Praktische tips bij online (heren) sneakers kopen

heren sneakers, sneakers, schoenen

Als er ook maar iets is waar ik een hekel aan heb, dan is het wel schoenen kopen. Misschien heb je mijn relaas daarover al wel eens gelezen. Toch ontkom ik er niet aan en zal ik binnenkort weer op zoek moeten naar nieuw schoeisel aangezien de gaten alweer aardig in het stof beginnen te komen. Misschien dat online schoenen bestellen dé oplossing is voor mijn ergernissen tijdens het shoppen. Ik besloot daarom eens rond te speuren naar handige tips waaraan je kunt denken bij een internetbestelling voor sneakers. De meest handige zette ik op een rijtje voor je.

Sneakers zijn populair

Bij mijn zoektocht naar een nieuw paar schoenen, ben ik uitgegaan van sneakers. Want sneakers heren, dat is weer een heel aparte groep schoenen in het enorme aanbod van voetbedekking. Naast functionele stappers, zijn het ook populaire modeaccessoires waar grote merken goed op inspringen in samenwerking met bekende sterren. Denk maar eens terug aan de Nike Air Jorden (Michael Jordan) of adidas Yeezy (Kanye West). De populariteit van de sneaker zorgt er voor dat overal ter wereld de schoenen te koop zijn, maar dat heeft ook invloed op de maattabel. Zelf ben ik niet zo enorm van de merken, dus ga ik meestal voor de iets goedkopere merken die binnen mijn budget vallen.

Online op zoek naar sneakers

Dit zijn de meest handige tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe sneakers:

Weet welke maat sneakers je nodig hebt

Weet jij welke maat schoen je nodig hebt? Als je twijfelt kunt je jouw voeten opmeten door op een A4 een punt te zetten boven je grote teen en achter je hiel. Meet de lengte tussen deze twee stippen en kijk vervolgens in de maattabel welke schoenmaat daarbij hoort. Handig om te weten is welke Europese maten matchen aan de US en UK maten. Mocht de Europese maat een keer niet vernoemd worden, dan kun je altijd omrekenen. Extra detail, niet elk sneakermerk hanteert exact dezelfde maat. Bij de een zal de schoen wat ruimer vallen en bij de ander zit het wat krapper. De maattabel is dus een prima gemiddelde om aan te houden, maar geeft geen volledige garantie.

Voorkeur voor een merk sneakers?

De ene sneakerdrager zal nooit anders kiezen dan Reebok en de ander zweert bij Converse. Het merk waar jij voor kiest kan iets over je persoonlijkheid zeggen of over de groep waar je bij wilt horen. Laat jij je leiden door je idool of kies je voor je eigen smaak? Heb je vooraf een bepaalde voorkeur, dan hoef je in ieder geval niet te kijken bij webshops waar ze dat merk niet verkopen. Je zoektermen in Google bepalen al snel in welke shops je wél terecht kan. Heb je een voorkeur voor een merk, dan kun je direct naar de site van het bewuste merk gaan, maar wat rondsurfen kan voordeel opleveren.

Zijn de sneakers elders goedkoper?

Dagelijks zijn er veel aanbiedingen op het internet. Wat dat betreft kan het per uur verschillen. Weet je exact welke schoenen je wilt kopen, maak dan eens gebruik van een prijsvergelijkingswebsite. Na het invullen van de gewenste sneaker, krijg je te zien in welke webshops deze te koop is en wat de huidige prijs ervan is. Dit kan je al snel een paar tientjes opleveren waar je bijvoorbeeld in een matchende herenjas kunt investeren.

Mogen de sneakers teruggestuurd worden?

Stel, je hebt toffe sneakers gevonden en besteld. Ze zitten toch niet zo lekker als je dacht of ze passen niet zo mooi bij de jas waarvoor je ze had uitgezocht. Kun je de sneakers dan terugsturen en hoeveel tijd heb je daarvoor. Er zijn wettelijke eisen waarin webshops zich minimaal aan moeten houden, maar toch heeft elke webshop zijn eigen policy. Kijk daarom altijd goed naar de voorwaarden die de website daarvoor stelt. Sneakers uit een speciale aanbieding of met een sterke afprijzing kunnen bijvoorbeeld uitgesloten worden van terugsturen. Het kan ook zijn dat het gratis terugsturen bij deze aanbiedingen gecompenseerd worden met retourkosten.

Wat is de levertijd?

Niet geheel onbelangrijk: wanneer kun je jouw voeten in de nieuwe sneakers steken? Levertijden worden steeds sneller. Je kent het riedeltje wel “Voor 21:00 uur besteld is de volgende dag in huis!”. Toch geldt dit niet voor alle schoenen. Vooral niet als je een exclusiever model uitgekozen hebt. Over het algemeen kun je zeggen dat confectiemodellen snel geleverd kunnen worden, maar dat special editions wat extra dagen kunnen duren. Ondanks de leuzen over levertijden, lees goed wat er bij de individuele sneakers staat aan bezorgtijden.

Tijd om te gaan shoppen

Overal goed over nagedacht en de perfecte sneakers gevonden? Klik ze in je winkelmandje en ga alvast bij de deur staan wachten op de pakketbezorger. Ik zoek nog even rond naar een leuk paar zodat mijn (volgens mijn vrouw) stinkschoenen weer eens een keer vervangen kunnen worden.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *