Trust Forta Gaming Headset voor werk en plezier

review GXT 498 Forta Gaming Headset

Als je aan het gamen bent is er niets zo vervelend als het geluid nergens naar klinkt. Muziek zorgt voor de spanningsopbouw van de het spel, geluiden geven aan of een vijand nadert of een sparkelend geluidje seint je dat er iets speciaals te vinden is. Al deze geluiden wil je niet missen, maar je wilt ook niet dat anderen in huis last hebben van jouw spelgeluid. Een goede gaming headset is dan een perfecte oplossing, zeker als deze ook nog eens een microfoon bevat waardoor je online kunt overleggen over je volgende strategische zet. Extra voordeel van een gaming headset is dat deze ook uitermate geschikt zijn voor thuiswerken. Papa’s wereld testte de gloednieuwe GXT 498 Forta Gaming Headset voor PS5™-consoles uit.

Headset met officiële licentie voor PS5-consoles

Trust en PlayStation slaan de handen weer ineen met het uitbrengen van een nieuwe gaming headset. In 2020 bracht Trust onder een officiële PlayStation®-licentie de GXT 488 Forze uit die geschikt is voor PS4™. Deze headset werd uitermate goed ontvangen en werd uitgeroepen tot #1 bestverkochte gaming headset (*). Met de komst van de nog geavanceerdere PS5™-console sleutelde Trust wat aan zijn concept en bracht de nieuwe generatie GXT 498 Forta Gaming Headset uit met wederom een officiële licentie.

(*) GfK-gegevens, Nederland, mei 2020

Beste game-ervaring

Tijdens het gamen wil je niet gestoord worden door geluiden uit je omgeving en optimaal genieten van de geluidseffecten in de game die je aan het spelen bent. Zachte over-ear pads sluiten je oren af zodat je omgevingsgeluid niet meer hoort, zeker als je het volume een tikkie opschroeft om nog dieper de game in te duiken. Wil je goed communiceren met je online teamgenoten, dan is de afneembare ruis-onderdrukkende microfoon er om snelle instructies te geven. Krachtige 50 mm drivers en 3D-audio geven je dé geluidservaring die je nodig hebt om een game optimaal te ervaren.

Headset vol gemak

Ken je dat als je een headset afzet, dat je dan van die knalrode oren hebt en een irritante pijn bovenop je hoofd? De Trust Forta heeft een gewatteerde hoofdband en beweegbare oorschelpen die ook nog eens lekker zacht over de oren zitten zodat je urenlang gamecomfort ervaart. Weg hoofdpijn en rode oren. De Forta is niet alleen een fijn zittende headset, maar er zit nog meer gemak in. Doordat de headset geen software nodig heeft, is deze direct te gebruiken zodra je de 3.5 mm jack inplugt is de Forta direct te gebruiken. Met een kabellengte van 1,2 meter kun je overal gebruik maken van de headset aangezien deze direct op de gamecontroller aan te sluiten is. De on-ear volumeregeling en de optie om de microfoon te dempen, stelt gebruikers in staat om te horen en gehoord te worden wanneer ze willen.

Compatibiliteit Trust GXT498 Forta – Gaming Headset

De 3.5 mm jack geeft je de mogelijkheid om de Forta headset ook op andere apparaten te gebruiken dan de PS5™ console. Naast deze gameconsole is de Forta ook te gebruiken op de PS4™ consoles en op PC/laptop. PC-compatibiliteit niet getest noch goedgekeurd door Sony Interactive Entertainment, maar uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de genoemde functies allemaal werken via de laptop.

Recycled materiaal

Tegenwoordig worden steeds meer producten duurzaam gemaakt en bevatten ze gerecycled materiaal. De Trust Forta Gaming Headset gaat in deze trend mee en bevat 85% gerecycled plastic. De witte variant van de headset moet het helaas maar met 35% doen aangezien deze kleur een stuk lastiger te maken is met gerecycled materiaal.

Headset om mee te werken

GXT 498 Forta Gaming Headset review

Voor het schrijven van dit artikel kregen we een exemplaar van de Trust GXT498 Forta – Gaming Headset opgestuurd. Ik was erg benieuwd of deze ook geschikt was als headset voor het werk. Tijdens het schrijven van artikelen en blogs luister ik graag muziek en wil ik mij afsluiten van de omgeving om niet telkens gestoord te worden van elk geluidje van de kinderen, hond of wat dan ook. Werkend met de headset op merk ik dat ik meer rust ervaar om te schrijven. Tussendoor voer ik gesprekken met andere bloggers via de microfoon en hoor ik ze helder in mijn oren, alsof ze haast naast mij zitten. Heerlijk om op deze manier te onderling te kunnen brainstormen. Deze Trust headset mag dan wel ontworpen zijn voor de PlayStation, maar weet goed raad met het geluid via mijn laptop. Ben je nog op zoek naar een goede headset voor je werk, overweeg deze dan eens. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want voor de adviesprijs van €54,99 is het een prima aankoop. Ben je overigens niet dol op zwart, hij is ook verkrijgbaar in wit.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *