Top 10 lastige vragen van kinderen – Geen idee!

Ik heb zelf nu 3 kinderen in verschillende leeftijden, en er zijn altijd van die vragen die ze stellen dat je denkt: “Geen idee!”. Hieronder heb ik even mijn top 10 vragen gezet wat ooit aan mij gevraagd is terwijl we in de auto zaten of waar dan ook. Ze staan trouwens in willekeurige volgorde.

1. Stapelhuis

Pap! Waarom heet het ‘een flat’ en geen stapelhuis? Als er twee bedden op elkaar staan heet dat toch ook een stapelbed?
Ik denk na over de vraag en antwoord met: “Ik heb geen idee lieverd”.

2. Wijde wereld

Pap! Wanneer je uit ons dorp rijdt, waar ben je dan? Hoe heet dat? Is dat dan ‘wereld’ waar we in rijden? Want we rijden niet meer in het dorp en ook niet in een ander dorp? Dus hoe heet dit dan waar we rijden?
Ik kijk links naar boven in het niets en de raderen draaien enorm hard en ik zeg: ” De wijde wereld? Het buitengebied? Lieverd, Ik heb geen idee”.

3. K3

Pap! Waarom heet K3 nog steeds K3?
Ik: “Omdat ze eigenlijk Kmarthe, Khanne en Klaasje heetten? Ik schiet zelf in de lach en ik zeg: Ik heb werkelijk geen flauw idee!”

4. Regenboog

Pap! Waarom is een regenboog eigenlijk rond?
Ik denk bij mezelf: “Ha, die weet ik”. Ik begin vol trots te vertellen dat wanneer het licht door de regendruppels schijnt het licht gebroken wordt. Kijk lieverd, je ziet dus iedere kleur onder een andere hoek. Maar direct kijk ik haar aan en merk dat ze nog maar 5 a 6 jaar was en ik antwoordde maar met: “Geen idee lieverd”. hahaha

5. Condoom

Pap! Wat is een condoom? Damn.. nu beginnen mijn raderen te draaien in volle vaart en ik zeg: “Oh lekker, ik zie daar een ijskraam. Heb je trek ik een ijsje? Ik wel! Met slagroom, hoe gaat het op school eigenlijk? heb je al een vriendje? Mooi weer hè trouwens! En wat heb je een mooie broek aan vandaag zeg! WoW!

6. Berend Botje

Pap! Waarom ging Berend Botje eigenlijk naar Zuid Laren?
Ik denk bij mezelf: “Serieus? deze vraag? Omdat hij daar wat moest halen voordat hij naar Amerika ging ofzo? Ohnee, hij was verdwenen en daarna dook hij op in Amerika… Een Sodoku nummer 5 moeilijkheidsgraad is hier niets bij dacht ik. Dus ik schudde met mijn hoofd en zei: “Geen idee wat berend in Zuid Laren ging doen.

Lijstje aanvullen

Heb jij ook zo’n onmogelijk vraag moeten beantwoorden? Ik lees ze graag in de reacties, zodat ik deze lijst mooi aan kan vullen.

Schrijver: Marco

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *