar elke willekeurige positie worden geschoven. Aan de beugel kunt u dan een pin vastmaken, die u in de grond slaag. Hierdoor komt de borderrand stevig vast te staan.

Een interessant voordeel van cortenstalen borderranden is dat de platen ondanks de dubbele rand slechts 7 mm dik zijn. Bovendien steken er geen scherpe randen meer boven de grond uit. Door de geringe dikte zijn zowel rechte lijnen als mooie bochten geen enkel probleem. Wilt u een hogere borderrand? Gebruik dan de keerwanden van cortenstaal. Met name in een tuin met hoogteverschillen of langs het water is dit een goede fraaie oplossing.

Direct nadat je de randen hebt vastgezet kun je beginnen met het vullen van de border. Hou bij de keuze voor verschillende planten wel rekening met:

 • Meestal zon of het grootste deel van de dag in de schaduw?
 • Vol op de wind of vrijwel windstil?
 • De grondsoort: zand, veen of klei?
 • Het seizoen
 • De bloeitijd: niet allemaal tegelijk
 • Kleine planten vooraan, hoge planten achteraan
 • Groepjes planten van oneven aantallen
 • Eenjarige bloeiers of vaste planten?

Waarom zijn cortenstaal borderranden de beste keuze?

 1. Een combinatie van kracht en duurzaamheid
 2. Geen onderhoud nadat je het hebt geplaatst
 3. Een corten tuinafscheiding is volledig recyclebaar!
 4. Een corten tuinafscheiding is uniek
 5. Dankzij de roestbruine kleur straalt een corten tuinafscheiding warmte uit

Afbeelding via Gadero

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *