Tips om goed voorbereid naar Monster Jam te gaan

Monster Jam, gravedigger, voorbereiding evement

Nog minder dan een maand en dan scheuren en stunten de wereldberoemde monster trucks van Monster Jam in het Gelredome. Met een stadion vol bezoekers die het evenement gaan beleven is het slim om van te voren wat voorbereidingen te treffen zodat jouw bezoek geheel gladjes verloopt. Ga je voor het eerst naar Monster Jam of ben je al vaker geweest? Met de volgende tips is jouw bezoek aan dit sensationele evenement geheid een succes.

Filmpjes van Monster Jam kijken als voorbereiding

Om vooraf al een beetje in de sfeer te komen van Monster Jam kun je thuis al wat filmpjes bekijken op het Youtube kanaal van Monster Jam. Sowieso handig om even te doen met kinderen zodat ze een beetje weten wat ze kunnen verwachten van de show.

Bestel je kaartjes op tijd

De kaartjes voor Monster Jam zijn zeer gewild. Het zou jammer zijn als je ernaast grijpt. Bestel je tickets dus op tijd online.

Verwarmd op de tribune

Hoewel het hartje winter is tijdens Monster Jam, hoef je niet bang te zijn dat je het enorm koud zult hebben in het stadion. Naast dat je met veel mensen op een tribune zit, en dus lekker warm wordt van elkaar, is het gehele GelreDome verwarmd. Een megadikke winterjas is dus niet nodig, al zal het ook niet verkeerd zijn om goed gekleed te gaan voor wat extra comfort.

Herrie van de Monster trucks

Een flink ronkende motor, vet gave stunts en nog eens extra gas geven. Het kan niet anders dan dat de Monster trucks flink wat herrie produceren. Gelukkig heeft het GelreDome bij de bouw al voorbereidingen getroffen voor concerten en andere evenementen door de akoestiek aan te pakken. Zowel de muren als het dak zijn zodanig aangepast dat het geluid absorbeert en niet weerkaatst. Toch kan het geluid van Monster Jam overweldigend zijn. Denk daarom eens aan het aanschaffen voor oorbeschermers voor kinderen, maar ook oorbescherming voor volwassenen is geen overbodige luxe.

Monster Jam, familie, gehoorbescherming

Parkeren bij het Gelredome

Wil je helemaal in stijl naar Monster Jam, dan scheur je zelf naar het stadion toe. Hoewel, misschien toch wel verstandig om de verkeersregels te volgen en boetes te ontlopen. Besluit je om met de auto te komen, dan is parkeren bij het GelreDome mogelijk. Er zijn zo’n 4000 parkeerplekken dus er zit vast voor jou ook een plekje bij. Bestel een parkeerkaart op tijd om gegarandeerd een plek te hebben of betaal een kaartje zodra je het terrein op rijdt.. Wel slim om op tijd weg te gaan, want er kan nog wel eens een flinke file ontstaan tijdens evenementen aangezien het stadion aan het drukke knooppunt Velperbroek ligt.

Parkeren met een gehandicaptenparkeerkaart

Ben je in bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, dan is het mogelijk om dichterbij het stadion te parkeren en gebruik te maken van personen af zetten bij zowel de hoofd- als mindervalideningang, om daarna de auto te parkeren. Garanties op een mindervalideparkeerplaatsen zijn er niet, maar er zijn er een flink aantal aangezien er plaatsen rondom het gehele stadion ingericht zijn.

Toch maar liever met de bus?

Ga je liever met het openbaar vervoer, dan zijn er genoeg busverbindingen die uitkomen bij het stadion. Wil je op tijd aanwezig zijn, zorg dan dan je de bustijden checkt.

Met de fiets naar Monster Jam

Zin om op een sportievere manier naar Monster Jam te gaan, dan heeft het Gelredome ook meerdere fietsenstallingen rondom het stadion. Scheelt je weer in de file staan bij het op- en afrijden van de parkeerplaats.

Monster Jam, Gravedigger

Eten en drinken in het stadion

Tijdens de spannende races krijg je vast honger en dorst. Gelukkig is het stadion ingericht met meerdere horecapunten. e rekent je consumpties bij GelreDome af met de GelreDome Wallet. Deze Wallet is verkrijgbaar bij de automaten en personele kassa’s op de promenade. Je kan de Wallet inclusief het tegoed zowel contant als met creditcard of pinpas betalen. Normale pin- en contante betalingen bij de horeca is dus niet mogelijk.

Bekerretoursysteem

Zodra je in het GelreDome iets te drinken koopt, krijg je eenmalig een recyclemunt. Deze lever je in in ruil voor een flesje, beker of blikje. Zodra je deze weer inlevert krijg je het muntje terug. Door gebruik te maken van het muntje tijdens je volgende bestelling betaal je enkel voor je drankje (korting van €0,15). Aan het einde van je bezoek aan het stadion gooi je jouw flesje, beker of blikje weg.


Alle tekstuele en grafische uitingen van Monster Jam vallen onder “© 2022 FMS, Deelnemers onder voorbehoud”.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *