Trakteren met originele traktatiezakjes

trakteren, traktatiezakje, uitdelen

Hoera, er is er een jarig! Ga je toevallig binnenkort trouwen of vier je een ander feestje waarbij je de gasten bij het vertrek een kleine attentie wilt geven? Met een traktatiezakje kun je alle kanten op, want je bepaalt zelf wat je er in stopt als kleine cadeautjes. Sterker nog, je kunt zelfs het uiterlijk van de verpakking bepalen en geheel in stijl van het feestthema brengen.

Een fantasierijk kinderfeestje

Of je nu gaat voor een stoer piratenfeest of een sparkling unicornparty, aan het einde wil het feestvarken de vriendjes en vriendinnetjes graag nog een leuk aandenken meegeven. Een zakje snoepjes, een klein snuisterijtje die past bij het thema. Denk bijvoorbeeld aan gummetjes, poppetjes en andere speeltjes. Tijdens de spelletjes op het feestje kun je de kinderen zelf hun eigen papieren tasje laten versieren met stiften, stickers en andere knutselmaterialen. Zelf aan de knutsel gaan in de voorbereiding van het feestje kan natuurlijk ook. Met de namen van de kinderen op het zakje, weet je in ieder geval dat je er genoeg hebt. Kijk hier voor leuke voorbeelden.

Een zakje met doopsuikers

Een kraamvisite is een bijzonder moment om een kleine attentie uit te delen aan je bezoek. Doopsuikertjes worden na een geboorte bijvoorbeeld vaak uitgedeeld. Leuk om dat te doen door de naam en geboortedatum van de kleine op de tasjes te zetten. Zo wordt het kraambezoek een bijzondere herinnering van jouw gasten. Wil je er een leuke kwinkslag aangeven, dan kun je er een snoepspeentje in doen. Zo heeft de visite thuis nog wat te tutten.

De partybag voor een bruiloft

Goed, dit is een taakje voor de ceremoniemeester. Maak een partybag voor alle gasten van een bruiloft die je uitdeelt direct bij het aankomen op de bijzondere dag. Stop er een wegwerpcamera in, een potje bellenblaas en een paar dingen die echt bij het bruidspaar passen. Zo geef je al een beetje een voorschot op het feest dat gaat komen. Misschien al wel een kladblokje en een pen voor een spel dat later op de dag wordt gespeeld? Bedruk papieren zakken met de namen van het gelukkige stel. Misschien gebruiken ze wel een speciaal logo dat de hele dag overal terugkomt.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *