Genieten van rust in de badkamer

tips voor ontspannen op de badkamer, badkamer relaxt inrichten

Je bent de hele dag aan het werk geweest en daarna druk met de kinderen. Je hoofd loopt over en je wilt even wat rust. De stress van je af laten glijden. De kraan gaat open en het water klettert over je hoofd in te harde stralen. De wasbak hangt wat scheef en de tegels op de muren hebben ook hun langste tijd wel gehad. De verf bladdert van de deur, het water wordt maar niet warm genoeg en het rooster van het doucheputje is aardig verroest. Nee, ontspannen op deze badkamer gaat niet echt meer lukken. Tijd om de boel eens goed aan te pakken en de badkamer te renoveren. In dit artikel vind je tips voor het creëren van een badkamer om in te ontspannen.

Van opknapklussen naar een nieuwe badkamer

Zodra je in een aftandse badkamer instapt voor een relaxmomentje na de drukte van het werk en je gezinsleven, wil het ontspannen niet echt optimaal lukken. Met al die klussen die eigenlijk nog aangepakt moeten worden voor een fatsoenlijke badkamer heb je tijdens je baddermoment heel wat extra zorgen erbij. Op zo’n moment wordt het tijd om je gedachten eens beter op een rijtje te zetten. In plaats van losse klussen is een compleet nieuwe badkamer kopen misschien wel een veel beter idee. In een spiksplinternieuwe badkamer gaat dat relaxen een stuk makkelijker, sterker nog, dan gaat het haast vanzelf.

Een douche of bad als basis

Je hebt voor een badkamer twee type mensen, de badgasten en de doucheliefhebbers. Het wordt bij een nieuwe badkamer dus de keuze voor welke van de twee je gaat. Een fijne diepe badkuip waar je diep in kunt wegzakken of een grote douchekop met verstelbare stralen. Soms heb je geen keuze door het formaat van de badkamer voor welke je kiest, maar welke van de twee je ook kiest, ze staan beiden garant voor heerlijk ontspannen momenten.

Tips voor de inrichting van je badkamer voor extra ontspanning

De inrichting van je badkamer bepaalt al voor een groot deel hoe jij je in de ruimte voelt. Dit zijn dingen die je aan jouw badkamer kunt toevoegen om meer rust te ervaren.

 • Opgeruimde badkamer
  Een badkamer waar alles maar overal staat geeft al snel chaos. Alles netjes op een vaste plek en opgeborgen geeft visueel meer rust. Een badkamer met goede opbergruimte is dan ook belangrijk.
 • Sfeervolle verlichting
  Fel licht in de badkamer is een echte sfeerkiller. Je wilt niet elke oneffenheid van je lichaam zien, de putjes in je benen of de eerste grijze haren in je baard. Gebruik zachte verlichting met dimbare lampen om een kalme sfeer te creëren. Een extra lampje bij de spiegel is wel handig voor als je bezig bent met je verzorging. Wil je echt relaxen, gebruik dan kaarsen voor de verlichting, misschien zelfs wel met een geurtje er in waarvan je echt een ontspannen gevoel krijgt.
 • Rustig kleurgebruik
  Als er iets is wat je ogen willen om te kunnen relaxen, dan is het zo min mogelijk prikkels binnen krijgen. Geen schreeuwende kleuren die om aandacht vragen, maar zachte tinten op de muren, vloeren en meubels.
 • Planten in de badkamer
  De natuur helpt je ontspannen. Zet daarom een aantal leuke planten in de badkamer. Planten met lekker veel groen blad die genoeg zuurstof produceren, maar die ook tegen een vochtige omgeving kunnen. Kies voor echte groenblijvers met weinig bladuitval.

Tips voor een ontspannen badkamermoment

Naast de inrichting kun je ook andere dingen doen om jouw momentje in de badkamer extra prettig te maken. Denk eens aan de volgende tips:

 • Rustige muziek
  Zet muziek op waar jij je prettig bij voelt. Misschien kun je tijdens de verbouwing van je badkamer wel boxjes inbouwen die verbinding maken met je telefoon waardoor je jouw favoriete playlist kunt afspelen.
 • Lekker lezen
  In bad kun je lekker onderuit hangen en een boek erbij pakken. Heerlijk wegdromen in een verhaal. Je kunt natuurlijk ook een e-reader pakken of lees op je telefoon of tablet de artikelen op Papa’s wereld.
 • Duurzaam in de badkamer
  Als je het financieel niet al te breed hebt, dan probeer je op alles te besparen. Dus ook op waterkosten enzovoorts. Het geeft dan ook een extra ontspannen gevoel als je in een duurzame besparende badkamer bent waarin je lekker op je gemak de kraan kunt laten lopen.
 • De deur op slot
  Als je dan eindelijk ontspanning hebt gevonden op de badkamer, dan wil je niet dat iedereen telkens komt binnenstormen om toch nog even de tanden te poetsen, naast je op de wc te gaan zitten of aankomt met allerlei vragen die best even hadden kunnen wachten. Voordat je het bad in stapt of onder de douche gaat doe je nog even snel de deur op slot. Niemand er in, tijd voor jezelf.
 • Koude douche
  Het klinkt wellicht wat vreemd, maar een koude douche kan ook erg ontspannend werken. Koud douchen zorgt ervoor dat je lichaam een verfrissing krijgt en door de adrenaline die je lichaam afgeeft worden je spieren gestimuleerd te ontspannen.

Nog meer badkamer tips?

Ieder ontspant op zijn of haar eigen manier op de badkamer. In dit artikel las je slechts enkele tips die wij je kunnen geven om meer ontspanning te kunnen vinden. Wellicht staat jouw manier van een relaxt verblijf in de badkamer er helemaal niet bij. Wat doe jij om rust te vinden in de badkamer? Laat jouw tips achter in de reacties om anderen te inspireren.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *