Toch op autovakantie door shortlease

op vakantie met de auto

Lekker op vakantie, gaan en staan waar je maar wilt. Dat laatste is niet echt het geval als je op reis gaat met het vliegtuig of met een tourbus. Gewoon voor de deur alles inladen en instappen om vervolgens te eindigen op je vakantiebestemming is het grote voordeel van een autovakantie. Wel een probleem als je geen auto hebt, of toch niet?

Op pad met een veilige auto

Als je op vakantie gaat wil je op pad gaan met een auto waarvan je weet dat deze in principe geen problemen gaat krijgen. Goed, een ongeluk zit in een klein hoekje en auto’s blijven nu eenmaal technische hoogstandjes. Je wilt dus gaan rijden met een personenwagen die goed onderhouden is en het liefst niet al te oud is. Helemaal fijn als je het onderhoud zelf niet hoeft te regelen. Dat is het voordeel van een leaseauto. Wel de lusten, maar niet de lasten.

Wat is private lease?

Wil je op persoonlijke titel geen auto kopen en verantwoordelijk zijn voor alle rompslomp eromheen zoals wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparaties of bandenwisseling? Voor een vast bedrag per maand kun je ongestoord rondrijden in een voor langere tijd gehuurde auto. Het bedrag per maand dat je betaalt wordt bepaald door het type auto, het aantal kilometers dat je rijdt per jaar en de lengte van je leasecontract. Brandstofkosten vallen buiten het contract en zijn voor eigen rekening. Het leuke van de wagens die je via een lease rijdt, is dat ze behoorlijk jong zijn. Het kan dus zijn dat je de eerste bestuurder van die auto wordt.

Leasen is toch voor langere tijd?

Bij het leasen van een auto wordt vaak gedacht aan zakelijk vervoer of bij particulieren voor de duur van langere tijd. Nieuw is een auto huren voor een maand. Deze manier van huren wordt dan ook wel shortlease genoemd. Je ervaart hiermee precies dezelfde gemakken, maar zit een kortere tijd vast aan een contract. Het fijne is dat je na de contractdatum ook telkens kort kunt verlengen. Na een maand is het al dagelijks opzegbaar.

Lekker op vakantie

Dit jaar dus toch op vakantie in Nederland of Europa? In de auto heb je geen last van een anderhalve meter probleem en bepaal je zelf wanneer je rust houdt. De auto is hiermee dan ook een verlengstuk van jouw vakantieplezier. Bezit je zelf geen auto of heb je meer laadruimte nodig voor alle koffers, dan is shortlease een prima optie.

Let op voorwaarden

Zodra je een auto wilt leasen, zitten daar altijd enkele voorwaarden aan. Bij elke aanbieder kunnen deze verschillen. Lees van tevoren altijd de regels goed door zodat je ervan op de hoogte bent en op de juiste manier een keuze maakt.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *