Met de Trust Bayo ergonomische muis wordt thuiswerken nog prettiger

trust bayo, draadloze muis, ergonomisch, thuiswerken

Sinds ik thuis druk aan het schrijven ben, maak ik nog meer gebruik van mijn laptop dan voorheen. Tijdens de aanschaf had ik een computermuis achterwege gelaten aangezien ik bij mijn vorige laptop vooral gebruik maakte van de touchpad. Bij een aantal programma’s zoals beeldbewerking merkte ik dat dit toch niet zo heel lekker liep. Dus toch maar een muis aanschaffen. Het zou in ieder geval een draadloze moeten worden aangezien ik een hekel heb aan al die extra snoertjes op mijn bureau die mijn bewegingen belemmeren. Precies op het moment dat ik op het punt stond om er eentje aan te schaffen kwam er een persbericht binnen van een Trust ergonomische muis. Die moest ik proberen! Weten of dat wat is zo’n muis? Ik vertel je de voordelen ervan.

Thuiswerken vergt aanpassen

De meeste kantoren in een bedrijf zijn ergonomisch aangepast zodat werknemers optimaal kunnen werken zonder daar lichamelijke klachten van te krijgen. Een goede bureaustoel, scherm op de juiste hoogte en voldoende verlichting en nog flink wat andere eisen waaraan voldaan is. Althans, zo zou het wel moeten zijn. Sinds we steeds meer thuis zijn gaan werken, in de beroepen waarin dat mogelijk is, zijn er behoorlijk wat thuiswerkplekken ingericht. Het aantal verkochte nieuwe bureaus, laptops en andere kantoorbenodigdheden is dan ook aardig gestegen. Oude stoelen en gammele tafels zijn massaal ingeruild om op een gezondere manier te kunnen werken.

Urenlang achter de computer

Thuiswerken gebeurt veel van achter de computer. Niet alleen de rapporten die geschreven moeten worden, maar ook de vergaderingen via Zoom-gesprekken. Al snel zit je heel wat uurtjes naar het scherm te staren en maken je vingers flink wat meters over het toetsenbord en zijn het aantal aanslagen niet meer te tellen. Met je hand over de muis gebogen voel je na een tijdje een vervelend gevoel aan je pols. Logisch, want je hand ligt in een onnatuurlijke houding. De oplossing daarvoor is een ergonomische muis aanschaffen. Sinds een weekje heb ik er zelf ook eentje, gekregen van Trust om te testen.

Trust Bayo ergonomische muis voor ontspannen polsen

Wat een ergonomische muis anders maakt dan een gewone computermuis, is dat bij de Trust Bayo het ontwerp verticaal gericht is. In plaats van je hand over de muis heen te leggen, kun je nu je arm plat op de tafel houden en je hand recht om de muis heen grijpen. Dit is een veel comfortabele houding voor je arm, pols en hand. Urenlang achter de computer zitten wordt op deze manier een heel stuk prettiger.

trust bayo, draadloze muis, ergonomisch, thuiswerken

Knoppen op een andere plek

Met de belangrijkste knoppen schuin hangend aan de zijkant is het misschien heel even wennen aan het begin, maar raak je al snel gewoon. De scrollknop is niet vergeten en zit tussen zoals gewoon tussen de twee muisknoppen in. Wat wel nieuw is zijn de twee knopjes aan de duimkant. Met deze twee knopjes kun je binnen je browser tussen de vorige pagina en de huidige pagina switchen.

Binnen een aantal tellen geïnstalleerd.

Een groot voordeel van de Trust Bayo is dat deze heel snel te installeren is. Sterker nog, je hebt niet eens software nodig. Met de meegeleverde dongle die je in een USB-poort plaatst, is de installatie al afgerond. Dat was voor mij ook een enorme verrassing aangezien ik verwacht had weer te moeten klooien met allerlei instellingen. Nee hoor, inpluggen, onderop de muis de aanknop omzetten en klaar. Oh ja, die dongle betekent dus ook dat deze muis ook nog eens draadloos is. Het heeft zelfs een bereik van 10 meter. Gebruik je de muis een tijdje niet en wil je de dongle niet kwijtraken, dan zit er onder de Bayo een opbergvakje hiervoor.

Doorgaan tijdens het opladen

Je hebt voor deze muis geen batterijen nodig, maar enkel het meegeleverde kabeltje. Doordat de Trust Bayo een oplaadbare batterij heeft, scheelt dit een heleboel weg te gooien batterijen en dat is een stuk milieuvriendelijker. Mocht de muis na heel lang gebruik een keer leeg raken, dan geeft hij dit aan door een LED aan de zijkant die gaat branden. Als je de muis dan met de oplaadkabel in de USB-poort plaatst, kun je alsnog doorwerken. Hoef je dus niet te stoppen als je druk bezig bent en alsnog overstappen op het touchpad.

trust bayo, draadloze muis, ergonomisch, thuiswerken

Deze muis bevalt mij wel

Om eerlijk te zijn had ik vooraf geen hoge verwachtingen. Voor een muis ziet het ding er een beetje vreemd en futuristisch uit. Pas op het moment dat ik het uit de verpakking haalde, merkte ik de manier van vastpakken op. Even wat onwennig omdat je een heel andere houding gewend bent, maar binnen een kwartiertje had ik daar eigenlijk al helemaal geen last meer van en merkte ik dat ik mijn pols in een veel betere houding had zitten. Een aanradertje dus. Mijn kantoortje is dus in ieder geval een gadget rijker. Benieuwd geworden naar de Trust Bayo? Dan zeg ik, test deze ergonomische muis zelf uit en haal het hier.

Jouw ervaringen met een ergonomische muis

Werk jij met een ergonomische muis en wat zijn jouw ervaringen ermee? Ik ben er benieuwd naar. Welk model gebruik jij?


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *